נתניהו, בראיון לוול סטריט ג'ורנל: "העירו אותי ב-6:29. חמאס כבר פתח במתקפה חסרת תקדים"

בראיון ממוקד לעיתונאי אליוט קאופמן חושף ראש הממשלה בנימין נתניהו את צפונות ליבו נתניהו מספר על ההחלטות המרכזיות שהובילו מאירועי הטבח ב-7 באוקטובר ועד לניצחון של ישראל במלחמה נגד חמאס, חיזבאללה ואירן, והשפעתן על המזרח התיכון נתניהו משתף מדוע דחה הצעות שר הביטחון והרמטכ"ל לטפל בחיזבאללה תחילה והעדיף להתמקד תחילה בחיסול חמאס נתניהו משבח את ביידן על ביקורו בישראל בראשית המלחמה ומגלה על תחזוק קשר קרוב עם טראמפ לאורך כל המלחמה

יואב יצחק חדשות מלחמת התקומה תגובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו העניק ראיון לעיתונאי אליוט קופמן בוול סטריט ג'ורנל, שבו חשף את צפונות ליבו, ואת המהלכים וההישגים העיקריים במלחמה. בראיון מפרט נתניהו שלב אחר שלב את רגעי האימה ואת הפעולות וההחלטות העיקריות שהובילו לניצחונה של ישראל.

נתניהו מתמודד עם לחצים עצומים, כותב קאופמן. מעבר לניהול מלחמה חסרת תקדים, הוא מתייצב שלוש פעמים בשבוע בבית המשפט כחלק מההליך המשפטי המתנהל נגדו. בעוד הפרקליטות טוענת כי קיבל שוחד בדמות סיקור חיובי – טענה חדשנית במערכת המשפט הישראלית – נתניהו מתעקש כי יש לו מלחמה לנהל ושהמדינה מנצחת.

"השאלה היא: איך זה קרה?", שואל נתניהו. מתוך החושך של 7 באוקטובר 2023, ישראל התאוששה כדי למוטט את חמאס, לפגוע בחיזבאללה ולערער את מעמדה של אירן במזרח התיכון.

7 באוקטובר: מתקפת חמאס
הרמטכ"ל, ראש הממשלה, שר הבטחון. בימים הראשונים למלחמה [צילום: קובי גדעון, לע"מ]
נתניהו הגיע למטה הצבאי בקריה, כינס את הקבינט והכריז על מלחמה. “אמרתי שזו תהיה מלחמה ארוכה,” הוא נזכר
▪ ▪ ▪
“העירו אותי ב-6:29 בבוקר,” מספר נתניהו. באותה עת, חמאס כבר פתח במתקפה חסרת תקדים מרצועת עזה, שכללה ירי טילים נרחב וחדירת חוליות מתאבדים לתוך ישראל. בתוך שעות, 1,200 ישראלים נהרגו, והכוחות הביטחוניים הבינו כי מדובר באירוע בקנה מידה שונה מכל סבב לחימה קודם. “זה היה בבירור לא עוד סבב,” אמר נתניהו.

הכרזת מלחמה

נתניהו הגיע למטה הצבאי בקריה, כינס את הקבינט והכריז על מלחמה. “אמרתי שזו תהיה מלחמה ארוכה,” הוא נזכר.

ב-8 באוקטובר, חיזבאללה הצטרף למלחמה, וישראל מצאה את עצמה עם חזית צפונית פעילה. “עכשיו היו לנו שתי חזיתות פוטנציאליות,” אמר נתניהו.

ב-9 באוקטובר, פנה נתניהו לראשי היישובים בעוטף עזה: “אני מבקש שתעמדו איתן, כי אנחנו עומדים לשנות את המזרח התיכון.”

דילמה צבאית בצפון

בראיון מתיחס נתניהו לחילוקי הדעות עם שר הביטחון יואב גלנט ועם הרמטכ"ל הרצי הלוי. ב-11 באוקטובר, שר הביטחון וראשי הצבא הציעו למקד את הלחימה נגד חיזבאללה ולהשאיר את חמאס ללא תגובה. “אמרתי, ‘אנחנו לא יכולים לעשות את זה,’” סיפר נתניהו. “לא ננהל מלחמה בשתי חזיתות בו-זמנית. אחד בכל פעם.”

