אז מי סיכל את מינוי גלנט?

אין לי ספק שמזייף המסמך, ואלה שהשתמשו בו, אשר לפחות חלקם עצמו עיניהם מהאפשרות שהוא מזויף, הם אלה שסיכלו את מינוי גלנט לרמטכ"ל, וכל שאר הפרטים עזרו רק ב"וידוא ההריגה"
אפרים הלפרין מאמרים פרשת הרפז תגובות
מדי פעם מפורסמות דעות שונות ומשונות, בעיקר של עיתונאים ובעיקר אלה שלא כל-כך אוהבים את בנימין נתניהו, כאילו המסמך המזויף היטיב עם יואב גלנט, ומה שהפיל אותו היו הזיתים שנטע וחריגות הבנייה בביתו. אז בואו נתחיל מהתחלה.

סכסוך השכנים במושב עמיקם עלה כבר בבג"צ בשנים 2009-2007, וב-2009 פסקו השופטים (ביניש, רובינשטיין, מלצר): "הטענות בעתירה הן כוללניות ואינן ממוקדות, כשהעותרים במקביל פתחו בשורה של אמצעים והליכים בפני רשויות שונות. הדרך שבה הוגשה העתירה אינה ראויה. גם אם יש ממש בחלק מהטענות שמעלים העותרים ונראה כי המעשים הנטענים מצדיקים טיפול של הרשויות, הרי ברור כי נכרכו פה סוגיות שעבר זמנן, כיוון שטופלו עוד לפני הגשת העתירה; עניינים שמקומם בהליכים בפני ערכאות אחרות, וטענות כוללניות ובלתי מבוססות".

לא סתם הסתיימה הפרשה במשיכת העתירה על-ידי השכנים העותרים, אלא השופטים הוסיפו ואמרו: "העותרים נקטו בדרך בלתי ראויה בטיפול בנושאי העתירה גם אם חלק מהטענות שהעלו היה בהן ממש, ולו מהטעם שבמקביל לפנייתם לבית משפט זה, יזמו מסע תקשורתי כנגד המשיבים בעיתונות ובתקשורת האלקטרונית ודי היה בטעם זה כדי להצדיק דחיית העתירה... יתרה מזו, העותרים ידעו כי יש בידם לפנות לרשויות ואף לבתי משפט מוסמכים אך לא משכו ידם מזה וגם מזה. כך אין פונים לבית המשפט הגבוה לצדק".

השופטים גם חייבו את העותרים לשלם לצוקרמן 15,000 שקל ולגלנט 7,500 שקל לכיסוי הוצאותיהם.

"תעלול או זיוף"

כשנה לאחר מכן מגיע שלב המינוי ואז אולפן שישי של ערוץ 2 מפרסם את המכתב המזויף, וזאת הוא עושה תוך עצימת עיניים מאפשרות היותו מזויף, כי כותבו - לכאורה אייל ארד - מודיע לאולפן טרם השידור שהמסמך הוא "תעלול או זיוף" ואז רועדת המדינה מספר שבועות. במהלך הרעידות מתברר שהמסמך מזויף, שהמזייף מקורב לגבי אשכנזי, ושהמסמך הגיע לאולפן באמצעות שליחים אשר קיבלו אותו מלשכתו של אשכנזי.

ואז עולה מן האוב אותו סיפור שבג"ץ סגר אותו היטב שנה קודם. מישהו חופר עמוק-עמוק ומוצא אי-דיוקים בתצהיר עליו חתם גלנט - צילום אווירי של ביתו המפורסם, קלמן ליבסקינד מעלה (בצדק רב) את עניין הרחקתו מהפיקוד בעקבות הביקורת כעיתונאי על גלנט, אך המינוי של גלנט בתקופה זו כבר היה "גווייה מהלכת". המכתב המזויף הנ"ל דבק בו, דבק בדמותו. ברור לכל תינוק, שלולא פרסום המכתב, ולאור ההחלטה הקודמת של בג"ץ בעניין הקרקעות - לא ניתן היה ליצור את הצונאמי הענק הזה אשר חיסל את רמטכ"לותו. ובכלל, מה כל-כך חשוב מה סיכל אותו, חשוב מי היו אלה שניסו לסכלו, ומה היו מטרותיהם.

המכשול הגדול: גלנט

האם לשכת אשכנזי פעלה בדרכים עקלקלות לסיכול מינויו של גלנט ולהמשך שלטונה של חטיבת גולני על הצבא? ברור כיום לכולם שכן! האם ידע אשכנזי שהמסמך עובר לערוץ השני? למשמע עדותו של ראש המוסד בתוכניתה של אילנה דיין, ברור שכן, מה גם שמי שהעביר אותו בפועל לא ראה את נחת ידו של אשכנזי כמו קצינים אחרים עם עבירות פעוטות, ואם אשכנזי ידע על העברתו לאולפן, משמע שיזם את העברתו לאולפן.

