כאשר נחקרתי והועמדתי לדין, כספית אמר לי במו פיו שתפרו לי תיק. אני חוזר, אותו כספית שמגן עתה על הפרקליטות בחמת זעם, טען באוזני בזמן אמת שהפרקליטות תפרה לי תיק. באותו ראיון עצמו בו כספית האשים אותי שאני מנהל ג'יהאד נגד הפרקליטות הוא שב ואמר כי "אני עמדתי שם ליד
חיים רמון ואני הסכמתי איתו שתפרו לו תיק". איך עיתונאי יכול לחשוב שהפרקליטות תפרה לפוליטיקאי תיק, ולהגן עליה במקביל? לשנאת ביבי הפתרונים.
אבל זה לא רק זה.
כספית יודע שעל פרשת האזנות הסתר נכתב בפסק הדין "אנו קובעים, כי מדובר כאן לפחות ברשלנות ממשית מצד גורמי התביעה". כספית גם מכיר היטב את השתלשלות הבדיקה של פרשת האזנות הסתר: השופט (בדימוס)
שלום ברנר כתב בדוח הבדיקה כי הייתה "רשלנות רבתי" בטיפול בתיק; השופט (בדימוס) ורדי זיילר המליץ בדוח שלו להקים ועדת בדיקה ממשלתית כדי לחקור את התנהלות גורמי האכיפה בענייני;
מבקר המדינה השופט (בדימוס)
מיכה לינדנשטראוס קבע כי "ממצאי הבדיקה מצביעים על ליקויים משמעותיים אשר גרמו לתקלה החמורה שבעטייה לא הועברו לנאשם – מר רמון – חומרים הנוגעים למשפטו שמקורם בהאזנות סתר" והוסיף כי "ליקויים אלו לא נבעו מכשל מערכתי או ארגוני אלא בעיקר מכשל אישי של בעלי התפקידים שעסקו במלאכה ומאי-קיום הכללים על-ידי אותם בעלי תפקידים... פרקליטת מחוז תל אביב, עו"ד
רות דוד; והתובעת במשפט רמון, עו"ד אריאלה סגל-אנטלר".
כספית יודע יותר מרבים כיצד הפרקליטות עשתה ככל יכולתה למנוע כל חקירה ובדיקה מעמיקים בפרשה: שר המשפטים
דניאל פרידמן אמר בפני ועדת החקירה הפרלמנטרית לנושא האזנות הסתר שקמה בעקבות התנהלות גורמי האכיפה בענייני כי מדובר ב-"פרשה קשה וחמורה... יש שם שורה של אלמנטים, שקשה מאוד להשלים איתם. אחד האלמנטים הוא המאבק הבלתי מתפשר של מערכת אכיפת החוק כולה כנגד החקירה. כלומר, אני נמצא במצב שבתוך המשרד [משרד המשפטים, ח. ר.] יש התנגדות עזה ביותר לחקור או לבדוק... אחת האפשרויות שאני ראיתי בשלב מסוים, נוכח ההתנגדות הכל כך עזה בתוך המשרד לא לבדוק ולא לחקור, היא לומר שהשופט ברנר, שהוא כל כך מקובל עליהם והם מנפנפים בדגל שלו, מוצא שהייתה 'רשלנות רבתי'. שאלתי האם הם חושבים שצריך להעמיד לדין מישהו. התשובה הייתה לא.
בשיחה שלי עם השר (לביטחון פנים, ח. ר.) דיכטר התעוררה השאלה אם יש מקום לדין משמעתי, וכמובן ירדה מהפרק. לא רוצים לעשות כלום, לא עושים כלום, לא יהיה כלום, תהיינה מסקנות מערכתיות. אני אומר לכם שהמצב הוא בלתי נסבל". אחרי שפרקליט המדינה דאז השתלח בשופט זיילר שכתב את הדוח, שר המשפטים השיב לו "שהמאבק שאתם מנהלים נגד חקירה, הוא זה שיוצר רושם קשה מאוד נגד הפרקליטות ונגד המשטרה. המלחמה המנוהלת מהיום הראשון, עוד לפני שמינו את ברנר, יוצרת רושם קשה ביותר". פרידמן קבע שאין מנוס מהקמת ועדת בדיקה עם סמכויות "אחרת העניין ימוסמס". ואכן, ועדת החקירה הפרלמנטרית החליטה פה אחד לקרוא לשר המשפטים ליישם את המלצות זיילר ולהורות על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית בפרשת האזנות הסתר במשפט.
והיות שכספית מצוי במתרחש מאחורי הקלעים הוא אפילו יודע כיצד היועץ המשפטי ל
ממשלה דאז
מני מזוז סיכל את הקמתה של אותה ועדת בדיקה ממשלתית שהקמתה הייתה כה חיונית בעיני שופט בודק, ועדת חקירה פרלמנטרית ושר משפטים, וזאת באמצעות איומים על ראש הממשלה אולמרט.