ברגע של ערפל קרב, התקבל מידע מודיעיני שצנחנים של חיזבאללה חדרו לגליל ולכיוון טבריה. נתניהו הורה להמריא מטוסים למתקפה רחבת היקף על לבנון, אך ברגע האחרון התברר כי מדובר בטעות בזיהוי – העקבות שהתגלו היו של אווזים, לא של מחבלים.

נתניהו שיבח את התמיכה של נשיא ארה”ב ג’ו ביידן, שהגיע לישראל ב-18 באוקטובר. “זו הפעם הראשונה שנשיא אמריקני מבקר בישראל בזמן מלחמה,” אמר נתניהו. בנוסף, ארה”ב שלחה שתי נושאות מטוסים למזרח התיכון, שסייעו לישראל לשמור על יציבות בגבול הצפון.
המערכה נגד חמאס: מנהרות, רפיח, וחיסול סינוואר
סינוואר חוסל על-ידי לוחמי צה"ל
נתניהו התייחס לאתגר המשמעותי של הלחימה נגד חמאס – המנהרות שהפכו לחלק מרכזי באסטרטגיית ההגנה וההתקפה של הארגון. “אף אחד מעולם לא נלחם במנהרות אינטנסיביות כל כך, באזור עירוני צפוף כל כך,” אמר נתניהו.

על אף העצות האמריקניות להימנע מחדירה קרקעית ולהתמקד בהפצצות אוויריות, נתניהו הבהיר כי הפצצות בלבד אינן מספקות: “מהאוויר, אתה יכול לכסח את הדשא. אתה לא יכול לעקור את השורשים. אנחנו כאן כדי לעקור את חמאס, לא רק לתת מכות הרתעה.”

המהלך הקרקעי בעזה

ישראל החלה במהלך קרקעי רחב היקף בעזה, תוך התקדמות לכיוון רפיח שבגבול מצרים. נתניהו סיפר כי האמריקנים הזהירו מראש מפני כמות עצומה של נפגעים: “אמרו לנו שכניסה לרפיח תעלה ב-20,000 קורבנות. סגן הנשיא קאמלה האריס אמרה שזה בלתי אפשרי לפנות את האזרחים שם.”

אולם נתניהו עמד על כך שהכניסה הכרחית: “אם לא נשיג שליטה על מעבר רפיח – אנחנו לא יכולים להתקיים כמדינה ריבונית. נהפוך למדינת חסות ולא נשרוד.”

במאי 2024, ישראל פתחה במהלך התקפי על רפיח, תוך שימוש באסטרטגיה מתקדמת לפינוי אזרחים. האזרחים פונו במהירות לאזורי חוף בטוחים, והמבצע הוביל לנפגעים מעטים הרבה יותר מהצפוי.

חיסול יחיא סינוואר

אחד מההישגים המרכזיים של המערכה היה חיסולו של יחיא סינוואר, מנהיג חמאס, שנחשב למוח שמאחורי מתקפת 7 באוקטובר. חיסולו הגיע בעקבות ניתוק קווי האספקה המרכזיים של חמאס ברפיח. “ברגע שחמאס איבד את קווי האספקה שלו ואת המנהיגות שלו, הארגון איבד את היכולת לנהל מלחמה אפקטיבית,” ציין נתניהו.

סגירת גבול מצרים: מסדרון פילדלפי

נתניהו הסביר את חשיבות השליטה במעבר רפיח ובאזור המסדרון הפילדלפי לאורך גבול מצרים: “אם לא נשמיד את קווי האספקה של חמאס ונשלוט בסגירה הדרומית, הארגון פשוט יתחמש מחדש.”

הכניסה לרפיח שינתה את כללי המשחק, והביאה לסיום היכולת של חמאס להבריח נשק או להקים מחדש את תשתיות הלחימה שלו.

תמיכת ארה”ב מול התנגדויות

למרות הצלחות המבצע, נתניהו חשף כי ישראל נאלצה להתמודד עם אתגרים משמעותיים גם מבחינת יחסי החוץ עם ארצות הברית. “האמריקנים אמרו לנו, ‘אם אתם נכנסים לרפיח, אתם לבד. אנחנו לא נשלח לכם את הנשק הקריטי שאתם צריכים.’ זה לא היה קל לשמוע,” אמר נתניהו.

