|   15:07:40
  דרור אידר  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
בית חולים לניאדו בנתניה - המרכז הרפואי המוביל בשרון
סוכנות ראש
עריכת הסכמי ממון: השלבים המומלצים בדרך להסכם מוצלח
בר. רואה בכך חובה [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

ברית אחת אין די בה

בדרך לאסון המשבר החוקתי ביאר אהרן ברק מה מקור הסמכות של ביהמ"ש לפסול פרקי חוקה: הכרזת העצמאות אבל אבותינו הקדמונים הבינו שלא די במעמד ברית יחיד עוז לתמורה בטרם פורענות
10/09/2023  |   דרור אידר   |   יומני בלוגרים   |   סערת הרפורמה במשפט   |   תגובות
הצהרת כוונות
מעבר לסמכות המומצאת, ברק פוגע בהכרזת העצמאות כמסמך מכונן המאפשר לכולנו להתאחד סביבו. ההסכמה נבעה מערכה ההיסטורי בהיותה הצהרת כוונות ולא חוקה. לא עוד. עכשיו מגויסת גם ההכרזה להפוך למסמך פוליטי.

עוד בראשית ימי המחאה נגד הרפורמה המשפטית כתבתי שמטרתה הראשית להגיע למשבר חוקתי: התנגשות בין הרשות המבצעת והמחוקקת לבין הרשות השופטת. כלומר, התנגשות בין הממשלה לבית המשפט.

החודשים האחרונים זיקקו את השקפות הצדדים וחשפו אותן לעין כל, לאחר עשרות שנות הכחשה והיתממות. ראשי המחאה סבורים שאין לממשלה הנוכחית לגיטימציה לשלוט (ובכך מוחקים את קולם של בוחריה); משכך, נותר ביהמ"ש העליון כמקור סמכות יחיד שהם מוכנים לקבלו. זה תרגום מעשי ל"מהפכה החוקתית" שהכריז עליה אהרן ברק בהיותו נשיא העליון. את הניסיון הלגיטימי של הכנסת להחזיר במעט את הגלגל ולאזן את כוחו הבלתי מוגבל של ביהמ"ש, מכנים המתנגדים "הפיכה משטרית". אבוי לאירוניה. זה לא מונע מהם לטעון שהם מבקשים להגן על הדמוקרטיה.

עכשיו דוחפים בכוח אנשי המחאה, תומכי אסכולת ברק, מפלגות האופוזיציה ורוב התקשורת לאסון של משבר חוקתי באמצעות פסילת חוקי יסוד. אלו חוקים שהוגדרו על-ידי ביהמ"ש כפרקי החוקה שבדרך, ולכן מעמדם הנורמטיבי גבוה משל חוקים רגילים. בדרך זו פסל ביהמ"ש חוקים של הכנסת בטענה שהם סותרים חוקי יסוד. וכשהכנסת תיקנה חוקי יסוד באופן שלא עולה בקנה אחד עם השקפת עולמם של מתנגדי הרפורמה, מדברים על פסילת חוקי היסוד עצמם. אבל הכנסת מעולם לא הסמיכה במפורש את ביהמ"ש לפסול את חוקיה, לא כל שכן חוקי יסוד. אז מהו מקור הסמכות לעשות זאת?

היועצת המשפטית לממשלה הצטרפה לעתירות נגד (!) הממשלה בנושא התיקונים לחוקי היסוד שהכנסת חוקקה. בין השאר, השתיתה את בקשתה על דוקטרינות מקוריות של "התיקון החוקתי שאינו חוקתי" ועל "שימוש לרעה בסמכות המכוננת". זה כנראה לא מספיק, מכיוון שהדוקטרינות פותחו בביהמ"ש ואינן באות ממקור סמכות גבוה יותר. הסתמכות עליהן משולה לחילוצו של הברון מינכהאוזן מהבִּיצה בכך שמשך עצמו בציצית ראשו. זה מעמיד את הרשות המחוקקת מעל לשתי הרשויות האחרות, ומקבע את מעמד השופטים כאוליגרכיה שנטלה לעצמה סמכות שהריבון - העם באמצעות הכנסת - מעולם לא העניק. אך מתנגדי הרפורמה ותומכי המצב המשפטי הנוכחי צועקים "דמוקרטיה!". אבוי לחרפה.

