הנאמנות לנתניהו שהפכה לבגידה

ראש הממשלה ומנהיג הליכוד מעולם לא השכיל להקיף עצמו בצוות שלא יפנה לו, בסופו של דבר, עורף. אפילו לשכתו, שאמורה לעשות את דברו, פשוט אינה מתפקדת
ראובן לייב מאמרים תגובות
אחת מחולשותיו הבולטות של ראש הממשלה ומנהיג הליכוד, בנימין נתניהו, היא חוסר יכולתו לבחור לו צוות נאמן ומסור לדרכו הפוליטית. דווקא אותם אנשים קרובים שדאג למנות לכהונותיהם הרמות, הם אלה שבסופו של דבר הפנו לו עורף.

קחו, למשל, את איווט ליברמן, לשעבר איש-סודו ועושה דברו, שתחילה הלך שבי אחריו ואחר-כך הרים ראש והמרה את פיו. הגולם, שקם באישון-לילה על יוצרו, הקים מפלגה משלו, ובבחירות האחרונות גם הצליח להוכיח לנתניהו מאיפה באמת משתין הדג. בסופו של דבר לא יכול היה עוד מנהיג הליכוד להתעלם מכוחו של איווט ונאלץ לחרוק שן ולהיכנע לו. הדברים הגיעו עד אבסורדם כשבלית ברירה מינה אותו לשר החוץ, למגינת-ליבם של כל הסובבים אותו. באותה עת גם האדיר ראש הממשלה, החשוק בידי ליברמן, את כוחה של "ישראל ביתנו", שכמעט קמה עליו, ומינה, ככל שחשק איווט, עוד ועוד שרים שלה - הכל רק כדי להבטיח את הישרדותה של הממשלה לאורך ימים.

"כוכב עולה"

כישלון מחפיר לא פחות נעוץ במינויו של בוגי יעלון למשנה לראש הממשלה. סוד גלוי הוא שנתניהו ראה בו, משום מה, כוכב עולה וזורח, שימשיך את דרכו המדינית. אלא שבוגי חשב אחרת, לא היסס לבעוט באדוניו, ועוד יותר מליברמן הקצין ימינה וחבר, יחד עם ציפי חוטובלי - עוד "כוכב עולה" בלשונו של נתניהו - לפייגלינים. הפודל, שהפך לרוטוויילר, לא היסס לבקר, בריש גלי, את מה שכינה, "עמדתו התבוסתנית" של שולחו. הגיעו הדברים לידי כך שיעלון האמין, בכל ליבו, כי דרכו החדשה, דמוית הכהניזם, תהפוך בסופו של דבר לדרכו הדומיננטית של הליכוד. בסופו של דבר נאלץ נתניהו להתקפל, נמנע מלנזוף בממרה-פיו, ובלבד שלא להפר את שלום הבית ולא לחמם את העניינים יתר על המידה.

מאבקי יוקרה

ואם לא די בכל אלה, גם את לשכתו שלו אחזה רוח תזזית. נתניהו לא הצליח לאייש אותה באנשים המתאימים שיהוו צוות מלוכד ומגובש. כבר זמן רב שהלשכה פשוט אינה מתפקדת. שוררים בה מתח רב ותוהו ובוהו. אנשיה, אנשי-שלומו של נתניהו, אינם משדרים על גל אחד, מתקוטטים ביניהם לאור היום ואחדים מהם אף הרימו ידיים ונטשו את משרותיהם. כמה מעוזריו האישיים של הבוס, כמו עוזי ארד ומזכיר הממשלה, צביקה האוזר, אינם מחליפים מילה ביניהם רק בשל מאבקי-יוקרה אישיים.

אבל שיאו של החוכא ואטלולא הוא תשלום-משכורתה של מי שהייתה, במשך שנים, מזכירתו המיתולוגית והחרוצה של נתניהו. משום מה סר חינה בעיני אדוניה והוא נמנע בקדנציה הנוכחית מלהעסיקה במשרתה. אז אומנם אין לה בינתיים עבודה, אין לה שולחן וגם אין לה טלפון, אבל לעומת זאת יש לה משכורת נאה, שאף מרופדת בתוספות שונות של עובד-מדינה - הכל, כמובן, על חשבונו של משלם המיסים.

אז מה יש בכלל לדבר: עוד ראש-ממשלה כזה, ואבדנו.
תאריך: 24/08/2009 | עודכן: 24/08/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הנאמנות לנתניהו שהפכה לבגידה
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ירדנה
24/08/09 11:44
2
כמו שרון לפניו
24/08/09 12:57
3
י.ל.גלעדי
24/08/09 18:03
4
א מ רול
24/08/09 23:42

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]