נשיא אירלנד מחלל את יום הזיכרון לשואה

השבוע מפרסם העיתון היהודי החשוב בבריטניה, 'ג'ואיש כרוניקל', עוד עדות לשנאת אירלנד לישראל נשיא אירלנד, מייקל היגינס לא גילה הבנה ליום הזיכרון הבינלאומי לשואה

יעקב אחימאיר יומני בלוגרים שואה וגבורה תגובות
יש להניח כי קוראי זוכרים את החלטתו של שר החוץ, גדעון סער, לסגור את שגרירות ישראל בדבלין, בירת אירלנד. השר נימק את נקיטת צעד דרמטי זה כתגובה ליחס השנאה של אירלנד למדינת ישראל. היו שמתחו ביקורת על צעד זה, בטענה כי היה פזיז, וכי במקום סגירת השגרירות היה עלינו להאבק, ואולי לשנות, את יחסה של אירלנד.

השר סער לא חזר בו. והנה, השבוע מפרסם העיתון היהודי החשוב בבריטניה, 'ג'ואיש כרוניקל', עוד עדות לשנאת אירלנד לישראל: מנהיגים בעולם גילו יחס של כבוד לזכר השואה, כך נהג גם המלך צ'ארלס השלישי. הוא גילה הבנה ליום הזיכרון הבינלאומי לשואה. לא כך נהג נשיא אירלנד, מייקל היגינס.

מתוך חשש לאופי הצפוי של דבריו במעמד זה, ביקשה הקהילה היהודית באירלנד שהנשיא היגינס לא יישא את נאומו. ואכן, נשיא אירלנד נשא נאום ובו הכפיש את מדינת ישראל כצפוי. כותב המאמר בג'ואיש כרוניקל כינה את ישראל: המדינה היהודית היחידה בעולם. הכותב ציין כי שכבת האליטה בחברה האירית אימצה את כל הסממנים המשרתים את שנאת היהודים בעולם.

המאמר מסתיים במילים המתארות את התנהגותו של היגינס מבישה וכזו שביזתה את העם האירי דווקא ביום הזיכרון לשואה. אכן, הצעד של סגירת השגרירות הישראלית בדבלין מצדיק את החלטתו של סער.
תאריך: 02/02/2025 | עודכן: 02/02/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נשיא אירלנד מחלל את יום הזיכרון לשואה
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אירי לשעבר
3/02/25 20:19
2
חיים ק.
4/02/25 08:19
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שואה וגבורה
ב-27 בינואר 2025 הוא יום השואה הבינלאומי, היום בו לפני 80 שנה ב-27 בינואר 1945 נסתם הגולל על מחנה המוות בדרום פולין, מחנה בו נטבחו מיליון ומאה אלף יהודים. אושוויץ היה קומפלקס של מחנות שכלל 45 מחנות, שהשתרעו על שטח של 40 קמ"ר. זה היה מחנה ההשמדה הגדול ביותר במלחמת העולם השנייה, שפעל מ-2 ביוני 1940 עד 27 בינואר 1945, היום בו חיילי הצבא האדום נכנסו בשערי אושוויץ.

אתמול, בפולין, השתתפתי בטקס מרגש לציון 80 שנה לשחרור מחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ-בירקנאו - אירוע שמזכיר את עוצמת הזיכרון ואת המחויבות שלנו כעם וכמדינה להבטיח את קיומנו וערכינו. לצד מנהיגי מדינות העולם - מלך אנגליה צ'ארלס השלישי, נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר, נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי - עמדנו כעדות חיה לתקומתו של עם ישראל ולכוחו כמדינה גאה וריבונית.

יום השואה הבינלאומי הוא הרבה מעבר לתאריך - הוא תזכורת כואבת לזוועות העבר ולמציאות הכואבת שבה שורדי השואה בישראל מוצאים עצמם גם כיום. הם שרדו את זוועות השואה, בנו חיים חדשים ואף נלחמו למען הקמת המדינה, אך בבוקר שבעה באוקטובר חרבות המלחמה פילחו את חייהם פעם נוספת, והשאירו אותם חסרי מגן מול אימה שאמורה הייתה להישאר נחלת העבר.

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, נשא (יום ב', 27.1.25) נאום בעצרת השנתית המיוחדת של האו"ם לציון 80 שנה לשחרור אושוויץ ויום השואה הבינלאומי. בנאומו קרא הרצוג למנהיגי העולם לפעול להשבת 90 החטופים שנמצאים בשבי חמאס ברצועת עזה, תוך הדגשת מצוקתם של החטופים ובני משפחותיהם.
27/01/2025 | עידן יוסף | חדשות

מרכז המידע הפועל תחת המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה מסייע מדי יום לשורדי שואה ולבני משפחותיהם במיצוי זכויותיהם. שאול שרוני, יועץ מומחה במרכז, מסביר: "אנו פועלים להבטיח שכל שורד שואה יקבל את הזכויות המגיעות לו, כולל הליכים מורכבים מול רשויות בארץ ובחו"ל".
27/01/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il