לא אלמן ישראל. לעזרתם נחלץ השופט בדימוס אהרן ברק. במאמר שפרסם לפני כשבוע חזר על רעיונו שמקור הסמכות לפסילת פרקי חוקה נמצא בהכרזת העצמאות. זו "נקודת האחיזה החיצונית שמכוחה נבחרה האספה המכוננת" והוכרה ככזאת, ומכוחה המשיכו כל הכנסות מאז בשני כובעיהן: כרשות מחוקקת וכאספה מכוננת. ברק המחיש זאת בדימוי ביולוגי: "הכרזת העצמאות היא האֵם שילדה את האספה המכוננת... הדנ"א של האֵם (הכרזת העצמאות) חדר לדנ"א של הבת, היא האספה המכוננת הראשונית". לך תתווכח עם ביולוגיה.

לשיטת ברק, ההכרזה מבטאת את "רצון העם", ולכן החוקה - במקרה שלנו: חוקי היסוד - "צריכה לבטא את חזון העם ואת ה'אני מאמין' שלו". וביהמ"ש הוא "המוסד המוסמך לקבוע באופן מחייב כי הכנסת חרגה מסמכותה המכוננת הראשונית".

מי היה ברגע הראשוני של ההכרזה? עד כמה היא ייצגה את כל העם על גווניו וזרמיו ומפלגותיו? האם דוד בן-גוריון עצמו ראה בהכרזה מסמך הנמצא מעל לחוקה? בוודאי שלא. זה לא מעניין את ברק; הוא לא היסטוריון ולא סוציולוג. הוא משתמש בהכרזה ככלי להמצאת מקור הסמכות: נתינת היכולת לביהמ"ש לפסול חוקי יסוד, כלומר לדון בפרקי חוקה. אין לזה כמעט אח ורע בעולם, ולא בכדי המקור היחיד שהוא מביא זה בית המשפט בהודו. אשרינו.

אם לא הבנו עד כה את סיבת הפרסום ערב הדיון הגורלי בבית המשפט, בסוף המאמר דוחק ברק בשופטי העליון הדוהרים למשבר החוקתי: "זו לא רק רשותו של בית המשפט; זו גם חובתו". והנה מקור הסמכות לעשות את המעשה חסר האחריות ולפסול תיקונים לחוקה: אהרן ברק בשבתו כמשה רבנו.

אבל אפילו ההכרזה במעמד הר סיני בנוכחות משה רבנו עצמו, לא הספיקה לקבע את התורה כקונסטיטוציה של העם. לאחר 40 שנות נדודים במדבר, מתו רוב יוצאי מצרים ואחרים הצטרפו לעם ורגע לפני הכניסה לארץ, נכרתת ברית שנייה בערבות מואב. בשבת שעברה קראנו: "אֵלֶּה דִבְרֵי הַבְּרִית אֲ‍שֶׁר צִוָּה ה' אֶת מֹשֶׁה לִכְרֹת אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּאֶרֶץ מוֹאָב, מִלְּבַד הַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַת אִתָּם בְּחֹרֵב (בהר סיני)".

