משפטו של נתניהו והחנינה שבאופק

משהחלה החקירה הנגדית, שהיא היא לב המשפט, חזר רה"מ ופתח בעתרת דחיות ולפתע הרהבתנות הצטמצמה מאד, הביטחון העצמי נסדק והחלו להשמע הרהורים של חנינה

יוסף אליעז יומני בלוגרים משפט נתניהו תגובות
בנימין נתניהו הצהיר עם קבלת הידיעה על כוונה להעמידו לדין, ושוב ושוב אחרי הגשת האישומים נגדו "כי אין כלום כי לא היה כלום". הוא הקשה מאוד על חוקריו ודחה שוב ושוב את חקירותיו. בתחילת משפט טען כי המתין שמונה שנים כדי שתינתן לו ההזדמנות להוכיח את ניקיון כפיו. אלא שהוא זה ש"משך" ובזבז את הזמן. עדותו הראשית, שניתן היה להשמיעה בחמש-שש ישיבות (או להגישה מראש בכתב בהסכמה) נמתחה מעל למחצית השנה.

ישיבות אלה הפכו מעדות נאשם למסע בחירות בהן פאר את עצמו והשמיץ את יריביו. הציג עצמו שוב ושוב כקורבן וטען כנגד החוקרים, החקירה וחקירת עדי התביעה. באולם המשפט חבט בכפו על השולחן, זימן את שריו ומלחכי פנכתו להצטרף אליו בכניסתו לבית המשפט ומדי פעם להופיע וגם להפריע (ראה התנהגות טלי גוטליב). והתנהג כבעל-בית ולא כנאשם.

השופטים "הלכו לקראתו" מרחק רב מדי וכמעט ולא העירו לו ולא עמדו על מתן עדות עניינית, מרוכזת ומצומצמת בנושאי האישום בלבד. כך העדות הראשית הצטיירה כהופעת-יחיד ונמשכה זמן ארוך פי כמה וכמה מהנחוץ. באופן כללי השופטים נענו לדרישותיו ודרישות סנגוריו וגחמותיהם הרבה מעל ומעבר ליחס לנאשם "רגיל" הנדרש בקפדנות להצטמצם בדבריו ולא לסטות מהנושא. כל זה מעבר להעברת המשפט על שופטיו ופרקליטיו לתל אביב מטעמי ביטחון (מוגזמים מעט לפחות בעינינו).

משהחלה החקירה הנגדית, שהיא היא לב המשפט, חזר רה"מ ופתח בעתרת דחיות ולפתע הרהבתנות הצטמצמה מאד, הביטחון העצמי נסדק והחלו להשמע הרהורים של חנינה. כבר כתבנו כאן כי לא בכדי נמנע נתניהו מלהציב מועמד ראוי ובעל סיכוי להיבחר ולכהן כנשיא המדינה. כך הכשיר למעשה מראש את בחירתו לנשיאות של יריבו הרצוג שזה-עתה מולו התמודד בבחירות לכנסת. נתניהו לבטח הניח שהנשיא הרצוג יתן ליבו להכשרת דרכו לנשיאות ואם יתבקש ויעניק חנינה עמדתו צפויה לאישור בבג"ץ, בשונה ממקרה בו היה איש ליכוד נבחר לנשיאות ומעניק חנינה לראש מפלגתו.

עוד נתניהו משכשך בביצת המשפט נפרשו מעלינו שמים חדשים רוויי כוכבים ופסים. נכנסנו תחת כנפי הנשר האמריקני דונלד טראמפ. לא ידוע לנו מי הכניס לסדר-היום בפגישותיהם את נושא משפטו של נתניהו. הנשיא טראמפ תמיד בוחן מיהו בן שיחו, מה יתרונותיו ומה חולשותיו והוא אינו מהסס להשתמש בהן, ובמידת שיראה צורך אף ייטפל בפומבי ללבוש של בן-שיחו (כמו עם נשיא אוקראינה). נתניהו כדרכו כיחד מייד וטען שהוא לא ביקש מטראמפ להמליץ עליו בפני הרצוג על חנינה, אלא שהמרצע יצא חיש מהשק עת הנשיא טראמפ אמר לאנשיו ביושבם במטוסו כי נתניהו אכן ביקש ממנו להעלות את נושא החנינה וטראמפ נענה והעמיד בנאומו בכנסת הן את נתניהו והן את הרצוג במצב של אי-נעימות. הנה כך נתניהו מבקש להוכיח את חפותו, לאחר שלדבריו המתין שמונה שנים תמימות להזדמנות זו. זה האיש וזו דרכו.

רבים במדינה סבורים שאנו, הציבור, זקוקים לחנינה זו ובלבד שנתניהו יפרוש מהחיים הציבוריים ומהפוליטיקה, ולא באופן "פרישתו" של רעו אריה דרעי.
Author
משפטן, משורר ופובליציסט | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 07/12/2025 | עודכן: 07/12/2025
+"מה שטוב למדינה"
11:22 07/12/25 | אברהם שרון | לרשימה המלאה
תפקיד הנשיא מזמן לא רק יוקרה, כבוד וכיבודים ▪ גם קבלת החלטות ▪ אחת הגורליות שבהן נקרתה במשמרת שלך ▪ עכשיו זה רק אתה, כבודו, משופד על קרני הדילמה
הרצוג. הזדמנות נדירה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
משפטו של נתניהו והחנינה שבאופק
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
עובד 1
7/12/25 23:02
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משפט נתניהו
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, אומר (6.12.25) שהוא מכבד את קריאתו של דונלד טראמפ להעניק חנינה לבנימין נתניהו, אך ישראל היא מדינה ריבונית ויש לכבד את דרישותיה של המערכת המשפטית. הוא דיבר בראיון לאתר Politico.

בבקשת החנינה שלו, בנימין נתניהו טען למעשה, שעד לא מזמן דווקא רצה להמשיך במשפטו עד לסיומו, אך החלטת הרכב השופטים במשפטו שינתה את דעתו. לאחרונה, לפי האמור בבקשה, החליטו השופטים "להגדיל את היקף הדיונים המתקיימים במשפט משלושה לארבעה דיונים בשבוע". לדברי נתניהו, "החלטה זו מטילה עומס נוסף על כלל המעורבים בהליך, ובראש ובראשונה - על ראש הממשלה, שנדרש להעיד עתה שלושה ימים בשבוע".

הבקשה שהגיש ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנשיא המדינה, יצחק הרצוג, לחנינה - בעוד משפטו עדיין מתנהל - מציבה את הנשיא, הרשות החומלת שיש בידיו את סמכות החנינה, בדילמה שאף נשיא לא עמד בפניה לפניו.

היועץ הפוליטי משה קלוגהפט פרסם (5.12.25) בישראל היום מתווה חסר תקדים שהוא מכנה "חנינה מדורגת" לראש הממשלה. המהלך, שמוצג כעת לראשונה, שזור בשיקולים משפטיים ופוליטיים הרי גורל - כשנשיא המדינה יצחק הרצוג ניצב בלב הזירה ומולו לחץ גובר הן מירושלים והן מעבר לים.
05/12/2025 | עידן יוסף | חדשות

"המערכת הממשלית במדינה ירדה לשפל שלא היה כמותו. בימים ההם אין כנסת בישראל והממשלה הישר בעיניה תעשה". כך אומר (4.12.25) המשנה בדימוס לנשיאת בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין, בפתיחת כנס העמותה למשפט ציבורי שהוא עומד בראשה. הוא אומר, כי בעיניים משפטיות - בנימין נתניהו לא ביקש חנינה, והדרך לסיום משפטו היא הסדר טיעון.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il