רונן בר - שעת ההכרעה הגיעה

השופטים עמית, סולברג ודפנה-ארז לא יוכלו להצילו מעצמו, צו הביניים זמני בלבד - וההדחה בלתי נמנעת אם בר מבקש להציל עצמו ואת עתידו, עליו להודיע בהקדם על פרישתו, במקום לזרוק בוץ לכל הצדדים רונן בר אינו שחקן יחיד. על המגרש גם בנימין נתניהו, שעלול בתגובה לחשוף נגדו חומרים שחורים

יואב יצחק יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
ביום 08.04.25 התקיים בפני בית המשפט העליון דיון מכריע בשאלת הדחתו של ראש השב"כ, רונן בר. ההרכב כלל את נשיא העליון יצחק עמית (אב"ד), המשנה לנשיא נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז. הצדדים נשמעו במשך כ-10.5 שעות. במהלך הדיון הציע השופט סולברג לזמן את רונן בר לשיחה בדלתיים סגורות, כדי לשמוע את עמדתו האישית ולבחון את כוונותיו לפרוש, אך ההצעה לא התקבלה על-ידי עמית וברק-ארז, והמהלך בוטל.

היועצת המשפטית לממשלה טענה כי יש לבטל את החלטת ההדחה עקב ליקויים פרוצדורליים וניגוד עניינים של ראש הממשלה. מנגד, עמדת נתניהו - שיוצגה על-ידי עו"ד ציון אמיר - הייתה חד-משמעית: לממשלה סמכות רחבה להדיח את ראש השב"כ מטעמי חוסר אמון, גם ללא עילה פרטנית, וזו הייתה גם עמדת כל שרי הממשלה, שהצביעו פה-אחד בעד ההדחה.

בסופו של הדיון, לא ניתנה הכרעה בעתירות, אם כי המצב הוקפא. השופטים הציעו ליועצת המשפטית לממשלה וכן לממשלה לנהל מגעים ישירים ולהגיע להסכמות. "נמתין עד אחרי פסח שתמצאו פתרון יצירתי", אמר עמית. סולברג הוסיף: "בהיכרותנו אתכם, אתם יודעים להגיע לפתרונות".
כשל חמור – אחריות/אשמה אישית
עמית, סולברג, ברק-ארז. לא יוכלו לעצור [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
בג"ץ הוציא צו ביניים ולפיו רונן בר יישאר בשלב זה בתפקידו, אך חל איסור לנקוט צעדים כלשהם להחלפתו או לפגיעה בסמכויותיו. עם זאת, הותר לראיין מועמדים לתפקיד – צעד המלמד כי בג"ץ איננו רואה את כהונתו של בר כבת קיימא. למעשה, השופטים סימנו כי הדחתו תאושר, ככל הנראה, בהמשך.

מאחורי הסוגיה המשפטית עומדת מסקנה עובדתית חמורה: על-פי דוח פנימי של השב"כ, שהועבר לממשלה, לו היו בר וראשי השירות פועלים כנדרש, “הטבח היה נמנע”. לא חלק מהאירועים – אלא הטבח כולו. זו מסקנה נחרצת וחריגה בחומרתה, המהווה כתב אישום מוסדי-פנימי כלפי רונן בר.

בימים האחרונים, מתברר כי רונן בר נמצא בעיצומו של שלב התפכחות. מקורות מוסמכים מסרו כי בר החל לטפטף מסרים לא פורמליים לגורמים שונים, לפיהם הוא שוקל לפרוש תוך שבועות ספורים, ולכל היותר תוך חודשיים. אך בשלב זה, טרם נמסרה הודעה רשמית על כך.

מתן הכשר להדחתו, תוך קבלת ההסבר מצד הממשלה שאחד הנימוקים לכך הוא אי-מניעת הטבח – תטביע אות קין על מצחו. לדורות. וזו תהיה לא רק הכרעה מוסרית – אלא גם משפטית וציבורית – שתצמצם כל סיכוי לקריירה עתידית משמעותית.
אחריות, שיקול דעת – ועתיד מקצועי
בר, נתניהו. "חומרים שחורים?" [צילום: קובי גדעון, לע"מ]
אם יבחר רונן בר לא לפרוש ביוזמתו, הוא עלול להחמיר את מצבו ולהביא על עצמו נזק נוסף – משפטי, ציבורי ואישי.

ההשלכות האפשריות חמורות:

  • מרד בממשלה – סירוב לקיים את החלטת הדרג שמינה אותו.

  • פגיעה במערכת הביטחון – בשל ערעור יחסי האמון והסמכות.

