ארנונת הקיטוב

לא עברו שעות מהפסקת האש השברירית עם הג'יהאד ושותפיו, והאש הפנימית חודשה במלוא עוזה חברי הכנסת חזרו "מזירת הקרב" בה עמלו בניסיון לקושש אהדה ותמיכה ומיד חידשו את המערכה מאותה נקודה שבה "עצרו" בשל הקרבות

יוסי אוחיון יומני בלוגרים סערת הרפורמה במשפט תגובות
הג'יהאד האיסלאמי "זיכה" אותנו בפסק זמן של שבוע ימים, שבוע של אחדות, של פירגון ושל התעלות רוח לנוכח המבצעים המופלאים ורבי התושייה של צה"ל, השב"כ ומערכות הביטחון. פסק זמן קצר אך למרות זאת הצליח לטעת בנו אשליה של אחדות, שאולי לאחריו נצעד בנתיב אחר שישכיח מאיתנו את 100 הימים המסויטים שקדמו לו. בפסק הזמן הזה התבדו נבואות הזעם של הגורמים בקואליציה שהמליצו לשלח לעזאזל את טובי הבנים: הטייסים אנשי הסייבר והמודיעין ועוד רבים וטובים אחרים.

ראש הממשלה ושר הביטחון המסוכסכים, נאלצו לנוכח המצב לגלות אחדות ואחריות, הם אף זכו לרגעי נחת ועדנה, שהביאו לידי סיום ודאי את תחושות האיבה וסילקו לתמיד את איום הפיטורים שריחף באוויר זמן רב. באותם ימים שר המשפטים נעלם עם תוכניתו ויחד ירדו למקלטים, בהמתנה מותחת לחדש את מתקפת "הבליץ". באותו עת רבים מאיתנו התפללו וקיוו למותה וקבורתה של תוכנית הזדון מבית לוין ורוטמן.

לא עברו שעות מהפסקת האש השברירית עם הג'יהאד ושותפיו, והאש הפנימית חודשה במלוא עוזה. חברי הכנסת חזרו "מזירת הקרב" בה עמלו בניסיון לקושש אהדה ותמיכה ומיד חידשו את המערכה מאותה נקודה שבה "עצרו" בשל הקרבות. למרות צרכי מערכת הביטחון שנחשפו במבצע, ועדת הכספים מצאה לנכון לקדם בראשונה את סעיף חלוקת הכספים הקואליציוניים בהיקף של מיליארדים, אף זה חוסר הרגישות והבוטות של סיעות הקואליציה, מצאו לנכון להבעיר אש חדשה ומקוממת בשם: "חוק הארנונה".

הדעת מסרבת לקבל ולהבין הכיצד הממשלה הזו "מצליחה" לעלות על כל מכשול וליפול בכול בור בדרך החתחתים שטווה לעצמה. לאחר שטיפחה את השסע והפילוג בתוך החברה, לאחר שהזינה והגבירה את המחלוקות בין העדות והפלגים. מתבקש היה שלאחר המבצע ותקופת "ההרצה" תשקיע מאמצים לתקן, לאחות את הקרעים ולהרגיע את הכעסים. אך דא עקא, היפוכו של דבר היא איתרה ומצאה כי במרחב המוניציפלי שוררת אווירה של אחדות וחברות של אמת בין ראשי הערים והמועצות והחליטה שגם במרחב הזה היא תבעיר אש, אש של מחלוקת ושל שנאה ואכן זה מה שקרה.

כמה קשה הייאוש? עד עתה אמרנו "הממשלה כושלת אך טוב שההנהגה המוניציפלית מתפקדת בהצלחה". השילטון המקומי מעניק שירותים חיוניים, מקיים שגרה סבירה במרחבים הציבוריים, בכך הוא מחפה על אי-תפקודה של הממשלה. אולם למרבה הצער היות שהטוב הזה לא תואם את מדיניות השרים והיושב בראשם, ללא שיקול דעת וללא מחשבה הם שלפו את הצעת החוק לוויסות וחלוקת כספי הארנונה. בכך הציתו אש, הבעירו בעירה ועוררו את הקנאה. את מקום השלום, האחווה והתמיכה ששררו בין ראשי הרשויות, תפשו: התחרות, החשדנות, המחלוקת והקיטוב.