גם זה לא הספיק לקבע את הברית המכוננת. לכן יהושע בן נון מקיים עוד שתי בריתות נוספות, בדומה למשה, בתחילת תפקידו ולקראת מותו. האחת במזבח שבהר עיבל: "...וַיִּכְתָּב שָׁם עַל הָאֲבָנִים אֵת מִשְׁנֵה תּוֹרַת מֹשֶׁה (כלומר, החוקה)... וְכָל יִשְׂרָאֵל וּזְקֵנָיו וְשֹׁטְרִים וְשֹׁפְטָיו עֹמְדִים... נֶגֶד הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם... כַּגֵּר כָּאֶזְרָח (כלומר, העם)". אגב, הארכיאולוג אדם זרטל ז"ל מצא את המזבח הזה (מומלץ לבקר במקום. חוויה מכוננת), וכיום מנסה הרשות הפלשתינית לפגוע בו. הם מבינים את משמעותו לאחיזתנו בארץ.

בעשרות שנות מנהיגותו של יהושע הצטרפו אל העם רבים מתושבי הארץ וגם בני משפחה שלא היו במצרים. גם הם נדרשו לקבל את הברית הראשונית. רגע לפני מותו מסופר על ברית רביעית: "וַיֶּאֶסֹף יְהוֹשֻׁעַ אֶת כָּל שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל שְׁכֶמָה וַיִּקְרָא לְזִקְנֵי יִשְׂרָאֵל וּלְרָאשָׁיו וּלְשֹׁפְטָיו וּלְשֹׁטְרָיו וַיִּתְיַצְּבוּ לִפְנֵי הָאֱלֹהִים. וַיִּכְרֹת יְהוֹשֻׁעַ בְּרִית לָעָם בַּיּוֹם הַהוּא וַיָּשֶׂם לוֹ חֹק וּמִשְׁפָּט בִּשְׁכֶם...".

ארבעת המעמדים לכריתת הברית בין העם לחוקתו הנצחית צריכים ללמדנו גם פרק במעמד הכרזת העצמאות, שברק מייחס לה במאמרו השנוי במחלוקת את מקור הסמכות העליון לביקורת שיפוטית על פרקי החוקה. אצה לו הדרך להשליט את ביהמ"ש מעל לכנסת ולממשלה הסוררות, ודי לו במעמד הברית הראשוני, שבניגוד לברית המקראית, בזמן אמת אף לא ייחסו לו מעמד כזה. מעבר לסמכות המומצאת המפרה את האיזון בין שלוש רשויות השלטון לטובת עליונות הרשות השופטת, יש בדבריו גם פגיעה במעמדה של הכרזת העצמאות כמסמך מכונן המאפשר לכולנו - על השקפותינו הפוליטיות והאידיאולוגיות השונות - להתאחד סביבו.

ההסכמה החברתית חוצת המחנות שהמגילה נהנתה ממנה עד כה, נבעה מערכה ההיסטורי בהיותה הצהרת כוונות ולא חוקה מחייבת. לא עוד. המחאה פגעה במעמד הצבא וכוחות הביטחון והשתמשה בהם כדי לכפות על העם לקבל את דעת המיעוט. עכשיו מגויסת גם הכרזת העצמאות להפוך למסמך פוליטי שבאמצעותו יוכל מיעוט בלתי נבחר לכפות דעתו על העם. וכל זה, קובע אהרן ברק, נעשה בשם "רצון העם". אבוי לשפה שהתרוקנה ממשמעותה. נקווה שנשיאת העליון, השופטת אסתר חיות, תתעלה על טירוף המערכות ולא תפגע בסמכות הכנסת בשבתה כרשות המכוננת. בנפשנו היא.

תאריך:  10/09/2023   |   עודכן:  10/09/2023
דרור אידר
+פער בין נתניהו ללוין במתווה החד-צדדי של הממשלה
00:36 11/09/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
רה"מ מעוניין במתווה לבחירת שופטים ברוח ההצעה שנדונה בבית הנשיא  ▪  נתניהו צפוי להכריז על מהלך חקיקה מחדש של צמצום עילת הסבירות על-מנת למנוע את פסילת החוק בבג"ץ ולהימנע ממשבר חוקתי  ▪  בימים האחרונים נפגש רה"מ עם לוין, דרמר ודרעי כדי לדון על מתווה חדש לחוק
לוין ונתניהו. פערים [צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת]
+רוטמן לבג"ץ: דוקטרינת ההשתק חלה עליכם, כי לא הגעתם לדיוני ועדת החוקה
23:50 10/09/23  |  עידן יוסף
יו״ר ועדת החוקה ח״כ שמחה רוטמן מסר לבג״ץ את תשובתו בעניין העתירות לביטול חוק צמצום עילת הסבירות. "בית המשפט הנכבד נעדר סמכות לערוך ביקורת שיפוטית על חוקי יסוד", כתב רוטמן.