אולם הוא הבהיר כי ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה תלות מוחלטת באספקת נשק אמריקנית: “השאלה של הנשק תיפתר. השאלה של הריבונות שלנו – לא. זו שאלת קיום.”

נתניהו הציג את המערכה נגד חמאס כהישג אסטרטגי וצבאי יוצא דופן: השמדת תשתיות המנהרות, ניתוק קווי האספקה, וחיסול ההנהגה הבכירה של הארגון, ובפרט יחיא סינוואר. “אנחנו לא נסיים את המלחמה לפני שנשמיד את חמאס,” הוא הבהיר.
המתקפה בספטמבר 2024: חיזבאללה סופג מכה ניצחת
נסראללה. חוסל יחד עם עשרות מבכיריו [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
במהלך השנה שלאחר המלחמה, ישראל המשיכה לחזק את כוחותיה ולהכין מתקפה מיוחדת נגד חיזבאללה. בספטמבר 2024 יצאה לדרך מתקפה שהשמידה את רוב מלאי הטילים הבליסטיים של חיזבאללה בתוך שש שעות בלבד. קדם לכך מבצע מרשים: פיצוץ הביפרים ומערכות התקשורת של פעילי חחיזבאללה, מבצע שפגע בכ-1500 מחבלים - חלק מהם נהרגו, השאר יצאו מכלל פעולה.

במהלך המבצע שנערך בספטמבר, ישראל השתלטה על שידורי הטלוויזיה בלבנון והזהירה אזרחים להתפנות מבתיהם לפני התקיפה. “ביצענו את המכה הממוקדת הגדולה בהיסטוריה,” אמר נתניהו.

חיסול נסראללה

נתניהו חשף כי התקבלו ראיות מודיעיניות שהראו שחסן נסראללה, מנהיג חיזבאללה, נטל פיקוד ישיר על הפעולות הצבאיות בלבנון. “נסראללה הפך לציר המרכזי של הציר האירני,” אמר נתניהו. “הוא החליף את קאסם סולימאני.”

ההחלטה לחסל את נסראללה התקבלה, וישראל פעלה במהירות להשמיד את תשתיות חיזבאללה, כולל מערך המנהרות הענק שתוכנן לשמש לפלישה לצפון ישראל.

לאחר חודשים של לחימה, חיזבאללה פנה לבקש הפסקת אש. במהלך הזמן הזה, ישראל נטרלה את רוב האיומים הצפוניים, כולל טילים ומנהרות התקפה.

שיבוש אספקת הנשק לחיזבאללה, פגיעה בסוריה

במקביל, ישראל פעלה נגד מתקני טילים וסוללות הגנה אוויריות באירן, ושיבשה את אספקת הנשק לחיזבאללה דרך סוריה. נתניהו סיפר כי ישראל פגעה גם במתקני הנשק הכימי של סוריה כדי למנוע את נפילתם לידי גורמים קיצוניים.

נתניהו הדגיש כי המלחמה שינתה את מאזן הכוחות האזורי, החלישה את חמאס ואת חיזבאללה, וערערה את היציבות של אירן. “כוח אינו רק כלי נשק – אלא גם הרצון להילחם וליזום,” סיכם.

המאבק באירן: חמינאי, טראמפ ומהלכי ישראל בזירה האירנית
חמינאי, מובס, חולה. [צילום: AP/Vahid Salemi]

השפעת המלחמה על אירן

בזמן שישראל מתמודדת עם חמאס וחיזבאללה, נחשפו השפעות משמעותיות על אירן, שהיוותה עוגן מרכזי בציר האיום נגד ישראל. לדברי נתניהו, “אירן השקיעה 30 מיליארד דולר בסוריה ועוד 20 מיליארד בלבנון, והכל ירד לטמיון.” כתוצאה מהלחימה ומהמתקפות הישראליות, אירן מצאה את עצמה מבודדת ומתקשה לשקם את תשתיותיה האסטרטגיות.

