מיסים עלייך ישראל

אגרת "אויר לנשימה"

בעקבות הצלחת מבצע חיסכון מים "הכנרת מתייבשת", יוצאת ממשלת ישראל במבצע חדש וחשוב אף יותר מקודמו: מבצע "אויר לנשימה" מחקרים גילו כי אחד ממייצרי זיהום אויר הוא האדם בזמן נשימתו מעתה תוקצה לכל אדם מכסת אויר לנשימה, ובעבור שימוש עודף תיגבה אגרה בשיעור 20 שקלים לכל מטר מעוקב
איתן גנור מאמרים משבר המים בישראל תגובות
ראובן לייב
מאבק ציבורי לביטול קנסות המים הביתיים

כידוע, לא חסר אויר מזוהם במדינת ישראל אך אויר נקי לנשימה הנו יקר מציאות. למען חיסכון בצריכת אויר נקי לנשימה החליטה ממשלת ישראל לקבוע מחיר מדורג לצריכת אויר נקי. תושבי אזורים בהם האוויר מזוהם ברמה גבוהה יהיו פטורים מאגרת "אויר לנשימה", אך יחויבו באגרת "ניצול יתר של שרותי רפואה" שהוטלה על חולים במחלות מערכת הנשימה.

לכל אזור ייקבע מדד זיהום ממוצע, ולפיו תוקצה לכל אדם מכסת אויר לנשימה. על כל מ"ק של צריכה עודפת תיגבה אגרה בשיעור 20 שקלים לכל מ"ק. אדם שנמצא מחוץ למדינה יוכל להזדכות על תקופת שהותו בחו"ל כנגד מסמכים המוכיחים את נסיעתו. לשם כך תוקם מנהלת 'לופט גשפט' במסגרת משותפת למשרד האוצר והמשרד לאיכות הסביבה.

בג"צ שהוגש נגד גביית אגרת "אויר לנשימה" נדחה על הסף מסיבת חוסר עניין לציבור בטיעון כי כל הנושא נידון כבר במסגרת אגרת המים ונקבעה ההלכה כי אין חובה על המדינה לספק מים נקיים לצריכה ביתית וזכותה למכור מים אלו בכל מחיר שתמצא לנכון, ואין דינו של אויר לנשימה שונה מדינם של מים לשתייה.

נשמע דמיוני? חכו...
תאריך: 21/07/2009 | עודכן: 15/10/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אגרת "אויר לנשימה"
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ShK
21/07/09 12:59
 
זכיין
21/07/09 14:10
2
קנקון
21/07/09 14:02
3
ירוק עז
21/07/09 14:45
4
תעוד
2/08/09 05:40
פורום: משבר המים בישראל כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פרשת ההתעללות, לכאורה, בחיילי השריון אינה יורדת מהכותרות בימים האחרונים. תמונת גבו מלא הסימנים הכחולים והאדומים של החייל שבו התעללו מפקדיו מעטר את דפי העיתונות ואתרי האינטרנט וגורם לזעזוע לכל מתבונן. כל אם עברייה שואלת עצמה "הלצבא זה אני שולחת את ילדי?" (אגב שאלה דומה שואל גם כל אב עברי).

במאמר הקודם למדנו מהו המידע העוסק בחשיפות מטבע אותו נדרשת חברה ציבורית להציג בפני קוראי דוחותיה, כאמור בהוראות רשות ניירות הערך (תקנות ניירות ערך – דוחות תקופתיים ומידיים), והנחיות חדשות של הרשות העוסקות בנושא כלהלן:

מה שלא עשה עד כה השכל בחברות התעופה, עושה עכשיו הזמן: מהחודש הקרוב הן יוזילו, משמעותית, את תעריפי הטיסה שלהן, לאורך כל השנה, ובלבד שיצליחו לשרוד.

בעבר, כדי לקנות מתנה, יצאנו לחנות ספרים, חנות מתנות יוקרתיות, לחנות מוצרים לתינוקות. יקרים ויפים. היום חושבים פעמיים. אם זאת סתם מסיבת יום הולדת אין בעיה כלל, יש דברים זולים כל כך ויפים בחנות של "הכל ב-1 שקל". אוספים כמה פריטים והנה לכם מתנה עשירה. הילד שמח מהמון המתנות. גם לאירועים קצת יותר רציניים, יש המעדיפים לשוטט בחנויות ההפתעות האלה. למה לבזבז כשאפשר לחסוך?

ארגון "שוברים שתיקה" פרסם (14 ביולי 2009) עדויות של 30 חיילים אנונימיים המתארים את ההתרחשויות מזווית ראייתם במהלך מבצע "עופרת יצוקה" (27 בדצמבר 2008 - 18 בינואר 2009).
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il