"המקום לנהל את הדיון בתכנית לתיקון מערכת המשפט בכללותה הוא הכנסת וועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת ואכן, נשיאת בית המשפט העליון, הנהלת בתי המשפט ונשיאים קודמים של בית המשפט העליון, הוזמנו למסור עמדתם בפני ועדת חוקה חוק ומשפט, ולמגינת הלב בחרו שלא לעשות כן. נדמה, אפוא, שניתן בעניין זה להחיל את דוקטרינת ההשתק, לרבות השתק שיפוטי".

עוד הוסיף רוטמן: "בנוסף ביקשתי להדגיש ולהזכיר את תוכנה של הצהרת האמונים של שופטי ישראל: 'אני מתחייב לשמור אמונים למדינת ישראל ולחוקיה, לשפוט משפט צדק, לא להטות משפט ולא להכיר פנים'. מאחר ואין חולק כי בית המשפט הנכבד נעדר כל הסמכה בחוק או בחוק יסוד לערוך ביקורת שיפוטית על חוק יסוד (שלא לדבר על פסילתו), הרי שכל ביקורת שכזו תעמוד בסתירה להצהרה דלעיל".
+הדיון בעתירות על הסבירות יימשך שבע-שמונה שעות
17:10 10/09/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
חיות קבעה את סדר היום לדיון בעתירות: הכנסת, הממשלה ומיארה יקבלו 75 דקות כל אחד; שמונת העותרים ושני ידידי בית המשפט - 25-10 דקות כל אחד
הדיון יחל בתשע בבוקר [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+אנחנו ההיסטוריה
13:46 10/09/23  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
ממשלתו של בנימין נתניהו אינה עוד עבריינית בלבד  ▪  בנוסח של ברסלר היא "ממשלה מורדת"  ▪  זה הנוסח שהוצע כאן לפני כמה שבועות, והוא הנכון
ברסלר. נאום נסער [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+לפיד: לא ייאמן שיש בכלל דיון אם הממשלה תציית או לא תציית לפסיקת בג״ץ
12:59 10/09/23  |  מירב ארד
יו"ר האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד: "מברך את השרים גילה גמליאל, משה ארבל ויואב גלנט על ההתייצבות החד משמעית לצד שלטון החוק. לא ייאמן שיש בכלל דיון אם הממשלה תציית או לא תציית לפסיקת בג״ץ."
+ח"כ קריב: קשה לי לראות איך יראה פסק הדין
12:54 10/09/23  |  מירב ארד
ח"כ גלעד קריב מהעבודה לבראיון לגל"צ: "בניגוד למה שעמיתיי מציגים, בית המשפט העליון בהחלט מגוון מבחינת עמדות משפטיות. קשה לי לראות איך יראה פסק הדין"
+אילן בומבך מקבל 150,000 שקל בעתירות הסבירות
10:58 10/09/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
שכרו של עורך הדין המייצג את הממשלה אושר בידי ועדה  ▪  התגובה לעתירות הוגשה בלוח זמנים צפוף במיוחד ומשתרעת על 90 עמודים
בומבך. במקביל לאירוע משפחתי [צילום: לע"מ]
+על ביטול שיטת ה"סניוריטי"
10:13 10/09/23  |  רפי לאופרט   |   לרשימה המלאה
