בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
קולינאריה ישראלית פורחת בחו"ל
|
ארבעה מומחי-בישול לשעבר מהארץ אזרו עוז והרחיקו אל מעבר לים. הם פתחו מסעדות משלהם בלונדון, פריז, וינה וברלין, כשהם גורפים בהן הצלחה מרובה, ועוד ידם נטויה
|
אוטולנגי. הביאה את בשורת הבישול הים-תיכוני [צילום: אתר המסעדה]
|
|
|
|
|
יותם אוטולנגי, חנן עזורי, איתי סהרון ותומס לוי נודעו בעברם כשפים מוצלחים בארץ. היום הם עושים חייל קולינרי מעבר לים. יותם אוטולנגי עושה זאת בלונדון; חנן עזורי מנצח על מלאכת הבישול שלו בפריז; איתי סהרון לקח את שרביט הניצוח על מעדניו בברלין; ואילו תומס לוי משיש בני-מעיים בווינה. את צעדי הבישול הראשונים שלהם עשה כל אחד מהארבעה במסעדה זניחה ולא נודעת. רק במרוצת הזמן הגדילו כולם לעשות, כשמסעדותיהם הבלתי-מוכרות הפכו למוקד של עליה לרגל. אוטולנגי, למשל, הביא ללונדון את בשורת הבישול הים-תיכוני, בצד מעדני-קינוחים משובחים. את אלה אפשר למצוא היום ברשת של ארבע המסעדות שבבעלותו, הממוקמות באיזורי נוטינג-היל, קנזינגטון, בלגרביה ואיזלינגטון. המנות המוגשות בהן מבוססות כולן על מצרכים אורגניים ונעדרות חומרים משמרים. התפריט שלהן משתנה מפעם לפעם, בהתאם להיצע של השוק המקומי. הוא כולל בשר ודגים, טאפאסים, מבחר עצום של סלטים, פסטות, קטניות, ודברי מאפה. ארבע המסעדות, ובמיוחד זו שבאיזלינגטון, הפכו ללהיט בקרב האוכלוסיה המקומית, שלא להזכיר את התיירים הישראלים, הנוהרים אליהן כל אימת שהם מזדמנים לבירת-בריטניה. שינוי הרגלים בפריז עושה זאת, בהצלחה לא פחותה, חנן עזורי, תל אביבי לשעבר, שעבד בארץ בשורה של מסעדות. עזורי, שהתפרסם בארוחות הגורמה שלו, הצליח להקים בעיר האורות רשת של מסעדות, הממוקמות ברובע הלטיני, בפיגאל ובמונמרטר - כולם רובעי-בילוי השוקקים חיים ביום ובלילה. במסעדות של עזורי מגישים עופות צלויים, פירות-ים ודגים. בעתיד הקרוב יש בכוונתו גם לפתוח רשת של בתי-קפה והוא מבטיח להגיש בהם קינוחים שלא מהעולם הזה, שבאפייתם התמחה עוד בארץ. איתי סהרון, חיפאי לשעבר, פתח שתי מסעדות צמחוניות בברלין: האחת ברובע הקו-דאם, והשנייה סמוך לגן החיות העירוני. שתיהן זוכות להצלחה מרובה בקרב הברלינאים, המורגלים בדרך כלל דווקא למאכלי-בשר. מאז שגילו את המסעדות של סהרון, המירו רבים מהם את התפריט הבשרי שלהם בתפריט צמחוני. אחרון חביב בשורת השפים הישראלים עתירי ההצלחה שמעבר לים הוא תומס לוי, מחולון, שפתח את המסעדה שלו ברובע גרינצינג הווינאי, שוקק התיירים. אצלו ניתן להשיג מאכלים ישראלים אותנטיים, כמו פלאפל, חומוס וטחינה, פול ושקשוקה. מלבד התיירים הישראלים המזדמנים למקום, פוקדים אותו גם וינאים לא מעטים, שנפשם קצה זה מכבר בקולינריה האוסטרית השגרתית. בחודש מאי הקרוב עומד לוי לפתוח גם מעדנייה עם מוצרים ישראלים, שאותם הוא מתכוון לייבא מהארץ.
|
תאריך:
|
27/03/2012
|
|
|
עודכן:
|
27/03/2012
|
|
ראובן לייב
|
קולינאריה ישראלית פורחת בחו"ל
|
|
על-רקע הרצח של ארבעת היהודים בעיר טולוז, ושלשת הצנחנים בעיר סמוכה, שביצע מוחמד בראח, מוסלמי, יליד ואזרח צרפת, ראוי להביא את דבריו של מוסלמי צרפתי נוסף, שכתב מסמך מזעזע בקיצוניותו.
|
|
|
לפני כעשרים שנה, החליטה מדינת ישראל להחזיר מגלותו בתוניס הרחוקה את אויבה המר ביותר, יאסר ערפאת, והניחה אותו, יחד עם מקורביו, על סף ביתנו. יתר על כן: המנהיגים דאז לא הסתפקו במהלך המהפכני הזה, אלא התעלו על עצמם, ואף סייעו לחמש ולאמן את ה"כוח המשטרתי" החדש של ערפאת.
|
|
|
הקשר בין הניצחון ההרואי של מכבי תל אביב על פנאתינייקוס לחשיבותה של דינמיקה קבוצתית חיובית לצד עבודת צוות משותפת ומדוע לא כל תבוסה היא עילה למשבר
|
|
|
מדי יום זוכה האזרח הישראלי למנה גדושה של השפלות בכל תחומי החיים - בתחבורה, ברווחה, בתרבות, בחוק שלא נאכף, ביחס במשרדי הממשלה, בבתי המשפט ובבתי הסוהר, באי-שוויון כלכלי, ובהיעדרו המוחלט של צדק חברתי והרשימה ארוכה. כולנו נדהמים מהחדשות ברדיו, בטלוויזיה, בעיתונים ובאינטרנט. כולם מתלוננים, מרגישים מושפלים ומי שלא מרגיש כך הוא כנראה מקורב לצלחת או שהוא הצלחת בכבודה ובעצמה
|
|
|
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - כבוד, נחת-רוח, עתיר-קלוריות, לא יעלה על הדעת, שוויון בפני החוק, אי-הבנה ולמלשינים אל תהי תקווה
|
|
|
|