ישראל פגעה במתקני הייצור של טילים בליסטיים באירן והשמידה סוללות הגנה אוויריות קריטיות. נתניהו אמר כי פגיעות אלו אילצו את אירן לחשב מחדש את כמות התחמושת שלה. “ייקח להם שנים לשקם את זה – בהנחה שלא נפגע שוב,” הדגיש.

מכה לאירן ולציר שלה

נתניהו הסביר כי כל תקיפה ישראלית נגד אחד מחלקי הציר האירני גררה השפעה רוחבית:

  • “הפלת חיזבאללה הייתה אמורה להגן על אירן, אך אירן לא הצליחה להגן על חיזבאללה.”
  • “חיזבאללה לא הצליח להגן על אסד, ואסד לא הצליח להגן על אירן.”

לדבריו, התקיפות הישראליות שברו את הציר האירני והותירו את אירן בבלבול: “הם הושפלו כשתשתיות ההגנה האווירית שלהם הופלו, והם הבינו שאין להם איך להחזיר מלחמה.”

משבר מנהיגות באירן

נתניהו התייחס גם למצבה הפוליטי של אירן: “הם ייכנסו ל-2025 עם מנהיג חולה בן 85.” חמינאי, המנהיג העליון של אירן, נמצא תחת לחץ רב, גם מבית וגם בשל ההשלכות של התמיכה הכושלת בציר האירני.

אירן צריכה להתמודד גם עם האפשרות של חזרתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארצות הברית. נתניהו הביע אופטימיות לגבי השפעתו של טראמפ על ישראל ועל המאבק באירן: “נשיא טראמפ תמך בישראל לאורך כל המלחמה,” אמר נתניהו. הוא ציין כי האיומים של טראמפ על חמאס עזרו לישראל לבסס עמדת כוח.

במיוחד ציין נתניהו את האפשרות להמשיך בתהליך נורמליזציה עם ערב הסעודית, כמרחב פעולה ישיר מול אירן: “הרחבת הסכמי אברהם, שאותם עיצבנו תחת הנהגתו של טראמפ, תעזור לצמצם את כוחו של חמאס ושל אירן.”

ישראל ואירן: המבט לעתיד

על השאלה האם ישראל מתכוונת לתקוף את תוכנית הגרעין של אירן, נתניהו השיב בתשובה מעורפלת: “אני תמיד אמרתי שהמבחן שלנו עוד לפנינו.”

לדבריו, אירן נכנסת לשנים הקרובות כשהיא חלשה יותר מאי פעם, ומעמדה האסטרטגי מתערער, במיוחד מול ההישגים המדיניים של ישראל.
סיכום מורחב עם מבט לעתיד: נתניהו על המלחמה, האזור והאתגרים הבאים
נתניהו, בביקורו אצל טראמפ [צילום: סבסטיאן שיינר/AP]
בראיון מעמיק ל-Wall Street Journal, ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, הציג את הדרך שבה ישראל הצליחה לשנות את מאזן הכוחות במזרח התיכון בעקבות אירועי 7 באוקטובר 2023. הוא תיאר כיצד ישראל התאוששה מהמתקפה הקטלנית של חמאס, שהביאה לרצח 1,200 ישראלים, והצליחה למוטט את תשתיות הטרור של הארגון, תוך השתלטות על מעבר רפיח וחיסול מנהיג חמאס, יחיא סינוואר. בנוסף, הוא תיאר את ההצלחות מול חיזבאללה, שספג מכה אנושה עם השמדת מאגרי הטילים שלו וחיסול מנהיגו, חסן נסראללה, מה שגרם לערעור הציר האירני-סורי-חיזבאללה.

אירן: מציאות חדשה ואיומים לעתיד

נתניהו התייחס במילים נחרצות להשפעות המלחמה על אירן. לדבריו, המשטר האירני השקיע מיליארדים בתשתיות טרור באזור, אך כעת איבד כמעט הכל. “אירן השקיעה כנראה 30 מיליארד דולר בסוריה, עוד 20 מיליארד דולר בלבנון, ואלוהים יודע כמה על חמאס. והכל ירד לטמיון,” אמר נתניהו.

