מגפת הקורונה תחלוף, שנאת היהודים לעולם לא

כשניצולת השואה, מרים שליסר תדליק נר נשמה במטבח לזכר גיבור אושוויץ שלה, ארנו
עמנואל בן-סבו יומני בלוגרים שואה וגבורה תגובות
מרים שליסר לא תפקוד השנה את מצבת האבן בבית העלמין, לא תדליק נר על קברו של אהבת חייה, גיבור מחנה המוות אושוויץ, ארנו שלה, שנפטר לפני כשנה, לא תציץ בזוית העין במספרם ההולך ופוחת של ניצולי השואה שנותרו בחיים. מרים שליסר, שורדת השואה מרומניה, תישאר ספונה בביתה החמים, ברחוב האורנים בעפולה, עם תמונותיה, זיכרונותיה, געגועיה, אהבותיה, אכזבותיה, ומחשבותיה אשר יישאו אותה לארנו, יונה שלה. נחמה תמצא בביתה ובבנה שהקימו משפחות בארץ ישראל ונאבקים, כמו כל עם ישראל בימים אלה, במגפת הקורונה, איש איש בביתו, במבצרו, עם ילדיה, נכדיה ונכדותיה.

ובמטבח המרווח, המטבח בו הכינה את מיטב מטעמי רומניה והונגריה כמו שארנו אהב, המטבח בו הכינה את התבשילים לכל ילדה וילד, לכל נכדה ונכד כמו שאהב, תדליק מרים נר נשמה לזכר המתים שלה, לזכר האהובים ולכבוד החיים, לכבודה של מרים האישה הגיבורה.

יש מי שזקוקים ליום אחד בשנה, לעצור ממרוץ החיים ולנצור את זכר הנספים בשואה. מרים אינה נמנית עליהם, עבורה איימי השואה הם שיגרה מייסרת המנוהלת על ידה כבר שבעים וחמש שנים.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה עומד השנה בצילה של מגפת הקורונה, החרדה מהלא נודע, הפחד, חוסר האונים יוצרים אצל בני האדם הסבירים תחושת 'סוף העולם', 'אירוע שלא נדמה כמותו במאה השנים האחרונות' ועוד תיאורים שבינם לבין המציאות פער גדול, אמיתי ועובדתי.

שמות ופנים

ברם, דווקא בהתקרב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, עם כל היגון והצער, אנו אמורים להיכנס לפרופורציה, מידתיות. מגפת הקורונה אינה השואה, היא אפילו לא מתקרבת אליה, כן, היא מפחידה, מדאיגה, אך העולם כולו עסוק בהדברתה, במלחמת חורמה, בניסיון להכחידה.

לשואה היו שמות ופנים, ידיים ומגפיים, תורה סדורה ומשנה של מוות, לשואה לא היה חיסון עולמי, איש לא חיפש חיסון נגד הנגיף הקטלני הזה, עמים רבים עמדו מנגד, לא ניסו להילחם בה, אפילו לא בקול ענות חלושה, היו אף שסייעו בהצלחתה, בהפצתה, בניצחונה.

במלאת 75 שנים לשחרור מחנות המוות אושוויץ-בירקנאו, הגיעו מנהיגי העולם, רוזנים, מלכים, ראשי ממשלות ונשיאים לישראל כדי להבטיח: 'לעולם לא עוד', הניחו זרים ביד ושם, נשאו נאומים חשובים, כתבו בספר הזיכרונות, אך נראה שכתב ההתחייבות שלהם הוא כתב התביעה הזועק מלב השמיים.

כשמגיפת הקורונה ממשיכה לגבות קורבנות, כשהאנטישמיות מרימה ראשה כמעט בכל חלקי העולם, כששנאת היהודים מתחלפת בשנאת ישראל והציונות, כששוב יהודים מואשמים בהפצת מגיפות ומחלות, בביתה הקט ברחוב האורנים בעפולה, במטבח המבהיק בניקיונו, תדליק מרים שליסר נר לזכר ארנו שלה, לזכר המתים ועוד יותר לזכר החיים, שידבירו את מגפת הקורונה, ימשיכו לנאום נגד האנטישמיות ושנאת היהודים וברחובות אירופה, ארה"ב והמזרח התיכון יאשימו את היהודים בכל חולי העולם.
הכותב הינו מחנך, משורר, סופר ופובליציסט.
Author
מחנך, משורר, סופר ופובליציסט.
תאריך: 16/04/2020 | עודכן: 16/04/2020
+מסמכי אייכמן נחשפים 13:07 16/04/20 | | לרשימה המלאה
הנדון: טיפול מיוחד ביהודים - "את היהודים המנויים בפירוט יתר בדוח הנ"ל יש לתלות בגטו נויהוף במעמד עמיתיהם לגזע ▪ אני מבקש דוח ביצוע" - מאות ארגזים, 400 אלף דפים, 60 שנה אחרי: תיק החקירה יוצא לאור ▪ טל אריאל אמיר מישראל היום חושפת זאת מחר (ו') במוסף "שישבת" של ישראל היום
אייכמן

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מגפת הקורונה תחלוף, שנאת היהודים לעולם לא
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ישע .
16/04/20 11:23
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שואה וגבורה
חג הפסח תש"ף אינו הראשון בהיסטוריה היהודית, בו דומה שצרות ההווה משכיחות את גאולת העבר, ואינו הראשון בו נראה שקיים קושי אמיתי לחגוג את מה שנראה כסתירה למציאות. מהאנוסים בספרד ועד לעלילת הדם בדמשק, היו מקרים רבים בהם המרור היה בשפע ואילו החרוסת הייתה בבחינת "בל ייראה ובל יימצא". ובכל זאת, גם בזמנים הקשים ביותר – היו שמצאו עידוד דווקא בחג החרות והביעו את בטחונם שהגאולה תבוא כעת כפי שבאה לפני אלפי שנים.

בית המכירות מדור לדור מציע למכירה את הפריטים המרתקים הבאים - תמונות, חפצים ומסמכים ממלחמת העולם השנייה. מדובר בתמונות שחושפות את פני הרוע. המבנים, הרחובות, החפצים, כמו מפה צבאית נאצית מקורית, שלט מקורי, דיסקית גרמנית לקשירת שק דואר, לוט נדיר של ארבע קריקטורות אנטישמיות צבעוניות ועוד.

הוותיקן פתח השבוע את ארכיונו של פיוס ה-12, האפיפיור בתקופת השואה. זוהי הזדמנות להזכיר ולהסביר את הוויכוח על שתיקתו אל מול רצח היהודים, וגם לעסוק בשאלת אחריותה של הכנסייה לאנטישמיות ולהשמדת היהודים

סגנונו של יורם שפטל ידוע היטב, ואינני מתרגש כאשר הוא מפנה אותו כלפי. אך לא ניתן לעבור לסדר היום כאשר שפטל יוצא נגד ניצולי שואה, שכל "חטאם" היה בכך שזיהו את איוון דמיאניוק כאיוון האיום מטרבלינקה – וכאשר הוא עושה זאת תוך התעלמות מוחלטת מקביעות חד-משמעיות של בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון.

מאמרו של איתמר לוין תחת הכותרת "התמונה הבעייתית של שפטל", אינו אלא דוגמה מובהקת של התרחיש: הפוסל במומו פוסל.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il