בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
מחבתות קראמיות - מבולבלים? אתם לא היחידים!
|
לאחרונה חדרו לחיינו הקמעונאיים שלל מחבתות במגוון צבעים מרהיבים, הנושאות את השמות 'בריאות', 'ירוק', 'איכות' ומה לא. מה מסוכן יותר - ציפוי טפלון או ציפוי קראמי? האם כל יבואן יכול לקרוא למחבת שלו מחבת קראמית? האם זה חוקי להשתמש במילה מחבת בריאות לקטגוריה שעדיין לא הוגדרה לה מערכת תקינה מסודרת וברורה?
|
מדוע מכון התקנים לא מאמץ תקן מסודר? [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
הן נמצאות בכל פינה, בכל חנות ובכל תשדיר פרסום. מה זה המוצר הזה? איך הוא פרץ לחיינו בסערה "צבעונית שכזו"? האם הוא אכן בריא? ואיך יודעים שאכן הוא טוב?. המחבת הוא כלי מאד שימושי במטבח ואנו מרבים להשתמש בו, בעיקר להכנה לטיגון של ביצים, מלווח, הכנת שקשוקות ושניצלים. לאחרונה חדרו לחיינו הקמעונאיים שלל מחבתות במגוון צבעים מרהיבים הנושאים את השם בריאות, ירוק, איכות ומה לא. המחבתות הקראמיות נמכרות באריזות ירוקות, המעבירות לנו מסר אחר, נקי ובריא והן מוצעות בתחומי מחיר שונים החל מ-29.99 שקלים ועד 299 שקלים ואולי אף למעלה מזה. תחומי המחירים שלעצמם מעוררים שאלות ומכניסות גם ספק. הציפוי הקראמי מבוסס על שימוש בחומרים טבעיים כמו חול, סלעים גרוסים, וגרניט, אשר ביחד יוצרים תרכובת אשר חזקה המכונה גם אוקולון, המבוססת על דו תחמוצת הצורן. האוקולון מגלה עמידות רבה לחום ומתחיל להתפרק בחום גבוה מעל 450 מעלות צלזיוס, כאשר חומרים אחרים כמו טפלון מתפרקים החל מ 240 מעלות. האם זה המדד היחיד המשקף ערובה לאיכות?, האם יש קורלציה ברורה בין מספר השכבות למידת עמידות הציפוי?, מה מסוכן יותר ציפוי טפלון או ציפוי קראמי?, האם כל יבואן יכול לקרוא למחבת שלו מחבת קראמית?, האם זה חוקי להשתמש במילה מחבת בריאות לקטגוריה שעדיין לא הוגדרה לה מערכת תקינה מסודרת וברורה? טבעי הדבר שכל יבואן, יהלל את תוצרתו ויראה פגמים בסחורת המתחרה, אולם אנו הצרכנים מחפשים גורם אחראי, הגון ומכוון, אשר ינחה אותנו בקנייה. העדר תו תקן ישראלי מסודר ורשמי בתחום מקשה על הצרכנים לבחור את המוצר המתאים מחד-גיסא ומאידך-גיסא, מאפשר לכל יבואן להביא לארץ כל מחבת קראמי, "שזז במזרח" ללא הגבלה!. הצרכן בוחר כיום את המוצר לפי מראה עיניים, מגע יד ומחיר. יש כאלה שמעדיפים את היקר, משום שחושבים שהוא אכן הטוב ביותר, האומנם? הידעתם? - יש הטוענים שהמחבתות הקראמיות אינן עמידות לאורך זמן, ובמהלך השימוש בהן קיים, שחרור של רסיסי חומר הדומה לזכוכית.
- קיימות מחבתות טפלון אשר מכילות חומרים כמו PTFE ,PFOA שהם ראשי תיבות של חומרים אשר אינם בריאים לאדם.
- בשני סוגי המחבתות טפלון או קראמי, יש להימנע משריטות ומשימוש בכלי מתכת במהלך העבודה, מוצע להיעזר בכף עץ.
אז מה עושים? אכן שאלת השאלות. ממש לא ברור מדוע מכון התקנים לא מאמץ תקן מסודר ומונע מהצרכנים ללכת לאיבוד מצד אחד ומצד שני מאפשר אולי גם למספר יבואנים, לעשות על גבינו קופה לא קטנה?. במצב הקיים מה שנשאר לנו לעשות זה, או לסמוך על החושים שלנו או לקנות מוצרים, אשר יש להם תו תקן אירופאי בלבד, הידוע כמחמיר בתחומו. תו תקינה זה ניתן לאחר בדיקות הנחשבות לקפדניות בתחום.
|
תאריך:
|
10/04/2011
|
|
|
עודכן:
|
10/04/2011
|
|
יובל לובנשטיין
|
מחבתות קראמיות - מבולבלים? אתם לא היחידים!
|
|
|
כותרת התגובה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
BP
|
10/04/11 17:46
|
|
2
|
|
דורון לאופר
|
10/04/11 18:07
|
|
תודה לאל, יש גם גברים במדינה הזו. חלקם אפילו יודעים לשיר. חלקם הקטן עוד יותר טרח להגיע לאודישנים של כוכב נולד 9. אז אולי כל הטסטוסטרון הזה הוא גם מה שהצליח סוף כל סוף לרומם את העונה התשיעית מרמת ה"מעייפת" ל"נסבלת", מ"יאללה, שייגמר כבר" ל"וואלה, אפשר להחזיק עוד רבע שעה".
|
|
|
חג הפסח המתקרב, מתאפיין במזון מסורתי וטעים שמגיע עם הרבה זיכרונות ילדות, פולקלור ואהבה. עם זאת, תזונת חג הפסח מעוררת לעיתים מספר בעיות המוכרות לכולנו. אכילת מצות נטולות נוזלים, אכילת ארוחות מטוגנות, צריכה של כמות גדולה של חלבונים מן החי, טיגון פחמימות ובישול מזונות באש גלויה ("על האש"), הן רק חלק מגורמי ההשמנה ותחושת האי-נוחות הכללית שעלולה לצוץ בחג.
|
|
|
אף ש"שחיטת" מנהיגים מתבצעת בעקביות בעיתונות, מתברר שהיא שכיחה גם בספרות, ובמיוחד בסוגה הפוליטית של הספרות, שהיא סוגה לגיטימית לחלוטין בספרות היפה. ואכן, הדוגמאות שיובאו בהמשך - כולן מיצירות של סופרים מוכרים ומוערכים - יוכיחו שאין הצדקה לנטייה הקיימת במקומותינו - לא רק בין הסופרים, אלא גם בין חלק מהחוקרים ומבקרי הספרות - להתעלם לחלוטין מסוגה זו או להציבה כסוגה ספרותית נחותה, בנימוק האומר, כי מאחר שהסוגה מגיבה על האקטואלי, אין לה ערך על-זמני.
|
|
|
אלרגיה היא תגובה חריגה של אדם בעקבות חשיפה לגורם חיצוני כלשהו, שמרבית האנשים שייחשפו אליו, לא יגיבו אליו כלל. הגורמים שאחראיים לכך נקראים אלרגנים והם יכולים לכלול למעשה את כל מגוון המרכיבים של הסביבה אליה אנו נחשפים.
|
|
|
פסח הוא חג לא קל לנמצאים בתהליך הרזייה (ראו את 10 המכות). אבל פסח הוא גם חג האביב, רגע אחד לפני הקיץ. אז לא מוותרים לעצמנו בפסח. מתמודדים ומנצחים.
|
|
|
|