  • סיכון ממשי להשבת החטופים – כאשר בראש השירות עומד אדם שדרג המדיני אינו נותן בו אמון.

ואת עתידו – לא יצליחו להציל שופטי בית המשפט העליון, גם לא יריביו של נתניהו, ואף לא כלי התקשורת שתומכים בו – גם על חשבון החטופים, גם על חשבון 1,200 שנטבחו ב-7 באוקטובר, גם על חשבון החיילים שנהרגו בקרבות.

מעבר לכך, ההשלכה האישית על בר עצומה. כידוע, בכירים במערכת הביטחון פונים עם סיום כהונתם לקריירות מצליחות בסקטור הביטחוני-אזרחי, בארץ ובעולם: כיועצים, מתווכים או יזמים. אך אדם שאינו מכבד כללים בסיסיים – "אל תאחוז בקרנות המזבח, אל תישאר במקום שלא רוצים אותך" – עלול לאבד את אמון המערכת כולה.

נסיון העבר מלמד: החיים חזקים מכל. בכל מקרה, הוא לא יוכל להמשיך בתפקידו. והסיכון המשפטי עדיין קיים: גם השופטים שהוציאו את צו הביניים, אם יידרשו להכריע, יצטרכו לנמק מדוע הכשירו את הדחתו. והנימוק הקל ביותר עבורם יהיה פשוט: אין להלין על ממשלה ועל ראש ממשלה שאיבדו אמון בראש שירות, לאחר שלא פעל ולא מנע את הטבח – על-אף הסימנים וההתרעות.

כדאי לרונן בר להפנים: הוא לא שחקן יחיד. על המגרש גם ראש הממשלה בנימין נתניהו. הדעת נותנת כי ככל שרונן בר ימשיך לחשוף פרטים ולהציג טענות שונות ומשונות – גם אם חלקם ניתנים בקלות להפרכה – במטרה להציג את נתניהו כנגוע בניגוד עניינים, עלול נתניהו להגיע למסקנה כי אין מנוס ממהלך נגדי: חשיפת “חומרים שחורים” – בתצהיר מטעמו לבית המשפט העליון – אשר יצביעו על אשמתו הישירה והחמורה של רונן בר באי-מניעת הטבח. ואם יגיע לכך – לא רק שאצבעותיו של בר יישרפו, אלא גם עתידו החברתי, הכלכלי והמקצועי, וכל זאת עוד לפני שהוקמה ועדת חקירה שתמצא את הדין עם כל האחראים ו/או האשמים בהתחמשות החמאס ובאי-מניעת הטבח.
קוטון: "איך ממשלת ארצות הברית יכולה לבטוח בו?”
קוטון, טראמפ. אין אמון ברונן בר [צילום: X/Tom Cotton]
גם בזירה הבינלאומית ניכרת תזוזה. יו"ר ועדת המודיעין של הסנאט האמריקני, טום קוטון, פרסם הצהרה חריגה, בה הביע תמיכה פומבית בעמדת נתניהו:

  • “זה לא איום על הדמוקרטיה כאשר ראש מדינה נבחר מדיח את ראש שירותי המודיעין – זה חיוני לדמוקרטיה. ואם ראש הממשלה איבד בו אמון – איך ממשלת ארצות הברית יכולה לבטוח בו?”

קוטון הוסיף כי “האחריות למערכת הביטחון נתונה בידי הדרג הנבחר, לא בידי בכירים קבועים”. הוא הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה המודיעיני בין ישראל לארה"ב, והבהיר כי אמון ממשלת ישראל בראשי השירותים הוא תנאי מוקדם. ניתן להניח, כי קוטון מבטא לא רק את דעתו, אלא גם את עמדתם של בכירים נוספים בשירותי הביטחון של ארה"ב, לרבות את עמדתו של פטרונו, הנשיא דונלד טראמפ.

בליכוד בירכו על הדברים ואמרו כי מדובר ב"אות אמון חשוב בראש הממשלה", בעוד באופוזיציה התריעו מפני פוליטיזציה של שירות הביטחון. נתניהו שיתף את הציוץ של קוטון ברשת X.
סיכום: הצלה עצמית – או הפסד כפול
רונן בר. יכריע את עתידו [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
רונן בר עלול לחזור על שגיאתו הקודמת, להבדיל אלף אלפי הבדלות: כשם שלא זיהה את הסימנים המקדימים של חמאס, כך עלול הוא להיכשל בזיהוי הרמזים שמפזר בית המשפט העליון.

אך הפעם – לא מדובר באחריות מערכתית בלבד, אלא בעתידו האישי, הציבורי והמקצועי.

