הבוטנים - מאכל מנודה ומוחרם בתקופת הבהלה מההשמנה בשנות ה-90 - עושים 'קאמבק', כשרמות הצריכה מרקיעות שחקים כבר כמעט שני עשורים, ויותר ויותר רופאים ממליצים עליהם כחלק מתזונה בריאה ללב.
צריכת חמאת הבוטנים וחטיפי הבוטנים צנחה כשהאמריקנים פנו לתזונה דלת שומן, ותעשיית הבוטנים הגיבה בהתאם במחקרים המראים את היתרונות הבריאותיים של הבוטנים.
"אמהות נתנו לנו בוטנים וחמאת בוטנים. כעת יש בידינו נתונים שמראים כי האמהות צדקו. אך היה צורך במחקרים רבים ובמאמצים של אוניברסיטאות רבות כדי להגיע למסקנה הזו", כך לדברי דון קוהלר, מנכ"ל ארגון הבוטנים בג'ורג'יה.
מסע התעמולה כפי הנראה הצליח. סה"כ צריכת הבוטנים קפצה בשנה שעברה לכמעט 0.7 מיליארד קילוגרם, 9.2% יותר מאשר 0.6 מיליארד קילוגרם בוטנים שנצרכו שנה קודם לכן. צריכת חטיפי הבוטנים טיפסה ל-187 מיליון קילוגרם בשנים 2003-2004, הצריכה הגבוהה ביותר מאז הצריכה הנמוכה של 128 קילוגרם באמצע שנות התשעים. וצריכת חמאת הבוטנים זינקה ל-405 מיליון קילוגרם מ-315 בשנות התשעים.
הקווים המנחים האחרונים בנושא תזונה שהוציאה ממשלת ארצות הברית מכירים כעת בעובדה כי את הבוטנים, המכילים חומצות שומן נמוכות בלתי רוויות ניתן לצרוך באופן מתון.
תזונאים מציינים כי ידוע כי סוג השומן הנמצא בבוטנים הוא למעשה מועיל לנו. זהו לא שומן הגורם לסתימת העורקים כמו השומן הרווי, אלא דווקא כזה המסייע בשמירה על עורקים נקיים. יחד עם זאת, יש לזכור כי התנאי הוא צריכה מתונה של בוטנים, שהיא המכשול העיקרי העומד בפני המכורים לבוטנים. במנה אחת של בוטנים - 30 גרם בלבד - ישנם 14 גרם שומן, וחופן בוטנים יכול להסתכם ב-200 קלוריות.
הבעיה אם כך היא שהמנה צריכה להיות קטנה כדי לא לצרוך יותר מדי קלוריות. ניתן לאכול 200 קלוריות אם יודעים איך להגביל זאת. הבעיה היא שלרבים מאיתנו מאד קשה להנות רק מחופן קטן של בוטנים...