החיידק הפוליטי - נחמה לילדי העובדים הזרים

מערוץ 99 אני מצפה שמראיין ישאל את השאלות הנוקבות, שאלות שהציבור מעוניין לקבל עליהן תשובות ברורות אבל נחמה דואק עשתה חיים קלים למייסדת ארגון Israeli Children ועקפה בקלילות את השאלות הקשות
צבי גלברד מאמרים תגובות
ערוץ 99 אמור להיות ממלכתי וציבורי. לכן התרגזתי לשמוע היום את "החיידק הפוליטי" בו נחמה דואק ראיינה צעירה בשם רותם, שייסדה ארגון למען העובדים הזרים Israeli Children (למה שם לועזי למה שאמור להיות ישראלי?). מערוץ 99 אני מצפה שמראיין ישאל את השאלות הנוקבות. שאלות שהציבור מעוניין לקבל עליהן תשובות ברורות. אבל נחמה עשתה חיים קלים ועקפה בקלילות את השאלות הקשות, ואפילו מצאה זמן להחמיא למרואיינת.

כך שוב קיבלנו מסע תעמולה, נגד גירוש שבחי"ם (שב"חים הם גם עובדים זרים שנכנסו כחוק, אבל החליטו להאריך את שהייתם בניגוד לחוק) אז אולי אפשר להעביר את רשימת השאלות לנחמה לראיון הבא:

1. מה זה המונח המכובס "מהגר עבודה"? אני יודע שאם זר מצהיר בנתב"ג, שהוא הגיע לצורך עבודה לפרק זמן מוגבל, אז הוא נקרא עובד זר. מה הופך אותו ל"מהגר עבודה"? אולי מדובר ב"עבודה בעיניים" זרים שמהגרים לישראל בתירוץ שבאו לעבוד לזמן מוגבל?

2. מה רע בשיטת "הדלת המסתובבת"? עובד זר מגיע לפרק זמן מוגבל, חוזר למולדתו עם חיסכון שצבר, ומפנה את מקומו לעובד זר חדש. כך יותר עובדים זרים נהנים מההסדר. מה לא מוסרי בשיטה הזו? מישהו מכריח את הזרים להגיע לכאן? מה עם כל הצעירים הישראלים שנוסעים לחו"ל, לעבוד על "עגלות" או במלצרות וכיו"ב? מה עם כל ההייטקיסטים שעושים "רילוקישן" לזמן מה? למי מהם מובטח שיוכלו להתאזרח שם?

3. ישראלי שעובד בחו"ל ונולדים לו ילדים, כשמסתיימת האשרה שלו, הוא חוזר הביתה לישראל, למרות שילדיו כבר דוברים את השפה הזרה. כי אם ייתפס ללא אשרה בתוקף, הוא פשוט יסולק. האם מישהו חושב שזו התאכזרות?

4. מדוע לאזרח רק 400 או 4,000 ילדים או יותר? מה המגבלות וההשלכות? מה המתנגדים לגירוש רוצים? באיזה שינוי בחוק הם מעוניינים? האם כל עובד זר שנולד לו ילד יקבל אזרחות אוטומטית? למה זה יוביל?

5. האם יש קשר בין הארגון הנ"ל לקרן לישראל חדשה? מעניין לדעת, אמור לי מי תומך בך ואומר לך מי אתה.
Author
מהנדס אלקטרוניקה ומערכות תקשורת | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 18/08/2010 | עודכן: 18/08/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
החיידק הפוליטי - נחמה לילדי העובדים הזרים
תגובות  [ 13 ] מוצגות   [ 13 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מגרש הילדים
18/08/10 14:06
 
צבי גלברד
18/08/10 22:01
 
מגרש הילדים
18/08/10 23:36
 
יפתחליברזון
20/08/10 06:14
2
אחד העמך
18/08/10 15:57
 
אחד העמך
18/08/10 19:24
 
מגרש הילדים
18/08/10 23:14
3
איתן.
19/08/10 09:39
 
צבי גלברד
19/08/10 21:36
4
מייקל
19/08/10 10:33
5
עומר18
19/08/10 14:47
6
כן זה אני
19/08/10 15:52
7
שכונות
15/09/10 12:19
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שלום אירופי ליברל;

ראש המטה הכללי בצה"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, נקלע בימים אלה, שלא בטובתו, ל"אש כוחותינו". חקירת פרשת המסמך שואבת את האיש המצוין הזה לעין-הסערה ומאיימת לשולחו לביבים.

סערה כזו לא פקדה את האקדמיה הישראלית. זעזוע סייסמי. פרופסורים נפוחים מרוב חשיבות עצמית זועקים: "הגיע יום שחור לאקדמיה, לחופש האקדמי ולחירות המחשבה" (פרופ' יוסי בן ארצי, רקטור אוניברסיטת חיפה); פרופסורים אכולי שנאת-ישראל צורחים: "מקארתיזם!" (פרופ' יהודה שנהב מאוניברסיטת ת"א, שחייב את תלמידיו להיות משקיפים בבתי הדין הצבאיים וב'מחסום ווטש' והבטיח מילגה כספית ופרסום אקדמי תמורת פעילות זו); מרצים פוסט-ציוניים באוניברסיטת באר שבע, נבעתים מהמחשבה, שהם נתבעים לחדול מהשתוללות ההטפה האנטי-ציונית. "שערוריה! דיקטטורה! הצילו את האקדמיה!", צווחים באוניברסיטה שבנגב.
18/08/2010 | מנחם רהט | מאמרים

חילוקי הדעות בין ישראל לרשות הפלשתינית מעכבים את פרסום הצהרת הרביעייה הבינלאומית על חידוש המו"מ הישיר ביניהן. בשני הצדדים מעריכים כי המשא-ומתן יתחדש בקרוב וכי הוא יהיה קשה וממושך.בעולם הערבי מעריכים כי חידוש המו"מ יקל את הלחץ הבינלאומי על ישראל.

היעדר עינו הפקוחה של יועץ לשוני ניכר כמעט בכל אמצעי התקשורת בשפה העברית. מדי יום זועקים לשמים חטאי הלשון של העיתונים, הרדיו והטלוויזיה, כשאיש אינו עושה דבר לתיקון המעוות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il