נרצח פעיל בליגה להגנה יהודית

הליגה להגנה יהודית מייסודו של הרב כהנא ● ה-FBI מסר כי חוקר חשד לרצח
הדר פרבר חדשות תגובות
פעיל יהודי חבר הארגון "הליגה להגנה יהודית", אשר הואשם, בין היתר, בתכנון לבצע פיגוע ולפוצץ מסגד בקליפורניה, נרצח בבית כלא במדינת אריזונה שבארצות הברית.

ארל קרוגל (62), נידון בחודש ספטמבר האחרון ל-20 שנות מאסר על כך שהיה מעורב כאמור בתוכנית לפוצץ מסגד בקליפורניה ומשרד של חבר קונגרס ממוצא לבנוני. סוכנות איי.פי מדווחת, כי דובר מטעם הבולשת הפדרלית, ה-FBI, מסר לפנות בוקר (א', 6.11.05) כי קרוגל נהרג בתקיפה שאירעה ביום שישי בערב, שלושה ימים בלבד לאחר שהגיע לכלא, וכי נחקר חשד לרצח.

אשתו של קרוגל, לולה, סיפרה, כי כשלא שמעה ממנו ביום שישי, אז היה אמור להתקשר, הרגישה כי "משהו לא בסדר". כי סוכני הבולשת אמרו לה שאחד האסירים בכלא הפדרלי בו הוחזק בעלה היכה אותו מאחור באמצעות לבנת בטון. "הוא לא ראה את זה מגיע בכלל, הוא היה באמצע ההתעמלות", אמרה.

קרוגל נעצר לאחר שחוקרים מצאו ציוד להכנת פצצות אשר ככל הנראה יועד להתקפה טרור במסגד קינג פאהד בפרבר של לוס אנג'לס.

קרוגל הודה באישומים שיוחסו לו במסגרת עסקת טיעון לאחר שנאשם נוסף בפרשה, ארב רובין, שהיה פעיל יחד עמו בארגון הימני קיצוני "הליגה להגנה יהודית" מייסודו של הרב מאיר כהנא בשנת 1968, התאבד בשנת 2002. כזכור, תמך הרב כהנא בגירוש הפלשתינים מהגדה המערבית ומרצועת עזה, קרי בטרנספר. "הליגה להגנה יהודית" פרסמה באתר האינטרנט שלה כי היא דורשת חקירה מיידית של המקרה.

על-פי החשד, שיסף רובין את גרונו של קרוגל במתקן המעצר, שעות ספורות לפני שהיה אמור להופיע בפני בית המשפט.

דובר הליגה להגנה יהודית, ברט רובין הביע צער על מותו של קרוגל ואמר כי מזעזע הדבר, כי חברה שני בליגה להגנה יהודית זו מת, בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בכלא פדרלי.
הפ
יועצת נדל"ן ומגשרת | עיתונות זהב בע"מ | רשימות | מעקב
תאריך: 06/11/2005 | עודכן: 07/11/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]