בשנים האחרונות אירעו מספר שריפות במסעדות ברחבי הארץ, בהן נגרם נזק עצום למסעדה ולעסקים הסמוכים שכן האש התפשטה דרך מערכות האיוורור של המקום. במכון התקנים הישראלי הוחלט לאמץ את התקן האמריקני לבטיחות אש במסעדות.
התקן הישראלי, ת"י 1001 חלק 6 ל"בטיחות אש בבניינים: איוורור והגנה מפני אש במערכות בישול מסחריות", מחייב מעתה כל מסעדה ועסק מוסדי או מסחרי בתחום המזון המבקש לקבל רישיון עסק. את התקן אוכפת רשות הכבאות וההצלה.
התקן כולל דרישות לבטיחות אש הנוגעות לתכנון, התקנה, תפעול בדיקות ותחזוקה של מערכות אוורור במסעדות. מכון התקנים יבדוק ויאשר מערכות חדשות. בין הדרישות שקובע התקן: בדיקת המפוחים והקולטים, בדיקת זרימת אוויר, בדיקת החומרים מהם עשויה מערכת האוורור, בדיקת גישה לניקוי תעלות האיוורור, בדיקת מסננים, בדיקת המערכת לכיבוי אש ועוד.
הבוקר (א', 28.11.04) פרצה שריפה בפאב לוינסקי בשדרות מוריה ("ציר מוריה") בחיפה. שני בני אדם נפגעו קל משאיפת עשן.