|
הישראלים חולמים לפתוח מסעדה. החלומות מתנפצים במהרה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
בשנים 2007-2005 נוצרו כ-43,910 עסקים חדשים בישראל בממוצע לשנה, המהווים כ-10.4% מסך העסקים הפעילים במשק הישראלי באותן השנים. כך עולה (יום ד', 25.2.09) מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מסך כל לידות העסקים בשנים 2007-2005, כ-59% הינם עסקים שאינם מעסיקים שכירים.
כ-83% מהעסקים שנולדו בשנים 2007-2005 שרדו את שנת פעילותם השנייה, כ-70% מהעסקים שנולדו בשנים 2006-2005 שרדו את שנת פעילותם השלישית ורק כ-60% מהעסקים שנולדו בשנת 2005 שרדו את שנת פעילותם הרביעית.
מרבית העסקים שהעסיקו שכירים הינם עסקים קטנים שהעסיקו עד 4 שכירים: 75% מבין העסקים המעסיקים שכירים משתייכים לקבוצת גודל של 1 עד 4 משרות שכיר. 88% מהעסקים המעסיקים שכירים שלא שרדו משתייכים לקבוצת גודל של 4-1 משרות שכיר.
אחוז לידות העסקים הגבוה ביותר בין השנים 2007-2005 נרשם בענף "שירותי אירוח ואוכל", כאשר בשנת 2005 היוו הלידות בענף זה 20.1%, בשנת 2006 הן היוו 19.4% ובשנת 2007 - 18.6% מסך הלידות במשק הישראלי. אחוז הלידות הנמוך ביותר נמדד בענף החקלאות: 5.5% מסך הלידות במשק הישראלי בשנת 2005, 5.4% בשנת 2006 ו-5.8% בשנת 2007.
ענף שירותי האוכל אינו רק הענף בו נפתחים הכי הרבה עסקים חדשים, אלא הוא גם הענף בעל אחוז סגירות העסקים הגבוה ביותר: מתוך 3,659 עסקים שנפתחו בענף זה בשנת 2005, רק 543 שרדו.