"שיטת הסניוריטי" בבחירת נשיא לבית המשפט העליון מכוונת ליצור רציפות וודאות בשליטת מערכת המשפט על המדינה באמצעות אחיזה ושליטה אבסולוטית בבג"ץ. ע"י הרחבה "קונסטרוקטיבית" "ויצירתית" של חופש הפעולה ושרירות המעשה של הנדבך השלטוני העליון שאיננו נבחר ואיננו מבוקר ככל רשות אחרת. הואיל וזה המכשיר החשוב ביותר בניסיון להחלפת המשטר הדמוקרטי בישראל בשיטת-ממשל אוליגרכית דיקטטורית חדשה של הדיפ-סטייט, חובה לשנותה באופן מהותי ובהקדם
הוועדה לבחירת שופטים
+למען הסר ספק
10:06 10/09/23  |  דוד ארגז   |   לרשימה המלאה
ברגע האמת הגנרלים של ההפיכה המשטרית יישארו בלי חיילים  ▪  פסילת תיקון סעיף הנבצרות בחוק יסוד הממשלה כמוה כמתן סמכות לשופטים ופקידים לא נבחרים, לבטל את הכרעת רוב העם ולהדיח ראש ממשלה מכהן מתפקידו, צעד שמשמעותו היא הפיכה משטרית
פרידמן. השקפה אלימה [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+לעצור רגע לפני מלחמת הרשויות
09:13 10/09/23  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
התבהלה שרוססה בכל פינה, בכל במה, גרמה לחלק ממובילי המחאה חסרי האחריות והמופקרים להקשות את ליבם, את עורפם, את מררתם, להקצין עמדות ולחצות עוד ויעוד קווים אדומים
מדוע? [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ברית אחת אין די בה
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
הירונימוס
10/09/23 13:29
2
בני מ
11/09/23 19:00
3
עובד 1
13/09/23 23:27
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  סערת הרפורמה במשפט
המדינה תשלם לעו"ד אילן בומבך 150,000 שקל (בתוספת מע"מ) תמורת ייצוג הממשלה בעתירות נגד ביטול עילת הסבירות. כך נודע ל-News1.
10/09/2023  |  איתמר לוין  |   חדשות
מי שעיניים בראשו מבין ששיטת הסניוריטי בבחירת נשיא בית המשפט העליון בישראל, מכוונת לאפשר ל"מועצת החכמים" של המוסד - בפועל או בדימוס - לנהל ולכוון את הרכבו ואת מנועי האינוס הלאומי הקולקטיבי שמפעילה מערכת זו. ככל שבית המשפט מרחיב בשרירות לב את מוטת השליטה הציבורית שלו, כך מחמירה והולכת הדיקטטורה השיפוטית בישראל. נשיא בית המשפט, על-פי החוקים הקיימים מכהן מיום היבחרו ועד למועד-פרישתו. כנשיא הוא מופקד על ניהול הכוונת והטמעת האידאולוגיה הקיבוצית של תורת ברק בפעולת המוסד. עניין זה לא הובן כראוי ע"י הימין בקדנציות המוקדמות של נתניהו, אך הובן היטב לאחר בחירות 1 בנוב' 2022. אלא שחייבים להודות שבמניפולציה הפנים-פוליטית שאופיינה ע"י פעילות תנועת האנרכיה בחודשים האחרונים - ארגון, עוצמה, משאבים, שטיפת-מוח, הסברה ותעמולה וניהול שוטף, הוברר היטב שהמחתרת האוליגרכית הפוסט-ציונית הכינה את המאבק טוב בהרבה מהימין. גם כשהיה ברור שמתפתח כאן מאבק עקרוני על דמותה של מדינת היהודים ואופיה, עדיין עסקו "פרנסי הקהילה בימין בהבלים אישיים ולקיטת ספיחים סחישים של תקציב המדינה, ולא במאבק העיקרי על הגמוניה פוליטית.
10/09/2023  |  רפי לאופרט  |   יומני בלוגרים
