|
|
אני יוצא מנקודת הנחה שאם תפרוץ מלחמה בינינו ולבין איראן, ארה"ב לא תרצה להתערב בה אחרי שהיא יצאה בשן ועין ממלחמתה בעירק, ואם ניקח בחשבון גם את הבחירות המתקרבות שם ונבחן את דעת הקהל האמריקאית, אובמה לא ירצה ללכלך את ידיו בעוד מלחמה במזה"ת.
אין לי ספק שלמלחמה שתפרוץ בינינו ולבין איראן, יצטרף גם אסד שמעוניין לתעל את כעס ההמונים הסוריים ממשטרו לכיוונה של ישראל, ויצטרפו גם החיזבאללה, גם החמאס, וגם מצרים שהולכת ומקצינה כלפינו בעידודם של האחים המוסלמים.
והשאלה הנשאלת היא: האם צה"ל יוכל לעמוד לבדו מול כל אלה בעזרת נשק קונבנציונאלי בלבד?
אם הסכסוך היה מוגבל רק לסוריה, לחיזבאללה ולחמאס, אולי אפשר היה להכריע את המערכה הבאה רק בעזרת נשק קונבנציונלי. אבל ברגע שמיני-מעצמה כמו איראן יחד עם מצרים תהיינה מעורבות בסכסוך, זה כבר משנה את כל התמונה.
בהתחשב ביכולותיו של צה"ל כפי שהם באו לידי ביטוי במלחמת לבנון השניה, הרפיון בהנהגה, העייפות בציבור והפילוג בעם, אובדן האמונה בצדקתנו ובזכותנו על א"י, סרטן השמאל שמכרסם בנו והורס כל חלקה טובה ועוד סיבות רבות שמדרדרות אותנו, אם ניקח את כל הרעות החולות האלה ונשווה אותן למוטיבציה האדירה ולנחישות של אוייבינו שמונעים מתוך שינאה עיוורת ואמונה דתית פנאטית, לא מן הנמנע הוא שצה"ל לא יוכל לעמוד לבדו במערכה, ובסופו של דבר לא תהיה לנו ברירה אלא להשקיט את האיזור בעזרת כמה גלולות הרגעה מדימונה, דבר שתוצאותיו תהיינה מחרידות והרות אסון לאיזור כולו ובמיוחד לנו.
|
|
|
`
כתוב תגובה ל-
שאול -
|
|
|