ומה פשר השיחה הטלפונית הארוכה בין אשכנזי לבועז הרפז, לאחר שהחלה החקירה המשטרתית, ומדוע היא קוימה מטלפון קווי של חברים? ומאות המסרונים?

כל אלה, וודאי נתונים אחרים, מביאים למסקנה חד-משמעית: אשכנזי וסביבתו פעלו באורח אינטנסיבי להארכת כהונתו של אשכנזי, תוך שהם מסכלים כל מכשול שעמד להם בדרך. גלנט היה המכשול הגדול ביותר, והם באמצעות אולפן שישי של הערוץ השני, ושרשרת של מתווכים, התכוונו בכוונת מכוון לסכל החלטת הממשלה על מינוי גלנט לרמטכ"ל, והצליחו במלאכתם הרבה מעבר למה ששיערו.

יש רק לקוות שמדינת ישראל תשכיל לבוא עם כולם חשבון.
Author
מהנדס חשמל בוגר הטכניון. עסק ועוסק לאורך השנים בפיתוח אלקטרוניקה ותוכנה, הן כשכיר והן כעצמאי.
תאריך: 23/01/2012 | עודכן: 23/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אז מי סיכל את מינוי גלנט?
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שלום מרי
23/01/12 18:04
 
ה.א
23/01/12 20:46
 
שלום מרי
23/01/12 22:01
2
אוהד כהן
23/01/12 18:26
3
לא היה עקב המסמך
23/01/12 19:32
4
שילי.
23/01/12 20:39
 
ירדנה
24/01/12 10:19
5
אהוד פרלסמן
24/01/12 10:50
6
חשדנית
24/01/12 12:52
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) קבעה ככלל כי "אין קבלה לתואר שני במוסדות להשכלה גבוהה ללא סיום תואר ראשון תחילה", וסיבותיה של אוניברסיטת בר-אילן, יהיו אשר יהיו, לקבל את יאיר לפיד ללימודים לתארים מתקדמים על-סמך... גורמות לי להבין ששיטת ה"סמוך" גוברת על המוסמך (תואר שני), ולהיות סמוך על שולחנו של זה תובילני לאינטרפרטציה של קרוב, מקורב, הבן של, החבר של או חפץ ביקרו של.

באוקטובר 1976 עליתי לירושלים ללמוד יהדות. ידידים המליצו לי לנסות ולרפא את הלם-הקרב המתמשך שלי, מאז אוקטובר 1973, בדרך של שקיעה בטכסטים העבריים העתיקים. ידידי הפרשן-ההוגה, יריב בן אהרון, הציע לי ללמוד גם אצל הרב הפרופסור דוד הרטמן. יריב למד לא אצלו, אלא איתו, והם הפכו לזוג של תלמידים ומורים המתמלאים זה מעגלתו המלאה של זה.

בית משפט השלום בחיפה מינה כמומחה מטעמו את המהנדס מיכה צח, כדי שייתן חוות דעת מקצועית בנושא השנוי במחלוקת - ליקויי תכנון ובניה בביתם של לירז ואורן נחמני בכרמיאל, בית אותו רכשו התובעים מחברת גרופית בע"מ.

בחודש פברואר, מקיימת לשכת עורכי הדין, כנס על משפט פלילי באילת. בכנס ידונו על משמעות - "חזקת הספק הסביר". להלן מספר הערות והבהרות בנושא. האם יש מקרים של עיוות דין? - כן. האם נצמדים לתיאוריה שגויה? - יתכן. האם לפעמים יש רצון לפתור תיק בוער מהר? - כן. האם יושבים בכלא אנשים חפים מפשע שהורשעו על סמך עדוית מפוברקות, עדי שקר, "עדי-מדינה" לא מהימנים "מדובבים" - שהושתלו בתאים, מתודרכים ומיומנים? - לצערי יתכן מאד. האם ניתן להתגבר או לצמצם את התופעה? - התשובה גם היא כן.

מעשיה של ורדה אלשיך, כפי שהם נחשפים בגלובס (יובל יועז) ובכלכליסט (ענת רואה), כבר אינם "סתם" התנהגות שלוחת רסן של השופטת הידועה בכך. אם הטענות של עו"ד ראובן ארגז נכונות, הרי שמדובר כאן לכאורה בעבירות פליליות - לא פחות. אם אלשיך תיקנה פרוטוקול בדיעבד ולאחר מכן הגישה אותו כתלונה ללשכת עורכי הדין, הרי שלכאורה היא ביצעה עבירות של זיוף מסמך, שימוש במסמך מזויף, הפרת אמונים, ניסיון לקבל דבר במרמה ושימוש לרעה בכוח המשרה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il