ילדים ששותים יותר חלב לא מפתחים בהכרח עצמות בריאות יותר, כך טוענים היום חוקרים אמריקנים.
ממשלת ארצות הברית העלתה בשנים האחרונות בהדרגה את ההמלצות לצריכה יומית של סידן, בעיקר ממוצרי חלב, לבין 800-1,300 מיליגרם, כדי לפתח עצמות בריאות יותר ולמנוע אוסטאופורוזיס.
בדוח, שפורסם בעיתון "רפואת ילדים", נאמר כי עידוד צריכה של חלב או מוצרי חלב אחרים אינו בהכרח הדרך הטובה ביותר לספק את הצריכה המינימלית של סידן בכמות של לפחות 400 מיליגרם ביום.
דרכים אחרות להשיג את הסידן הנמצא בכוס חלב פרה כוללות כוס של מיץ תפוזים מועשר, כוס של כרוב מבושל, שתי חבילות של שיבולת שועל, שני שליש כוס טופו או שליש עד שני שליש כוס ברוקולי.
בסקירה של 37 מחקרים שבחנו את השפעת צריכת הסידן על חוזק העצמות אצל ילדים מעל גיל שבע, חוקרים מ'ועדת הרופאים לרפואה אחראית' בוושינגטון גילו כי 27 מהמחקרים לא תמכו בשתייה מרובה של חלב במטרה להעלות את רמת הסידן.
מספר מחקרים, שבחנו גורמים כצפיפות העצם ושיעור השברים, הגיעו למסקנה כי התעמלות עשוייה להיות חשובה הרבה יותר מאשר עלייה בצריכת הסידן בפיתוח עצמות חזקות.
כמעט ולא נמצאו נתונים על השפעת צריכת הסידן אצל ילדים מתחת לגיל שבע.
מוצרי חלב מספקים 18% מסה"כ האנרגיה ו-25% מסה"כ צריכת השומן בתזונה של ילדים אמריקנים, הנמצאים בשיעור גובר והלך של השמנה.