פרשת הריגול בארה"ב מסתעפת

מנכ"ל איפא"ק שותף בחומר הסודי שהעבירה 'החפרפרת בפנטגון'

מקורביו של בכיר איפא"ק המפוטר, סטיב רוזן: המידע המסווג שהעביר לארי פרנקלין הועבר מיידית למנכ"ל השדולה הפרו-ישראלית בוושינגטון ● איפא"ק: לא ידענו שהמידע מסווג ● רוזן יואשם בקרוב בריגול
עומר כרמון חדשות תגובות
זמן קצר לפני שמשרד המשפטים האמריקני עומד להאשימו בריגול, בשל הטענה כי מסר כביכול מידע מסווג לנציג ישראלי, משיב מלחמה בכיר איפא"ק המפוטר.

מקורביו של סטיב רוזן, לשעבר הממונה על המדיניות באיפא"ק, טוענים (שבת, 18.6.05), כי רוזן לא פעל על-דעת עצמו אלא שיתף בחומר המסווג את מנכ"ל איפא"ק הנוכחי, הווארד קור.

האירוע עליו מדובר התרחש בחודש יולי 2004. בכיר הפנטגון, לארי פרנקלין, ביקש להיפגש בדחיפות עם רוזן. במהלך הפגישה מסר פרנקלין לרוזן דיווח שיקרי על סכנה הנשקפת לסוכנים ישראלים ואמריקנים בצפון עירק. פרנקלין הזהיר כי מדובר במידע מסווג וטען כי המודיעין האמריקני סירב להעביר את המידע לישראל ולכן החליט ליידעו בפרטים.

מאוחר יותר התברר לרוזן כי פרנקלין פעל כדי להפלילו ונשלח לפגישה בידי ה-FBI כשעליו מותקנים מכשירי ציתות.

רוזן, ועמיתו באיפא"ק קיית' וייסמן, הממונה על הנושא האירני, נפלו בפח והעבירו את המידע השקרי לראש המחלקה המדינית בשגרירות ישראל בוושינגטון, נאור גילון. כמו כן הועבר המידע לעיתונאי יהודי של הוושינגטון פוסט, גלן קסלר. קסלר לא עשה בו שימוש.

כעת טוענים מקורביו של רוזן כי הוא ביקש להיפגש עם מנכ"ל איפא"ק, הווארד קור, מיד לאחר פגישתו עם פרנקלין. רוזן וקור נפגשו לזמן קצר. במהלך הפגישה ביקש רוזן מקור להעביר את המידע שהתקבל מפרנקלין ליועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, אליוט אברמס. קוהר ביקש מרוזן לסכם את פרטי המידע ולהעבירם אליו בדואר האלקטרוני.

מאיפא"ק טוענים כי קור לא ידע שמדובר בחומר מסווג. לדברי הארגון, הממשל האמריקני הבהיר לאיפא"ק כי לאחר שפוטרו וייסמן ורוזן, אף אחד מעובדי הארגון אינו יעד לחקירה. דברים דומים אמר קור לפני כחודש בנאומו בוועידת איפא"ק.

כזכור, לארי פרנקלין הפסיק לאחר הפגישה את שיתוף הפעולה שלו עם ה-FBI ולפני כחודש הוגש נגדו כתב אישום. מכתב התביעה עולה תמונה קשה בכל הנוגע למעורבות ישראלית בפרשה ולהשלכותיה על קשרי ארה"ב-ישראל.

סוכני ה-FBI עקבו אחר 14 פגישות בין פרנקלין לנאור גילון, פרנקלין שלח לגילון מספר פקסים מסווגים הכוללים דיווח על "תוכנית גרעינית של מדינה במזרח התיכון" (אירן, ע.כ). בנובמבר 2003 ויוני 2004 העביר פרנקלין לגילון מידע מסווג על "ניסוי נשק שנערך במדינה מזרח-תיכונית".

על-פי כתב האישום, באחת הפגישות נכח ד"ר עוזי ארד, ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי ויו"ר כנס הרצליה. ארד מתואר בכתב האישום כ"אדם הקשור לשירותי המודיעין בארצו". במהלך הפגישה הזמין ארד את פרנקלין להשתתף בדיוני כנס הרצליה היוקרתי.

באחת השיחות בין פרנקלין לגילון, ביקש פרנקלין לקבל מכתב שיסייע לבתו להיכנס לישראל מירדן במסגרת טיול שערכה במדינות באזור. המכתב נשלח. כמו כן קיבל פרנקלין מגילון תלושי קנייה.

בפיסקה חשובה בכתב האישום נטען כי פרנקלין התבקש בידי בכירי איפא"ק "למסור מידע נוסף". פרנקלין הוזמן בידי הבכירים לארוחות יוקרתיות ואף קיבל מהם כרטיסים למשחק בייסבול, בו צפו פרנקלין ווייסמן יחדיו.

פרנקלין ורוזן שוחחו באחת הפגישות על סיכוייו של פרנקלין לקבל תפקיד במועצה לביטחון לאומי. רוזן אמר כי תפקיד כזה יהפוך את פרנקלין לאחד ממקורביו של הנשיא. פרנקלין ביקש מרוזן שיסייע בעזרת "המילה הטובה שלו" לקידומו לתפקיד.

משפטו של פרנקלין ייפתח בחודש ספטמבר. הוא מכחיש את כל סעיפי האישום. במידה ויורשע עלול לקבל עונש מירבי של 55 שנות מאסר.
עכ
תאריך: 18/06/2005 | עודכן: 19/06/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]