יוסי הראל, מנכ"ל יינות סגל שמח להציג בציר חדש ליין מרום גליל קברנה סוביניון - בציר 2000
יין מרום גליל הושק לראשונה בשנת 2002 וזכה לשבחים רבים בקרב מבקרי היין והצרכן הישראלי.
הבציר הקודם (בציר 1999) של יין זה זכה במדליית כסף
בתחרות היוקרתית challenge international du vin שנערכה בצרפת בשנת 2003.
על יין מרום גליל קברנה סוביניון 2000
לדברי אבי פלדשטיין, יינן יקבי סגל: "יין זה הנו בצבע בורדו שחור עשיר. היין מפיח ארומות של פרי שחור מרוכז, קסיס, שזיף, מנטה ושומר, הבוקעים מתוך מעטה עוצמתי של ניחוחות קפה, עור, חמאה ומושק, שהתקבלו מהפרי ומדרך הטיפול בו.
ליין ניחוחות ארז, קרקר, קינמון, וניל ותבלינים חמים, מאוסף החביות בהן יושן. בפה מתגלים טעמי שוקולד ופירות בגוף אלגנטי עם מלאות במרכז החיך, עמוד שידרה טניני מוצק, חומציות טובה וטעם הנותר לאורך זמן".
בציר 2000 הנו אחד הבצירים המעולים ביותר שידעה הארץ. מזג האוויר היה חריג: החורף הקר התפתח לעונה שלכל אורכה היה מזג האוויר מאוזן. מהחורף ואילך התפתחו תנאי הבשלה אופטימליים: טמפרטורות יום מאופקות ולילות קרים. האביב היה נח מאוד וקריר יחסית. בתחילת הקיץ היה מזג האוויר קריר, מתון ונח ביותר.
בעמק קדש בו נמצא הכרם, הייתה הטמפרטורה הממוצעת לאורך חודשי הקיץ 25 מעלות, מה שאיפשר לכרמים להגיע לאיזון מעולה עם צימוח וגטטיבי מאופק שהוביל להבשלה סדורה, ללא עצירות. הלילות הקרים (באופן יחסי - בקיץ), איפשרו תנאי הבשלה הדרגתית טובים וצבירת עושר ארומטי נדיר.
יין מרום גליל קברנה סוביניון 2000 מומלץ להגשה עם אומצות, בשר צלוי מכל סוג (במיוחד כבש), דגים "בשרניים", תבשילי קדרה, וגבינות קשות עדינות.
יין זה ימשיך להשביח במשך שנים רבות אם יאוחסן בשכיבה במקום קריר, לח ואפל. כדאי להגיש בטמפרטורת החדר (18-20 מעלות).
תכונות היין
בציר: 2000
זן: קברנה סוביניון (100%)
כרם: כרם דישון, עמק קדש
השריית זגים: 32 יום
יישון: 18 חודשים
70% באלון צרפתי (אלייה, טרונסה), 30% בעץ אמריקאי
כהל בנפח: 13.5%
משקל סגולי: 992
pH.: 3.55
חמיצות כללית: 6
מחיר לצרכן: 75 שקל.
ניתן להשיג בכל רשתות השיווק המובחרות ברחבי הארץ.