המלחמה פגעה קשות בתשתיות הקריטיות של אירן, כולל מערכות הגנה אוויריות ויכולות ייצור טילים בליסטיים. לדבריו, ייקח לאירן שנים לשקם את הנזקים, אם בכלל: “הם עכשיו צריכים לחשב כמה תחמושת יש להם, כי ייקח להם שנים לשקם אותה – בהנחה שלא נפגע שוב.”

נתניהו הדגיש את מצבה הפוליטי השברירי של אירן כשהוא מתאר את המנהיג העליון עלי חמינאי, שאמור להיכנס לשנת 2025 כשהוא בן 85 ובמצב בריאותי ירוד: “אירן תיכנס ל-2025 עם מנהיג חולה בן 85, כשהוא רואה את הקנה של טראמפ מכוון לעברו.” חמינאי, לדבריו, מתמודד עם האפשרות שחזרתו של דונלד טראמפ לנשיאות תגרום ללחץ אמריקני מחודש ואגרסיבי יותר על המשטר האירני.

מבט לעתיד: טראמפ, סעודיה והגרעין האירני

  • חזרתו של טראמפ לנשיאות: נתניהו רואה בכך הזדמנות אסטרטגית לישראל. “טראמפ תמך בישראל לאורך כל המלחמה. האיומים שלו על חמאס חיזקו את עמדתנו,” אמר. הוא צופה שכהונה נוספת של טראמפ עשויה להפעיל לחץ מחודש ומשמעותי על אירן ולהגביל את שאיפותיה האזוריות.

  • נורמליזציה עם ערב הסעודית: נתניהו מאמין שההצלחות האסטרטגיות של ישראל במלחמה שיפרו את מעמדה האזורי, במיוחד מול מדינות המפרץ. “הרחבת הסכמי אברהם היא המהלך הטבעי הבא,” אמר. הסכם עם ערב הסעודית, לדבריו, עשוי להוות גורם מפתח בחיזוק היציבות האזורית ובהחלשת כוחה של אירן.

  • הגרעין האירני: נתניהו נותר מעורפל בנוגע לתוכניות ספציפיות, אך הבהיר שהמאבק נגד שאיפות הגרעין של אירן יישאר בראש סדר העדיפות של ישראל. הוא הוסיף באופן קריפטי: “אמרתי תמיד שהמבחן עוד לפנינו, ואני לא מוציא את עצמי מהמשוואה הזו.”

נתניהו תיאר כיצד ישראל הצליחה לערער את אויביה האסטרטגיים – חמאס, חיזבאללה ואירן – ולהשיג ניצחון משמעותי בשדה הקרב ובזירה המדינית. עם זאת, הוא הדגיש כי האתגרים האסטרטגיים נותרו בעינם, במיוחד בנושא הגרעין האירני. הוא הביע אופטימיות לגבי האפשרות שחזרתו של טראמפ לנשיאות וצעדים להרחבת הסכמי אברהם יסייעו לישראל להתמודד עם האיומים המתמשכים ולהבטיח את ביטחונה לעתיד.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 21/12/2024 | עודכן: 21/12/2024
+החות'ים צפויים להגביר את קצב המתקפות על ישראל 19:45 21/12/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
גורם ביטחוני: "כמעט בכל יום משוגר טיל או כטב"ם לשטחנו" ▪ מערכת הביטחון נערכה לגל תקיפות נוסף בתימן בעקבות מתקפת טיל נוספת, לאחר שנפילה בשטח בנוי ביפו חשפה כשלים במערך ההגנה הרב-שכבתי של ישראל ▪ גנץ: פתרון לתימן נמצא באירן
פגיעת הטיל מתימן בת"א-יפו [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+תאונה מבצעית בדרום: נהג בגדוד רותם נפצע קשה ופונה לבית חולים 19:18 21/12/24 | עידן יוסף
נהג מבצעי בגדוד רותם של חטיבת גבעתי נפצע אתמול (ו') באורח קשה בתאונת דרכים מבצעית בדרום הארץ. החייל פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, ומשפחתו עודכנה על מצבו.
+אביו של חייל שבוי זועם: "כבר הכריזו עלינו כמשפחה שכולה" 18:58 21/12/24 | עידן יוסף
הוריו של החייל השבוי נמרוד כהן, שממנו התקבלו אותות חיים, קיבלו הזמנה לאירוע המיועד למשפחות שכולות של חטיבה 7 בשריון. אביו, יהודה כהן, הביע זעם על המקרה ואמר: "הם כבר הכריזו עלינו כמשפחה שכולה". דובר צה"ל הבהיר כי ההזמנה נשלחה בטעות ובתום לב, והביע צער על חוסר הרגישות. מפקד החטיבה שוחח עם ההורים, התנצל באופן אישי והבטיח שהמקרה ייבדק ויופקו לקחים למניעת טעויות דומות בעתיד (כאן חדשות).
+דיווח: משפחת מרואן ברגות'י דנה עם חמאס על הגלייתו לטורקיה במסגרת עסקת החטופים 18:53 21/12/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה

