מנותקי תל אביב

נראה לי לפעמים כי הרבה מתושבי העיר הזאת עסוקים רק בעצמם - הם התנתקו! ● לצערי, שדרות לא נמצאת בתל אביב, לא בגוף ולא בנפש
יוסי מטלון מאמרים תגובות
תל אביבים חושבים רק על המרחב הצמוד להם, מה שנוגע לאחרים זה קצת רדום. בכדי לעורר את התל אביבים הרדומים, בכדי להציג לתושבי העיר המנותקים מכל מה שקורה מחוץ לעיר, הביאו עבורם את ה"קסאמים" לשדרה הפופולרית ביותר, לשדרות רוטשילד. ישירות משדרות, לשדרות רוטשילד! שם יוכלו תושבי העיר לצפות בכלי הנשק של הפלשתינים.

בעבר, הורגלנו לראות את הכלים ומכשירי המלחמה שלנו, ראינו את הרכב המשוריין החלוד שהוביל אותנו לירושלים במלחמת השחרור, רובים ואקדחים מאולתרים ממלחמות העבר, כלים שעזרו לעם הזה להתמודד מול אלו שרצו להזיק לו. במקומות אחרים יש תותחים שהיו בשרות האומה והצילו עיר זו או אחרת. עכשיו, לאור העיוורון הקולקטיבי, בעידן הממון הרב שנוזל ברחובות תל אביב, בין השיפוץ ב"הבימה" והחפירה העמוקה עבור החניון הענק שנבנה מול "היכל התרבות", מראים לנו את "הקאסמים", את הנשק של החלש, את הכלים שפוגעים בנו, באזרחים שבעיר שדרות.

בצורה אירונית אך מציאותית, במקום להציג את גבורת ישראל, מראים לכלל העם ולכל העדה הזאת לאיזה מצב עגום הגענו. מזכירים לבלייני העיר כי יש עיר בישראל שמנותקת משוק הנדל"ן התל אביבי, המחירים שם דווקא יורדים, יש שם גם קצת שחיתות, מזכירים לתושבי תל אביב שיש ערים אחרות, יש חיים מעבר לתל אביב, חיים שאינם ורודים. מציגים לנו את נשקם הפרימיטיבי של הפלשתינים, הנשק שמשגע את צה"ל, הנשק שאימפריית הביטחון הזאת לא מסוגלת להשמיד, להפסיק, להשתיק. החליטו לעשות לתושבי העיר הזאת "סדרת חינוך" או מסע "התעוררות". מציגים בשדרות רוטשילד את הנשק של אלו שרוצים להזיק לתושבי שדרות, לא למסוגננים שבשדרות רוטשילד. מציגים לנו את הכלים של אלו שנלחמים בנו בכלי נשק תוצרת בית, האם זוהי תערוכה שצריכה להפחיד או לעודד?

נראה לי לפעמים כי הרבה מתושבי העיר הזאת עסוקים רק בעצמם - הם התנתקו. אין זרימת מידע ורגשות לכל מה שקורה מעבר לגבול העיר תל אביב. אומנם יש פרפוראציה מעטה מרמת גן, גבעתיים ואולי הרצליה, שהיא עיר ממש צפונית עבור התל אביבי המצוי. הגבול הדרומי ביותר נמצא בתחילת שדרות רוטשילד, אולי נווה צדק, זה הכי דרום שמוכר לתל אביבי המתנתק. לצערי, שדרות לא נמצאת בתל אביב, לא בגוף ולא בנפש.
הכותב הוא אדריכל.
תאריך: 11/07/2007 | עודכן: 11/07/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מנותקי תל אביב
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נה
11/07/07 18:04

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]