|
|
5) שביתה או השבתה תהיה כדין, אם נתקיימו בה כל אלה: א) הוכרזה על ידי צד להסכם הקיבוצי שמילא חובותיו כלפי חבריו והמעסיק, כולל בחירות דמוקרטיות למוסדותיו על פי התקנון ב) שביתה שהוחלט עליה בהצבעה חשאית ונתמכה על ידי לא פחות מ-50% מכלל העובדים במקום העבודה, ואשר נעשתה בפיקוח הרשות המוסמכת.ׂ
6) שביתה כדין פירושה היעדרות מהעבודה, שהוכרזה על פי חוק.
7) ההצבעה כאמור בסעיף 5 (2) לעיל, תתקיים תחת פיקוחה של רשות מוסמכת בחוק.
8) איסור מוחלט על נבחרי עובדים, לעסוק ו\או לעודד מכירות וכל פעילות כלכלית במישרין או בעקיפין, במקומות עבודתם.
9) הפסקת הגבייה האוטומטית של דמי חבר (בין 0.7% ל-0.9%) כדמי טיפול מקצועי, על ידי המעסיק כמקובל עד היום), וקביעתם כזכות וולונטרית, שביצועה יוגדר בהסדר ישיר בין העובד לבין ארגונו.
10) בכל מקום עבודה ובכל ענף מקצועי יכול להיות רק איגוד מקצועי יציג אחד.
11) קיים יותר מאיגוד מקצועי אחד התובע זכות ייצוג במשא ומתן קיבוצי, יכולים עשרה אחוזים של העובדים במקום העבודה, לדרוש קיום בחירות חשאיות בדבר קביעת האיגוד
המקצועי היציג.
הגדרות רלוונטיות:
"איגוד מקצועי" - ארגון עובדים רשום לפי חוק.
"ארגון עובדים" - חבר בני אדם, שחבריו הם עובדים ומטרתו העיקרית היא, לקדם את ענייני חבריו לרבות שיפור שכרם ותנאי עבודתם .
אם ההסתדרות הכללית "החדשה" הייתה נאלצת לקיים מפקד, ועל פיו לקבל דמי חבר ו\או מס ארגון (המנוכה אוטומטית משכרם של העובדים), ספק רב אם מחצית מהכספים הזורמים לקופתה מכספי אלפי העובדים, היו מגיעים אליה.
לא זו בלבד, רבים מהעובדים לא נשאלו ולכן גם לא נתנו הסכמתם לכך, חלק לא מבוטל מהם אף אינם מודעים לתשלום המועבר משכרם להסתדרות.
סבורני שרובם היו מעדיפים להשתייך לארגון מקצועי, בעל מוסדות נבחרים המופעל על פי תקנון מחייב, ולא על פי השיקולים והצרכים האישיים והפוליטיים של העומדים בראשו. בארגון כזה, ניתן להגיע לחסכון גדול של כספים ולהבטיח, מימון אוטונומיה כלכלית, שתקנה לאיגודים אלו ולעובדים המיוצגים על ידה כוח, שיאפשר להם לנהל את עיסוקיהם בשמירה על זכויותיהם המקצועיות, החברתיות וקידומן.
למעוניינים לדעת, למרות שתקנון הבחירות למוסדות האיגודים המקצועיים בהסתדרות הכללית, מחייב קיום בחירות אחת ל - 4 שנים. הבחירות האחרונות לאיגודים המקצועיים בהסתדרות "החדשה" התקיימו:
בהסתדרות האחיות התקיימו הבחירות האחרונות בשנת 1990.
בהסתדרות עובדי המדינה ב -1991.
בהסתדרות הפקידים ב- 1992.
המהנדסים בשנת - 1995 ובהסתדרות המח"ר התקיימו הבחירות האחרונות ב - 1996 .
דמוקרטיה אינה אנרכיה!!!
דמוקרטיה = שלטון העם, משטר שהעם בוחר בו את נציגיו והשלטון כפוף להכרעת הרוב, ובו מובטחות זכויות האזרח להבעת דעה!!
כנ"ל גם באיגוד עובדים כארגון יציג לכל דבר ועניין.
שביתה = הפסקת עבודה של העובדים לאות מחאה נגד מעבידיהם !!! בהגנה על זכויות.
רוב השביתות בסקטור הציבורי בעבר הלא רחוק, ובימים הקרובים פגעו ויפגעו באופן ישיר רק במשלמי המיסים, ו\או שירותים להם הם זכאים לקבל מהשובתים.
כאזרחי המדינה! בין אם בחרנו ובין אם לאו בממשלה הנוכחי, היא האחראית לנעשה במדינה ולא ראשי ועדי העובדים המילטנטיים.
|
|
|
`
כתוב תגובה ל-
אהרון שמעון
|
|
|