חג החרות ללא חרות

כיום בשנת 2025, חמישים ותשעה אזרחיות ואזרחי המדינה הריבונית שהקמנו כבולים בשלשלאות במנהרות הטומאה של החמאס, חלקם המירבי בדמות חללים שמקום קבורתם לא נודע

יומני בלוגרים חגים ומועדים תגובות
פעמיים בשנה אנו חוגגים את חרותנו, פעם בפסח ובפעם השנייה בסמוך לו ביום העצמאות. הראשונה חרות שהתממשה לפני אלפי שנים בהתאם למסורת הנוהגת והשנייה בקום המדינה.

חירות משמעה חופש מוחלט. אין שליט או פריץ שרודה בך ואין איש כלוא במנהרה שחפרו חיות אדם מעבר לגבול. משיצקנו תוכן לחרות בדמות מדינה ריבונית, בפועל לכאורה אויינו האפשרויות של שלילת החרות.

אך לא היא. כיום בשנת 2025, 59 (חמישים ותשעה) אזרחיות ואזרחי המדינה הריבונית שהקמנו כבולים בשלשלאות במנהרות הטומאה של החמאס, חלקם המירבי בדמות חללים שמקום קבורתם לא נודע. בנסיבות אלה ערך חרות לא מתקיים. איך ניתן לקיים את חג החרות ללא חרות מוחלטת של כל בני ישראל?

הרשע על-פי הגדה של פסח, היה פורץ היום בצחוק סרקסטי, 'אמרתי לכם', היה אומר "מה העבודה הזאת לכם?" לדידו הכפירה בעיקר הייתה מקבלת היום משמעות עמוקה. על מה הוצאתם מארץ מצרים אם אינכם ברי חרות, לבטח היה דורש. ארבעה בנים נוכחים ליד שולחן הסדר, ודווקא הרשע בימים אלה מקבל זרקור. למגינת הלב.

חג הפסח הוא חג יציאת מצרים ואין לחרוג ממנו כמיטב המסורת. מסורת צריכה וחייבת להישמר, אבל השתא כמו גם בשנה שעברה החרות נסוגה לאחור עד חזרתה לקדמת הבמה, בשחרור כל החטופים במהרה בימינו!!



הכותב הוא עורך-דין העוסק בדיני משפחה.
תאריך: 14/04/2025 | עודכן: 14/04/2025
+שיא של הכרה היסטורית 13:37 14/04/25 | עמיחי שיקלי | לרשימה המלאה
איני יודע יצירה ספרותית יותר מחנכת לתיעוב העבדות ולאהבת החרות כסיפור השעבוד ויציאת מצרים ▪ יצר חרות עמוק
זיכרון אישי [צילום: נתי שוחט/פלאש 0]
+חג לא שמח 07:50 14/04/25 | גדי חיטמן | לרשימה המלאה
כל המגמות שהיו בחברה הישראלית לפני ה-7.10 נותרו בעינן ▪ חלקן אף החמירו את הקיטוב והשסע ▪ אנחנו יכולים להיות עסוקים ביום יום האישי, לחיות בבועה, לא להקשיב לחדשות המתרגשות עלינו כל שעה (ולפעמים כל חצי שעה), אך בסופו של יום, המציאות פוגשת את כולנו בכל מקום ציבורי
החיינו והגענו לזמן הזה [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / חגים ומועדים
אני שואל את עצמי בכל חג מאז ה-7.10 למה אנחנו מאחלים חג שמח? לא רק יהודים ליהודים. גם יהודים למוסלמים ולנוצרים. וההפך. האם רק משום שזו מסורת לברך? האם יש בה, בברכה, מן תקווה סמויה לעתיד טוב יותר, או שמא תקווה שהטוב הקיים יימשך? למה למשל אנחנו מברכים בשנה טובה ולא בשנה מצויינת? או שנה טובה מאוד? למה להסתפק רק בטוב? הבקיאים שבינינו מרבים גם לצטט מן המקורות (לפחות של שלוש הדתות המונותיאסטיות) ולתבל את הברכה בפתגם או משל עתיק יומין שיש בהם מוסר השכל שניתן ללמוד ממנו.

הטעויות של פרעה המנהיגות והאחריות של משה המנטליות של בני ישראל היעדים של הגאולה המשמעות של ליל הסדר חג כשר ושמח ובשורות טובות

אני מודה למטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים על שהעניק לנו הגדה, הנושאת את השם הגדת החרות, המבקשת לבטא סביב שולחן הסדר את קולותיהם של הנמקים מאות רבות של ימים בביבי צחנת האפלה במנהרות עזה תחתית ואת קולם של הטבוחים שנדם ביום שמחת תורה לפני שנה וחצי, יום של שמחה שהפך ליום של טבח והרג, שריפה וביזה, אונס וחטיפת מאות מיקירנו לאפלה בעזה.

"בְּכָל דּור וָדור חַיָב אָדָם לִרְאות אֶת עַצְמו כְּאִלוּ הוּא יֶצָא מִמִּצְרים", פוסקת ההגדה, ודורשת שכדי שנראה את עצמנו, בני המאה ה-21, כאילו גם אנחנו ניצלנו בנס שאירע לפני 3,337 שנה, תסב כל משפחה בישראל סביב שולחן הסדר בצאת השבת, ותקרא בהגדה העתיקה, שכל תכליתה להזכיר לנו את שעבוד מצרים ואת גאולת מצרים, שמובילה אל ימינו אנו: "וְהוֹצֵאתִי אֶתְכֶם מִתַּחַת סִבְלֹת מִצְרַיִם וְהִצַּלְתִּי אֶתְכֶם מֵעֲבֹדָתָם וְגָאַלְתִּי אֶתְכֶם בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה וּבִשְׁפָטִים גְּדֹלִים. וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם לִי לְעָם וְהָיִיתִי לָכֶם לֵא-לֹהִים... וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נָשָׂאתִי אֶת יָדִי לָתֵת אֹתָהּ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב וְנָתַתִּי אֹתָהּ לָכֶם מוֹרָשָׁה אֲנִי ה'". אבל המסר אינו מסתיים באזכור נס גאולת מצרים. המסר המרכזי הוא, שמסכת הניסים הגלויים והנסתרים המלווה את עם ישראל, נמשכת עד ימינו: "לא אֶת אֲבותֵינוּ בִּלְבָד גָּאַל הַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא, אֶלָּא אַף אותָנוּ גָּאַל עִמָּהֶם... לָתֶת לָנוּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשָׁבַּע לַאֲבוֹתֵינוּ".

אנחנו ערב חג החובק בחובו את אחד מנדבכי הקיומיות שלנו כעם, שמתבטא בכמיהתנו למימוש חיי חרות בארצנו, בארץ ציון ירושלים. השנה לא יהיה חג של חרות לילדות עלמא ורונית מירן, שאבא שלהן עמרי נגזלה ממנו חרותו. הוא שנה וחצי כבול בשלשלאות, מורעב ומעונה, וחי חיי עבדות בחשיכה של עזה תחתית לאחר שנחטף מבית המקדש בנחל עוז, שכלי הקודש שלו הם - עֲבוֹדָה קָשָׁה ואהבת אדמה שהפכה אדמת מדבר לכרי דשא.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il