|
צריכת בשר הבקר בארץ - כ-18 ק"ג לנפש לשנה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
יום העצמאות הפך זה מכבר לחג המנגל הלאומי של מדינת ישראל. המוני משפחות נוהרות אל כל חלקה ירוקה ברחבי הארץ ועורכות פיקניקים עם הרבה בשר, פיתות וסלטים כיד הדמיון. "עונת המנגל" מתחילה מיד לאחר ליל הסדר ונמשכת לאורך חול המועד, המימונה ועד לל"ג בעומר, כששיאה "נחגג" ביום העצמאות.
לפי נתוני משרד החקלאות שפורסמו היום (ד', 10.4.13), ישראלי ממוצע צורך כ-1.7 ק"ג בשר כל חודש, כאשר בחודש המתחיל בפסח ומסתיים בל"ג בעומר צריכת בשר הבקר גדלה פי 1.3 ומגיעה לכ-2.3 ק"ג.
הצריכה החודשית הממוצעת של בשר בקר בישראל היא כ-9,500 טון, וב"חודש העצמאות" היא מטפסת לכמות של כ-15,000 טון.
רחלי גבריאלי, מדריכה ארצית לבקר ופיטום בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, אומרת כי בשנים האחרונות עומד ממוצע צריכת בשר הבקר בארץ על כ-18 ק"ג לנפש לשנה.
צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשניים - 48% מעדיפים בשר בקר טרי, המהווים כ-56,000 טון בשר בקר, ו-52% מסתפקים בבשר בקר קפוא, המהווים כ-60,000 טון בשר בקר. לפני מספר שנים עמד הביקוש על כ-35% לבשר בקר טרי וכ-65% לבשר בקר קפוא - כלומר מגמה לכיוון הבשר הטרי. הבשר הקפוא מיובא בעיקר מדרום אמריקה, ומקור הבשר הטרי מגידול מקומי של בקר שנולד בארץ, הן בעדרי הבקר במרעה והן ברפת החלב. כמו-כן, יש ייבוא של עגלים חיים שנולדים בחו"ל ומגיעים לארץ בגילאים שונים.