אמת חיה או עובדה קפואה

שתי דמויות מפתח במערכת המשפטית - גלי בהרב-מיארה ויפעת תומר-ירושלמי - נקראות לאזן בין להט היצירה לבין ענווה ורגש ניתוח נומרולוגי-קבלי משרטט להן דרך: אש ואוויר צריכים מים ואדמה כדי שלא יכופפו את האמת שנה אישית של סיומים מול שנה של עוצמה ובחינה השאלה המכריעה: האם האמת מוארת או מעוצבת מחדש

שרון נריה בר-און יומני בלוגרים תגובות
למרות השוני, אצל שתיהן האש חיה: בהרב-מיארה משתמשת בה כדי לשמר מבנה; תומר-ירושלמי - כדי לשנותו. בשתי התבניות נדרשת תוספת של מים (הכלה ורגש) ואדמה (ענווה ומדידה) כדי שלא תאבד ההקשבה לאחר בשם צדק פנימי. אמת שאינה נעה - מתה; כשמים ואדמה מאזנים, האמת אינה מתכופפת אלא מתרחבת.
ארבעת היסודות - מסגרת להבנת אמת, צדק ומימוש בעולם משתנה .
דומיננטיות אש/אוויר בלי מים/אדמה יוצרת ביטחון מוחלט ונטייה לעצב מציאות לפי חזון.
בהרב-מיארה: 4=13 - שיעור בשחרור שליטה והמרת נוקשות בחמלה; שנה 9, חודש 2 - רוך מול התבצרות .
תומר-ירושלמי: תקופת 5=14 - חופש מול אחריות; שנה 8, חודש 1=19 - עוצמה שנבחנת באור מול כוחנות.
השורה התחתונה: אמת חיה זקוקה להקשבה, לרוך ולענווה; בלעדיהם - גם יצירה וגם חזון מתרחקים מן העובדה.

הקריאה העמוקה של ארבעת היסודות - אש, מים, אוויר ואדמה - מציעה מסגרת להבנת שתי נשים חזקות ודעתניות שנמצאות בלב ההכרעות הציבוריות. אש היצירה והרצון, מים של רגש והכלה, אוויר של מחשבה וחזון, ואדמה של מימוש ואחריות - אלה אינם רק דימויים אלא מפת דרכים לפענוח היחסים בין אמת פנימית לעובדה משתנה. כאשר האש והאוויר דומיננטיים מדי בלי איזון של מים ואדמה, עלול להיווצר ביטחון מוחלט בצדקת הדרך עד תחושת "האמת אצלי", ותיווצר נטייה לעצב את המציאות לפי החזון במקום לפי הנתון .

מיארה: אדמה ששואפת לאלף את האש

בקריאה האנרגטית של גלי בהרב-מיארה בולט יסוד האדמה - סדר, משמעת ודיוק - אך מתחתיו פועם ניצוץ אש שמבקש צדק מוחלט. החיבור הזה מוליד מנהיגות נחושה, ולעיתים גם עקשנות כאשר המציאות אינה מתיישרת עם האמונה. מכאן גם הפיתוי התודעתי "לכופף" אמת בשם תיקון מוסרי, לא כרמייה אלא כתחושה של שליחות לעצב את העולם כפי ש"צריך" להיות.

המספר הקרמתי 4=13 מציב אותה על ציר מתוח בין שליטה להתרה: הצורך למסגר ולחוקק מול קריאה לשחרור ולחמלה. השיעור: להמיר נוקשות באמון ולאזן כוח בבשלות רגשית.

השנה האישית 9 מסמנת סגירות מעגלים, ניקוי ושחרור, בעוד שהחודש 2 מזמין רוך והקשבה. כאן עלול להיווצר "מאבק בבוץ": במקום להתמסר לשותפות רגשית, מתבצרת הקשיחות. האתגר הוא להרגיש בלי לאבד סמכות, ולגלות כיצד רגישות מחזקת אמת - לא מחלישה אותה.

תומר-ירושלמי: אוויר שמנסח אמת, אש שמבקשת להמציא אותה

אצל יפעת תומר-ירושלמי בולטים האוויר והאש: חשיבה חדה, ראייה מערכתית ודחף לחדש ולהנהיג. השילוב הזה מעניק כושר ניסוח וחזון - אך גם סיכון: כשהאש בוערת והאוויר מתדלק, עובדות עלולות להפוך חומר גלם לנרטיב מוסרי משכנע. זו אינה עמדה של שקר אלא יצירה תודעתית שמעדיפה משמעות על דיוק, ואם המים נחלשים - הרגש נדחק והרעיון מתעגל סביב עצמו. כך נולדת תחושת זכות לפרש את המציאות כרצונה, בשם ערך שנחווה כנעלה.

התקופה הקרמטית 5=14 מעמידה אותה במתח בין פריצה קדימה לבין אחריות ויציבות. השנה האישית 8 בוחנת שימוש בכוח: לרפא או לשלוט; החודש 1=19 מציף מאבק בין אור לצל ומבקש להפוך עוצמה לאור ולא לכוחנות .

מנהיגות אמיתית איננה טענת ידיעה מוחלטת אלא היכולת להותיר מקום לפנים נוספות של האמת. כאשר אש היצירה נשענת על אדמה של ענווה ונושמת מים של רוך, האוויר של המחשבה אינו מנתק - הוא מחבר. זו ההכרעה שבכוחה להבדיל בין אמת שמצטמצמת לנרטיב פרטי, לבין אמת שמתרחבת אל הממשי.
תאריך: 05/11/2025 | עודכן: 05/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אמת חיה או עובדה קפואה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ציני
6/11/25 15:34
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מסע אחד להודו מגלה שדווקא הכאוס השקט שלה מאיר את הרעש שבתוכנו ואת מה שנשכח בבית.

לפני זמן מה פגשתי את יהודה אלבז, אחיו של גיבור ישראל נתן אלבז, שסיפר כי לאחר שהשתחרר מהצבא התקבל לעבוד בעבודת מלצרות במסעדת הכנסת. לפני התחלת העבודה עבר קורס מיוחד המסביר את "העשה ואל תעשה".

מכירים את האמירה של חז"ל:" הפוסל במומו פוסל"? ובכן, כך חשתי כשקראתי לאחרונה את הדליפה לתקשורת, אולי כבלון ניסוי, של הצעת בנק ישראל לכפות על הבנקים המסחריים שלא להעניק משכנתה בגובה של יותר מ-40 אחוזים מההכנסה, זאת כמובן בשל הסכנה למשבר משכנתאות בגלל העדר יכולת לעמוד בהחזר המשכנתא.

התערבות בענייני הפנים של מדינה אחרת היא פרקטיקה רבת שנים בהיסטוריה של היחסים הבינלאומיים. במרבית התקדימים התאפיינה ההתערבות בלחץ דיפלומטי, בדרבון משא-ומתן ובוודאי בעת מלחמה. המושג התערבות גילם בחובו פעילות המשרתת אינטרסים של מדינה מסוימת, לרוב מעצמה, בניגוד לרצונה של המדינה האחרת.

הבינה המלאכותית היא כלי עזר נפלא כמעט בכל תחום- במדע, בעסקים, בתרבות, ברפואה ועוד. אך כאשר אנו מבקשים לפתח את החשיבה היצירתית שלנו או להיעזר בבינה כדי להגיע לתוצרים מקוריים, מתגלים אתגרים לא פשוטים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il