במדינה דמוקרטית העם הוא הריבון, והרשויות, לרבות מערכת המשפט, כפופות לחוקים שנקבעים בכנסת על-ידי נבחרי הציבור. כללי המשחק בדמוקרטיה הם ברורים: לאזרחים מותר לעשות כל דבר שהחוק אינו אוסר, אבל לרשויות מותר רק מה שהחוק התיר להן במפורש. הואיל והכנסת מעולם לא האצילה לבית המשפט סמכות לפסול חוקים ובוודאי שלא חוקי יסוד, לבג"ץ אין סמכות כזו ועצם הדיון בחוקיותם הוא חריגה בוטה מסמכות ומעשה שדגל שחור של חוסר חוקיות מתנוסס מעליו. לכן פסילה של חוק יסוד היא בבחינת "פקודה בלתי חוקית". אם וכאשר בית המשפט העליון יחרוג מסמכותו ולא רק ידון בסוגיה זו אלא גם יקבע בחוסר סמכות שבכוחו לבטל או לשנות חוקי יסוד שחוקקה הכנסת, הוא יהפוך עצמו לגוף לא לגיטימי שפסיקותיו אינן חוקיות וממילא אינן מחייבות.
10/09/2023  |  דוד ארגז  |   יומני בלוגרים
אין לנו מדינה אחרת, אין לנו כנסת אחרת, אין לנו בית משפט עליון אחר, אין, פשוט אין, כל כך ברור וכל כך מסובך. רגע אחר פרסום תוצאות הבחירות הדמוקרטיות החל הקרב על ביטול תוצאות הבחירות באמתלות שונות, תוכניות המגירה למיגור הכרעת הרוב נשלפו, המלחמה על הדמוקרטיה האמיתית החלה.
שקמה ברסלר, ממנהיגות המחאה נגד הרפורמה המשפטית, טענה במהלך כנס שהתקיים ביום שישי בנהלל כי "אסור לדבר עם נאצים - יהודים או לא יהודים". הדברים, שככל הנראה כוונו לעבר המפלגות עוצמה יהודית והציונות הדתית, עוררו ביקורת רבה על ברסלר.
09/09/2023  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כאמור, ישראל נמצאת עתה במלחמה רב חזיתית. חיזבאללה בדרום לבנון - אומנם באיחור מבחינת תקוות חמאס - פתח את החזית הצפונית    סוריה הפכה קרש קפיצה לסוכנים אירניים חתרניים, ביו"ש ובבקעת ה...
דן מרגלית
דן מרגלית
במשפחתי קיימת מחלוקת. יש השואפים לראות את היריבה משחקת בימי שישי במגרשים שלעתים יש בהם יותר חול מאשר דשא, ויש האומרים כי מוטב ששחקני הפועל יישארו בליגה הגבוהה עימנו, וכך נזכה בכל ע...
עידן יוסף
עידן יוסף
חדשות 12 נתנו במה מוגזמת למחאה נגד הממשלה, תוך פגיעה בטקס הדלקת המשואות הממלכתי במסך מפוצל לעצרת כיבוי המשואות    בתאגיד פתחו שידור ב"כאן דיגיטל" לעצרת המחאה בשוני ובקול ישראל נמנעו...
סגירת משרדי אל-ג'זירה במזרח ירושלים [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
קיסר קבהא
הערוץ הלוויני הקטרי, ששידוריו בישראל נסגרו ונאסרו, העלה בסופו של יום תמונה ששיקפה באופן דו-צדדי את המתרחש במלחמה בעזה, וזאת בניגוד לערוצים הישראלים ששיקפו תמונה חלקית
איתן קלינסקי
איתן קלינסקי
נכון להיום כבר גרשנו כ-200,000 תושבים מרפיח לצחיחות המדבר    מה שהצליחו הבורחים לקחת איתם לאי שם המדברי לא יספיק לקיום ליותר מכמה ימים
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il