+טיל בליסטי ששיגרו החות'ים מתימן פגע בדרום תל אביב, 16 נפצעו קל 04:11 21/12/24 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
מד"א דיווח על 16 פצועים קל מרסיסי זכוכיות, 14 שנחבלו בדרך למרחב מוגן וכן על 7 נפגעי חרדה ▪ החות'ים נותרו המליציה היחידה הפועלת עתה כזרועה הארוכה של אירן
הפגיעה בלב תל אביב [צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו, בראיון לוול סטריט ג'ורנל: "העירו אותי ב-6:29. חמאס כבר פתח במתקפה חסרת תקדים"
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אמ
21/12/24 09:26
2
אבי
21/12/24 09:50
3
יעקב ל
21/12/24 12:07
4
מודה לבורא עולם
21/12/24 18:05
5
משה
22/12/24 11:49
6
nv
24/12/24 21:59
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
טיל בליסטי ששוגר מתימן נפל סמוך ל-03:50 בדרום תל אביב. אזעקות הופעלו קודם לכן באזור השפלה, בגוש-דן ובמודיעין. ניסיונות יירוט לא צלחו. בעקבות פגיעת הטיל, נוצר מכתש בגן משחקים בין בניינים באזור הרחובות הבעל שם טוב ודב ממזריץ, בדרומה של תל אביב יפו. שריפה פרצה כתוצאה מהפגיעה. 16 נפצעו קל.
21/12/2024 | יואב יצחק | חדשות

בימים אלה, כאשר עולה דרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את אסון 7 באוקטובר, ראוי להידרש לדרכי התנהלותה של ועדת כַּהַן (סברה ושתילה) - היא ועדת החקירה הממלכתית, שמנתה שלושה חברים: נשיא בית המשפט העליון דאז יצחק כַּהַן, השופט אהרן ברק והאלוף (דימ.) יונה אפרת.

כוחות צוות הקרב של חטיבת כפיר, בפיקוד אוגדה 162, ממשיכים בלחימה בצפון רצועת עזה. בין הממצאים: מנהרה באורך 2 קילומטרים עם חדרי שהייה ומסתורים למחבלים. לדבריו של סגן מפקד גדוד "נחשון", רס"ן ישראל, "המנהרה הכילה אמצעי לחימה רבים ששימשו הן בפיגועי 7 באוקטובר והן בקרבות הנוכחיים".
20/12/2024 | עידן יוסף | חדשות

פורום תקווה, פורום משפחות החטופים, דורש מאיתנו, הממשלה, להשיב את יקיריהם תוך הכנעת חמאס ולא, חלילה, תוך כניעה לחמאס. הפורום הכריז על שבת "וישב" כשבת עולמית למען החטופים, בסימן "את אחי אנוכי מבקש". אין יום שאני לא מצדיעה בלבי לחברי הפורום הזה, פורום תקווה – אנשים אמיצים, שעם כל הכאב והדאגה לגורל יקיריהם שבשבי חמאס, ממשיכים לדאוג לא פחות מכך לביטחון מדינת ישראל והעם היהודי כולו, לניצחוננו במערכה ולזקיפות הקומה הלאומית שלנו.

ראש סוכנות הביון האמריקנית (CIA), ביל ברנס, סיים את ביקורו בדוחא שבקטר ללא התקדמות משמעותית במשא-ומתן לשחרור החטופים הישראלים הנמצאים כבר יותר מ-440 יום בידי חמאס ברצועת עזה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il