אם הוא חפץ להציל את עצמו – עליו להודיע בהקדם על פרישה. ביוזמתו. בכבוד.
כי כל חלופה אחרת, תסתיים בהדחה – אך גם בפגיעה בלתי הפיכה בעתידו.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 14/04/2025 | עודכן: 14/04/2025
+ההצעה שהועברה לחמאס כוללת דרישה להתפרקות מנשק 21:08 14/04/25 | איציק וולף | לרשימה המלאה
בכיר בחמאס טוען כי בארגונו הופתעו מן הדרישה שהועברה אליהם על-ידי המצרים ▪ "השבנו שהפתח היחיד לכל הסכם הוא נסיגה מהרצועה והפסקת המלחמה, ולא סוגיית הנשק" ▪ ישראל דורשת שחרור 10 חטופים חיים ו-16 גופות חללים תמורת שחרור מאות אסירים פלשתינים
"מצרים הודיעה שלא יהיה הסכם בלי מו"מ על פירוק מנשק" [צילום: בילאל חוסיין, AP]
+מח"ש ושב"כ חוקרים פרשיה ביטחונית נוספת מתקופת המלחמה 19:56 14/04/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
צו אוסר פרסום כל פרט מפרטי הפרשה שקיומה התפרסם היום בכלי התקשורת ▪ החקירה מתנהלת על-ידי שירות הביטחון הכללי ועל-ידי המחלקה לחקירות שוטרים
הפרטים אסורים לפרסום [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+מקרון צייץ בעברית: "חיוני לפרק את חמאס מנשקו ולהרחיקו - זה המפתח לשלום" 18:31 14/04/25 | עידן יוסף
נשיא צרפת עמנואל מקרון צייץ בעברית ברשת אקס כי שוחח עם יו"ר הרשות הפלשתינית מחמוד עבאס, וציין כי צרפת פועלת להשגת שחרור כל החטופים, חידוש הפסקת אש יציבה והבטחת סיוע הומניטרי מיידי לעזה.

לדבריו, יש לבנות מסגרת ל"יום שאחרי", הכוללת פירוק חמאס מנשקו, הרחקתו מהזירה, הקמת ממשל אמין וביצוע רפורמות ברשות הפלשתינית. מקרון הדגיש כי צעדים אלה יאפשרו התקדמות מדינית בוועידת יוני, במטרה לקדם פתרון שתי המדינות.
"אנחנו זקוקים לשלום", חתם מקרון.
+שיחות המשא ומתן בקהיר כשלו: ישראל דורשת שחרור 11 חטופים חיים
15:35 14/04/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
חמאס דורש התחייבות לסיום מוחלט של הלחימה - ישראל מסרבת ומתנה כל הסכם בשחרור חטופים וגופות
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+משבר היחסים בין ישראל-טורקיה
14:09 14/04/25 | אטילה שומלפבי | לרשימה המלאה
טורקיה מנהלת מסע השמצה עולמי נגד ישראל בפורומים בינלאומיים, מאשימה את ישראל ב"רצח עם" ומכנה את מנהיגיה "פושעי מלחמה"
ארדואן. מחזק קשרים עם חמאס [צילום: אחמד איברהים/AP]
+יאיר גולן: דעות פוליטיות הן לא פשע, ומחאה איננה עבירה 13:26 14/04/25 | מירב ארד
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן על חותמי המכתבים:" סיווג ביטחוני לא נשלל, ושירות מילואים לא מופסק בגלל דעות פוליטיות. ישראל היא דמוקרטיה, צה״ל הוא צבא העם, ולא זרוע אכיפה פוליטית. הוא מגן ישראל, ולא שומר הממשלה.

אני קורא לרמטכ״ל ולראש השב״כ להבהיר מיד: דעות פוליטיות הן לא פשע, ומחאה איננה עבירה. המפגינים, חותמי המכתבים וכל אלה הנאבקים להצלת הדמוקרטיה - היו גאים ונחושים. ואנחנו ננצח!".
+חג החרות ללא חרות
12:52 14/04/25 | ראובן דינור | לרשימה המלאה
כיום בשנת 2025, חמישים ותשעה אזרחיות ואזרחי המדינה הריבונית שהקמנו כבולים בשלשלאות במנהרות הטומאה של החמאס, חלקם המירבי בדמות חללים שמקום קבורתם לא נודע
שלילת החירות [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+השקר על הסרבנות 12:27 14/04/25 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
הרמטכ"ל ומח"א אינם דוברי אמת בנושא מה שהם מכנים מכתב הסרבנות ומקבלים גיבוי, כצפוי, מבנימין נתניהו ▪ אין מקום לנהוג בחותמים בצעדים משמעתיים
בר. תומך [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+צה"ל השמיד מנהרה תת-קרקעית ברפיח 12:15 14/04/25 | מירב ארד
כוחות צה"ל בפיקוד הדרום ממשיכים בפעילות נרחבת ברצועת עזה נגד ארגוני הטרור, בהכוונת אגף המודיעין והשב"כ.

