יום חמישי, חצות. הדייט שלי מחליטה להבריז ואני נאלץ להקפיץ את חברי יונתן. אנחנו מגיעים לפארק המדע ברחובות, רעבים. בין סניפי רשתות בתי הקפה המוכרים, אינספור מסעדות, פאבים ודאנס-ברים, נפתח כאן לפני שלושה חודשים 'תרזה - פסטה בר'. הקונספט של תרזה פשוט - שילוב של בר עם מסעדה בעלת תפריט מגוון, אך פשוט וזול בדגש על פסטות. האווירה קלילה ושמחה, בלי יותר מדי חוכמות. החלל מרווח ובו שולחנות בגדלים שונים, לצד ספות נוחות. במפלס מוגבה נמצא בר מרובע וגדול המאובזר היטב באלכוהול. העיצוב משלב בין מסעדה איטלקית כפרית - קירות כאילו אבן כאילו מתקלפים, מנורות עתיקות, שולחנות עץ ולוח עליו כותבים בגיר את המיוחדים של היום - לבין בר עירוני מודרני - מסכי פלזמה, מוזיקת ריקודים ומארחת עם ווקי טוקי בכניסה. האם עוד נותרו בימינו מקצועות מלבד מארחת המחייבים נשיאת ווקי טוקי? אני לא בטוח.
הבר מלא עד אפס מקום אז אנחנו תופסים שולחן. מסביבנו הרבה אנשים, בעיקר צעירים. באויר ריח של תחילת סופשבוע, כולם מדברים בקול רם ומחייכים. בימי חמישי בערב יש די ג'יי שמנגן מוזיקת דאנס. נראה שזה המקום לאכול ולשתות משהו לפני שיוצאים למסיבה. עיקר התפריט הוא מבחר גדול של ראשונות, כולן מתומחרות ב-15 שקל ומבחר גדול עוד יותר של פסטות ב-30 שקל. יש גם כריכים, סלטים, אורז ובשרים. בקיצור - כל אחד ימצא כאן פתרון לבעיית הרעב שלו. בהמלצת המלצרית, יונתן מתחיל בראשונה של כדורי פירה על מצע של חסות לצד רוטב ספייסי מיונז, ואני בסיגר גבינות עם עגבניות שרי ובזיליקום (15 שקל כל אחת). שתי המנות מאד נאות למראה וטעימות. העגבניות המתוקות הולכות מצוין עם גבינת הפטה המלוחה שבתוך הסיגר. כדורי הפירה הם כמו חטיפים שאפשר לאכול מאה מהם ולא לשים לב. אחלה מנה לנשנוש לצד הבירה על הבר.
לעיקרית אני מזמין רביולי בטטה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות ויונתן הולך על ספגטי כבד עוף (30 שקל כל אחת). המנה שלי מאד מוצלחת: כמו בראשונה, שוב שילוב מוצלח של העגבניות והבזיליקום ברוטב עם הרביולי. הספגטי של יונתן פחות מוצלח. בסך-הכל האוכל הוא כמו המקום עצמו - ללא יומרות, פשוט, משביע וטעים. החשבון שלנו לארוחה זוגית מלאה, כולל שתי כוסות מרלו (20 שקל לכוס) מגיע ל-130 שקל בסך-הכל. בהחלט משאיר כמה גרושים לבזבוזים בהמשך הלילה.
אסי, בעל המקום, מספר לנו שבימי ראשון מתקיים במקום ערב איטלקי הכולל תפריט מיוחד על טהרת המטבח האיטלקי, מפות משובצות על השולחנות ונגנית נבל להשלמת האוירה הרומנטית. אני מנחש, ואסי מאשר, שבצהרים במהלך השבוע המקום מלא בהייטקיסטים מהאזור הזוללים את ההצעות המשתלמות והטעימות של תרזה - במיוחד עכשיו כש'הבועה' מתפוצצת...
לסיכום, אם בא לכם לאכול או לשתות, מסביב לשעון, בלי יותר מדי פוזות ובלי לקרוע את הכיס - תרזה הוא אחלה מקום שבטח יהפוך די מהר למוסד רחובותי מוכר לשנים רבות.