עתירה: לא לאשר את תוכנית חניון הבימה

בעלי זכויות ברחוב מרמורק בתל אביב הגישו ערעור מנהלי לביה"מ העליון על ההחלטה לאשר את תוכנית חניון הבימה ● המערערים: התוכנית תיצור פקקים, זיהום סביבתי ורעש
מתן פריידין חדשות תגובות
משרד עוה"ד סהר סטוביצקי ובעלי זכויות נוספים בבניין ברחוב מרמורק 4 בתל אביב, הגישו (ה', 28.9.06) ערעור מנהלי לבית המשפט העליון נגד החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב לאשר את תוכנית הוועדה המחוזית תל אביב לחניון הבימה.

המערערים טוענים בכתב הערעור, כי יישומה של התוכנית יהווה מכת מוות לכל האזור, יפקוק את הרחובות הצרים ממילא, יגדיל לעין שיעור את מטרדי זיהום הסביבה והרעש, יפחית את שווים של הנכסים הסובבים את החניון, ומעבר לכל אלה, התוכנית לא תגשים את המטרות שלשמן היא תוכננה.

לפי התוכנית של עירית תל אביב, ייחפר חניון תת-קרקעי בן שבע קומות מתחת למתחם הבימה והיכל התרבות, במתחם יוקמו מסעדות, מקומות בילוי ותוספת מעל ומתחת למפלס הקרקע להיכל התרבות ולהבימה.

המערערים טוענים, כי התוכנית לוקה בפגמים רבים, חסרה פרטים מהותיים ומותירה לתכנון עתידי פרטים חיוניים רבים, ושיקול דעת בלתי מוגבל ליוזם תוכנית.

בנוסף מציין עו"ד ירון סהר, המייצג את המערערים, כי הוועדה המחוזית לתכנון ובניה פעלה באופן לא סביר, כאשר במסגרת הכנת התוכנית לא דרשה תסקירי השפעה על הסביבה. "המדובר באזור עמוס ומזוהם ממילא, אשר התוכנית תוסיף לו אלמנטים מחוללי תנועה", נכתב בכתב הערעור.

הערעור המנהלי הוגש לאחר שבעבר הוגשו עתירה מנהלית ושתי עתירות מתוקנות שתכליתן בקשה מבית המשפט שיתיר לבעלי הזכויות בבניין לערער על החלטות הוועדה המחוזית לתכנון ובניה - עתירות שנדחו בידי בית המשפט.

כעת טוענים המערערים, כי בית המשפט המחוזי שגה בהחלטתו לדחות את העתירות. בין היתר נטען בכתב הערעור, כי בית המשפט המחוזי שגה שעה שסירב לאפשר לבעלי הזכויות בנכסים בבניין לערער למועצה הארצית, למרות חשיבותה העצומה של התוכנית והנושאים העקרוניים שהיא מעוררת.
תאריך: 29/09/2006 | עודכן: 29/09/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
עתירה: לא לאשר את תוכנית חניון הבימה
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
hook
30/09/06 22:55
2
חיים ראובני
9/10/06 10:11
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]