במהלך היממה האחרונה, כוחות אוגדת עזה השמידו ברפיח תוואי מנהרה תת-קרקעית בעומק של כ-20 מטרים ובאורך של מאות מטרים, אשר שימש נקודת כינוס למחבלי חמאס. בנוסף, אותר מצבור אמצעי לחימה מוסתר במבנה ששימש בעבר כבית ספר.

בצפון הרצועה, כוחות אוגדה 252 סיכלו מארב מחבלים בסיוע חיל-האוויר, שחיסל את המחבלים בזירה.

כוחות אוגדה 36 פעלו במרחב רפיח וציר 'מורג', שם אותרו מצבורי אמצעי לחימה ופירי מנהרות נוספים.

מטוסי קרב וכלי טיס של חיל-האוויר תקפו כ-35 מטרות טרור, ובהן אתר לייצור אמצעי לחימה ואתר שיגור רקטות.
+לא מכיסנו 11:49 14/04/25 | יהונן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
"עזה זו בעיה ופרדוקס, כי שם האנשים עם הגב לקיר" ▪ "כשאין לך בית, ואין לך אוכל וחשמל, ואין לך לאן לברוח, גם לא בשחייה, אין לך מה להפסיד"
חלוץ. תומך במימון מבחוץ [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+חורבן הבית השלישי 11:36 14/04/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
מוחמד סלאמה עיתונאי ירדני ועורך לשעבר של העיתון אל-דיאר, טען, כי גם השעיית המשך הרפורמה המשפטית על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא תשים קץ למשבר הפוליטי החריף בישראל
מלחמת אחים [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+גיורא איילנד על "מכתב הטייסים": תומך בכל ליבי במכתבים, אף אחד לא אמר 'אני מסרב' 11:25 14/04/25 | מירב ארד
אלוף במיל' גיורא אילנד התייחס בראיון לכאן רשת ב' ל"מכתב הטייסים" ואלו שהצטרפו אליו: "אני תומך בכל ליבי במכתבים, אף אחד לא אמר 'אני מסרב'. יש פה עניין מוסרי שאוי ואבוי אם החברה הייתה אדישה אליו, החטופים".
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+מטה משפחות החטופים נגד שיטת הפעימות: "קונספציה מסוכנת שמסכנת את כולם" 11:25 14/04/25 | יואב יצחק
מטה משפחות החטופים תקף את אישורו של ראש הממשלה לנהל מו"מ על שחרור פעימה בודדת של 10 חטופים בלבד, ואמר כי מדובר ב“קונספציה מסוכנת שמורחת זמן ומסכנת את כלל החטופים”. בהודעת המטה נאמר: “בכירי הממשלה מדברים על לחץ צבאי, אבל בפועל המו"מ תקוע, החטופים בסכנת חיים והחללים נעלמים”. המשפחות דורשות להחזיר את כלל החטופים בפעימה אחת ומידית.
[צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+יש מה לעשות 11:23 14/04/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
"במקום לבנות אבני דרך של אמון, של אמון חלקי, של מחוות מצד לצד, שישראל גם תהיה, תוכל להגמיש את עמדותיה ▪ אפילו הייתי אומר בעדינות, לקחת סיכונים
כהן. חושש [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+פצוע קל באירוע דריסה בצומת דהרייה 11:09 14/04/25 | מירב ארד
דיווח על אירוע דריסה בצומת דהרייה שבחטיבת יהודה. במקום פצוע קל מאד, האירוע בטיפול צה"ל
+שפת הדיבור 10:11 14/04/25 | נפתלי ברזניאק | לרשימה המלאה
כל אחד שופט כמעט כל דבר על בסיס הכלים שאותם רכש בתקופה שבה היה במסגרת מסוימת ▪ כך גם בקשר לשני האישים, מפקד חיל-האוויר והרמטכ"ל, שניהם מדברים צהלי"ת-פיקודית שוטפת
זמיר. בעיות תקשורת [צילום: אובד זוויגנברג/AP]
+טראמפ מזהיר: "החות'ים מנסים להשתלט על סומליה - ולא ניתן לזה לקרות" 09:15 14/04/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
הנשיא האמריקני התריע מהתבססות פרו-אירנית בקרן אפריקה, והתחייב לתמיכה ישירה בעם הסומלי ▪ לדבריו, "הטרוריסטים לא יוכלו עוד להתחבא - נפעל נגדם בעוצמה"
[צילום: פול AP]
+רוחות של שינוי 08:51 14/04/25 | יועז הנדל | לרשימה המלאה
אף לא אחד מהיעדים האסטרטגיים נמצא על שולחן הממשלה או מתקרב למימוש ▪ רק הכרזות ריקות מתוכן על ניצחון מוחלט
טראמפ. הזדמנות גדולה [צילום: פול AP]
+חובה לזעוק נגד סכנת מדינת ביביסטן
08:35 14/04/25 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
התרמית של נתניהו, ש"אנחנו על סף ניצחון והכרעה של החמאס" כבר בושרה בחגיגיות ובביטחון רב לציבור הישראלי לפני למעלה משנה
נתניהו. עניין בהמשך המלחמה [צילום: פול AP]
+ראש המוסד לשעבר, אפרים הלוי: דרמר לא מקובל הן על הצד הישראלי והן על הצד האמריקני 08:00 14/04/25 | מירב ארד
ראש המוסד לשעבר, אפרים הלוי, תוקף בראיון לגל"צ את השר דרנר: את מינוי דרמר כראש צוות המו"מ: "הוא לא בקיא בנושאים הללו, הוא לא מקובל הן על הצד הישראלי והן על הצד האמריקני - אני לא יודע למה נתניהו מינה אותו, הוא לא האיש המתאים לעסוק בנושא הזה"
+התקדמות במו"מ לעסקת החטופים: נתניהו מאשר - מו"מ לשחרור 10 חטופים 07:56 14/04/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
חמאס מציע 8 בלבד ▪ מצרים וקטר לוחצות על חמאס להתקדם לדרישות ישראל ▪ לפי "אל-ערביה", הושגה הסכמה ראשונית להעלאת המספר ולשחרור דו-שלבי על בסיס לוחות זמנים מוגדרי
בידי חמאס 24 חטופים חיים [צילום: לפי 27א' לחוק זכויות יוצרים]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רונן בר - שעת ההכרעה הגיעה
תגובות  [ 8 ] מוצגות   [ 8 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יוסי מזרחי
14/04/25 15:16
2
קובל
14/04/25 16:24
3
תמר
14/04/25 23:50
4
POKE'ACH IVRIM
15/04/25 06:47
5
אבי כהן
15/04/25 12:07
6
הרבי מיעוטו
15/04/25 22:47
7
בר לוי
16/04/25 07:32
8
ארלה ברק
16/04/25 15:44
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
פעמיים בשנה אנו חוגגים את חרותנו, פעם בפסח ובפעם השנייה בסמוך לו ביום העצמאות. הראשונה חרות שהתממשה לפני אלפי שנים בהתאם למסורת הנוהגת והשנייה בקום המדינה.

