מזג האוויר המשתנה בחודש האחרון גורם לרבים מאיתנו לחלות בשפעת. הלילות האחרונים קרירים מהרגיל וטיפות גשם זעירות הפתיעו אותנו מעט בתקופת החגים.
חליתם בשפעת וכל אחד מציע לכם דרך אחרת להתמודד עם המחלה. אתם מבולבלים ומנסים כל דרך אפשרית. ולכן, כדי שתוכלו לעבור את השפעת במהירות, מסבירה ליטל גת, נטורופתית ב"סינרגיה" האקדמיה לרפואה משלימה, כיצד אפשר להתמודד עם שפעת בדרך מהירה ואף נעימה.
להלן סדרת הטיפים:
- מרק ירקות: ברגע שהשפעת תוקפת אותנו בחוזקה, מיד ניכנס למטבח או שנבקש מאדם קרוב שיכין לנו מרק עשיר. אפשר לבחור בין מרק ירקות עשיר בכל הירקות האהובים עליכם (לדאוג שיהיה שורש ועלי פטרוזיליה, גזר, דלעת ובצל);
- מרק על בסיס סויה ובצל ירוק: אופן ההכנה - סויה, טופו, 2 חבילות בצל ירוק חתוך, מלח 1.5 ליטר מים, לבשל את המרק מינימום שעתיים;
- תבלינים מחממים: יש להשתמש בתבלינים מחממים שיעזרו בהוצאת המחלה החוצה במהרה. כגון: שום, בצל, ג'ינג'ר, ציפורן ורוזמרין;
- תה ג'ינג'ר: רצוי לשתות תה ג'ינג'ר - מים חמים + 2 פרוסות זנגביל טרי. הזנגביל (ג'ינג'ר) הוא שורש המגיע במקור מהודו והוא משמש כצמח מרפא אלפי שנים. הוא נחשב כצמח מחמם, עוזר לחזק את מערכת החיסון, בעל פעילות אנטי דלקתית חזקה וטוב לשימוש במצבי התקררות, שיעולים, הצטננויות ובעיות עיכול.
- משקה ג'ינג'ר - כפית ג'ינג'ר קצוץ ב-2 כוסות מים רותחים, לאחר שמורידים מהאש מוסיפים לימון סחוט, דבש לפי הטעם, אפשר להוסיף מקל קינמון, וניל, ליקוריץ;
- ויטמין C: ברגע שאתם מרגישים שהמחלה מתבשלת בגופכם החלו ליטול ויטמין c 1000 מ"ג בימי המחלה וגם לחיזוק לאחרי;
- בישול ממושך: בישול ממושך מכניס אנרגיה חמה למזון ועל-ידי כך גורם להעלאת הטמפרטורה בגוף. עלינו לדאוג בימי החורף שהתזונה שלנו תהיה מבוססת על ארוחות חמות יותר, למשל מרקים למיניהם, קדרות מבושלות ותבשילים ביתיים חמים.