עננת העשן הכבדה האופפת את האש שהוצתה לא מאפשרת לאיש לבחון האם יש צדק והיגיון בוויסות כספי הארנונה בין רשויות חזקות ועשירות לבין רשויות חניות וחלשות. משני העברים אין מי שיקשיב, הלהט של הנגד וה-בעד מרחיב ומעמיק את התהום שפערה הממשלה. המהלך הפזיז הזה מזכיר את הבליץ שפתח את המלחמה על מערכת המשפט. כך אפשר להבין את דרכה של הממשלה: חוסר תכנון, פזיזות משוועת והתבצרות בעמדות גם במחיר פגיעה אנושה במדינה. אין נביא בשער ואין איש מושיע.
תאריך: 16/05/2023 | עודכן: 16/05/2023
+ח"כ אלהרר על השיחות בבית הנשיא: "שני הצדדים דואגים מהמצב שהשיחות יתפוצצו" 14:36 16/05/23 | מירב ארד
ח"כ קארין אלהרר על השיחות בבית הנשיא: "האינטרס שלנו שתהיה חברה לא משוסעת ומפולגת. זה תהליך שאנחנו נמצאים באמצע שלו, וזאת העת להגיע להסכמות. שני הצדדים, דואגים וחוששים מהמצב שהשיחות יתפוצצו"
+בבית הנשיא התחדשו המגעים בנושא הרפורמה המשפטית 10:40 16/05/23 | איציק וולף
בבית הנשיא בירושלים התחדשו בשעה 10:00 שיחות ההידברות בין הקואליציה לאופוזיציה בנושא הרפורמה המשפטית. זאת, לאחר שהשיחות הוקפאו במהלך ימי מבצע מגן וחץ שהתקיים ברצועת עזה.
+בפי אומרם 10:25 16/05/23 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
נאמר ביושרה, הדו-שיח גוטליב-שטרית נושא בחובו גם קורט של שמחה ▪ כמובן, שמחה-לאיד שככה אירע לו לליכוד בימיה של ממשלת החמס והגזל והדיקטטורה בדרך
נתניהו. סופו קרב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ככה יעשה ללוין הנכון 08:43 16/05/23 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
האמירה הברורה והמפתיעה, הקיצונית והחדה של עמירם לוין, שלחה אותו על-ידי חלק מחבריו למחאה: "ליטול את הכדור", "להעלות את מינון התרופות", "להיכנס לממ"ד ולא לצאת ממנו"
לוין. עבר צד? [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ארנונת הקיטוב
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
עובד 1
17/05/23 15:52
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / סערת הרפורמה במשפט
דפנה ליאל הביאה הלילה דיווח מביך על הדיון בסיעת הליכוד באשר לעתיד המהפכה הדיקטטורית של יריב לוין. קטי שטרית התעמתה עם טלי גוטליב, וחברי הסיעה בראשות בנימין נתניהו "רואים את הקולות". יש רצון עז לזעוק כמו בהפגנת המחאה "בושה, בושה בושה". נתן אלתרמן שאל יפה מאיתנו: "לאן נוליך את החרפה"?

מה קרה לאלוף המהולל, הלוחם עז הנפש, מפקד סיירת מטכ"ל, המשנה לראש המוסד, עמירם לוין, אשר בעת מבצע סיכול צמרת ארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי, קרא להנהגה הישראלית להורות על "שיטוח" כל שכונה ממנה שוגרו רקטות לעבר מדינת ישראל במטרה לגרום למוות אזרחים חפים מפשע.

עמית סגל פרסם בערוץ-12 ידיעה נכונה לשעתה, אך עקרה במהותה לעתיד לבוא. יריב לוין מאיים כי אם לאחר הדיונים על התקציב לא תאושר החקיקה הדיקטטורית שהוא מוביל ייאלץ לפרוש ממשרד המשפטים.

הפגנת המחאה בקפלן בוטלה (בניגוד לדעתי) בגלל הפעילות הצבאית ברצועת עזה. לפיכך נסעתי עם בתי שירה ונכדתי אלי שילוח להנכיח את הפגנתי ה-85 באור עקיבא. שם נאמה נכדתי נועה חליוה כנציגת הסטודנטים הפעילים בתנועת המחאה, ובלי להתיימר להיות אובייקטיבי לגביה קבעתי ביני לבין עצמי כי במשפחתנו אדביק בה את השם דמוסתנס. נמלאתי גאווה.

עוד לא שקע האבק ממבצע מגן וחץ וסערה החדשה-ישנה החלה סביב הוועדה לבחירת שופטים שטרם קמה. היום (יום ב') הינו המועד האחרון של ההארכה שקיבלה הקואליציה לשינוי הרכב הוועדה. אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון, תיבחר ועדה חדשה לפי החוק הקיים.
15/05/2023 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il