הרמטכ"ל אייל זמיר ומפקד חיל-האוויר תומר בר הורו לפטור משירות פעיל בצה"ל את החתומים על מה שהם מכנים מכתב הסרבנות. מדובר בכזב. כל החתומים עליו מצהירים כי לא יסרבו לעולם לשרת בצה"ל. לכן הרמטכ"ל ומח"א אינם דוברי אמת בנושא זה ומקבלים גיבוי, כצפוי, מבנימין נתניהו. אין מקום לנהוג בחותמים בצעדים משמעתיים.

2015 - הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ תומך בהסדרת הסיוע הכלכלי למימון שכר "השוטרים" ופעילי "מנגנוני הביטחון" (הנמנים על שורות חמאס) ברצועת עזה, ובשיקום רצועת עזה במימון כספי המדינות התורמות, ובכללם מיליארד דולר מקטר.

מאמר בעיתון חמאס (מרס 2023): "הבית השלישי צועד לקראת בעירה פנימית. משלים עצמם המהמרים על עוצמת מוסדותיו הדמוקרטיים, המשטר הפוליטי, עוצמת הצבא ושירותי הביטחון, וקיומו של אויב פלשתיני. האיבה ביניהם חזקה יותר מהאיבה שלהם לפלשתינים. הפיצוץ מבפנים מתקרב בוודאות, וסופו קרוב מתמיד."

מאי 2018 - יורם כהן, ראש השב"כ לשעבר: חמאס פועל לשנות את המדיניות הישראלית, לפתח כלכלה, להוריד את האבטלה ולאפשר חיים סבירים, רוצים להיות עם ככל העמים, אין להם עניין להילחם בישראל, אם תיווצר אווירה טובה יותר בין ישראל לחמאס, ישראל תוכל בתנאים מסוימים לקחת סיכון במדיניותה כלפי חמאס.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il