השלום של "גוש שלום"

התקווה להסדר מדיני עם הרשות הפלשתינית לא כבתה בחוגי השמאל גם לאחר הקמת השלטון האיסלאמי הפלשתיני. "גוש שלום" מפרסם תוכנית מדינית, ריאלית לשיטתו, ליישוב הוגן של הסכסוך הישראלי פלשתיני על בסיס שוויון, כבוד הדדי ופתרון מוסכם לבעיית הפליטים וסידורי הביטחון.
יהונתן דחוח הלוי חדשות בחירות 2006 תגובות
נועם שרביט
רמאללה: משלחות של 'גוש שלום' ו'נטורי קרתא' השתתפו באזכרה לערפאת

גל ברגר
קמפיין 'גוש שלום': לשחרר את ברגותי - "ממנהיגי העתיד של העם הפלשתיני"

עומר כרמון
"הערכות הדרג המקצועי באמ"ן ובשב"כ זהות להערכות גוש שלום"

עליית החמאס לשלטון סתמה את הגולל, בעיני מרבית המפלגות, על האפשרות להגיע להסדר מדיני עם הצד הפלשתיני. התוכנית המדינית של החמאס אינה מכירה בישראל ודוגלת בשחרור כל פלשתין מהים לנהר. "מרחב הגמישות" של החמאס מתבטא בנכונות לדון בשאלת המו"מ עם ישראל רק לאחר נסיגה מלאה לקו הגבול מה-4 ביוני 67' ומימוש זכות השיבה של מיליוני הפליטים הפלשתינים לשטח ישראל.

דווקא על-רקע זה מציעה תנועת "גוש שלום" תקווה להסדר מדיני גם במציאות החדשה שנוצרה לאחר הקמת השלטון האיסלאמי בפלשתין. "גוש שלום" פרסמה בימים האחרונים כמסר לציבור הישראלי לקראת הבחירות לכנסת תוכנית מדינית, ריאלית לשיטתה, ליישוב הסכסוך הישראלי פלשתיני תחת הכותרת "יש ברירה! יש פיתרון!".

להלן עיקרי התוכנית של "גוש שלום":

קיימת אלטרנטיבה מדינית להינתקות

כולנו נכספים לסיום הסכסוך, להפסקת שפיכות-הדמים ולחיים שלווים במדינה שנוכל להתגאות בה. הדרך לשם אינה "התכנסות", "הינתקות", חומת-אפרטהייד, קביעה חד-צדדית של "גבולות קבע" (בהסכם עם מועצת יש"ע) ושאר תרופות-פלא ומקסמי-שווא. כל זה כבר נוסה ונכשל.

יש רק דרך אמיתית אחת

ממשלת-ישראל הנבחרת תזמין את ממשלת-פלשתין הנבחרת למשא-ומתן ישיר, על בסיס של שוויון וכבוד הדדי, למימוש הפיתרון של שתי מדינות לשני עמים.

פתיחת המשא-ומתן תהווה הכרה הדדית בזכות הקיום של שתי המדינות בגבולות שייקבעו במשא-ומתן.

שום צד לא יידרש לוותר על זיקתו הדתית והרוחנית לכל המרחב שבין הים והירדן, בלי קשר לחלוקת הריבונות המדינית.

גבול-הקבע בין שתי המדינות יהיה מבוסס על הקו הירוק. התוואי הסופי ייקבע במשא-ומתן, וייתכנו שינויים על בסיס של חילופי-שטחים מוסכמים.

השכונות היהודיות של ירושלים,יחד עם הכותל המערבי, יהיו בישראל. השכונות הערביות של ירושלים, יחד עם מתחם המסגדים, יהיו בפלשתין.

כל שאר הבעיות, כגון סידורי ביטחון, פליטים, כלכלה ומים, תיפתרנה בהסכמה הדדית.

המשא-והמתן יסתיים תוך שלוש שנים.

יוכרז על שביתת-נשק (הודנה) למשך כל תקופת המשא-ומתן. כל אחת משתי הממשלות תהיה אחראית להפסקה מוחלטת של האלימות, הן מצד הכוחות הצבאיים והן מצד פלגים חמושים, קבוצות ויחידים. לא תהיה שום בנייה בהתנחלויות הקיימות, ולא יקומו התנחלויות חדשות.

ועדה בינלאומית ניטרלית, בראשות אישים בינלאומיים המקובלים על שני הצדדים, תפקח על הביצוע.

"גוש שלום" קורא למצביעי מחנה-השלום להשתמש בכוחם ולבחור במפלגה הקרובה ביותר לעקרונות אלה.
Author
סא"ל (במיל). מזרחן וחוקר טרור ותנועות אסאלמיות קיצוניות במזה"ת ובצפון אמריקה. חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. שותף בחברת Orient Research Group, המספקת מידע וייעוץ אסטרטגי.
תאריך: 21/03/2006 | עודכן: 21/03/2006
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]