נתונים קובעי מדיניות מוחבאים מהציבור

הממ"מ מסתיר מידע שח"כים לא הסכימו לחשוף

חשיפה: נוהל המאפשר לחברי כנסת להטיל וטו על פרסום מחקרי מרכז המחקר והמידע של הכנסת עשוי להשתנות בקרוב תשובות חדשות מגלות: עבודת מרכז המחקר והמידע של הכנסת משפיעה מהותית על קביעת מדיניות וחקיקה
עידן יוסף חדשות מרכז מחקר ומידע תגובות
מרכז המחקר והמידע של הכנסת (ממ"מ) אינו מפרסם את כל המסמכים שהוא מכין. המסמכים, המכילים מחקרים וסקירות בתחומים רבים ומגוונים, מוזמנים בידי חברי הכנסת. רובם מתפרסמים לתועלת הציבור ומקבלי, אך יש בכוחו של חבר הכנסת שהזמין את המידע לתבוע מהממ"מ למנוע את הפרסום.

ל-News1 נודע, כי הנוהל שלפיו פרסום מסמכי הממ"מ תלוי בהסכמת המזמין עשוי להשתנות בקרוב, באופן שלח"כים לא תהיה זכות למנוע את פרסום המידע במקרה שהתוצאות של המחקר אינן תואמות את השקפת עולמם, וכך להוריד את עמלם של החוקרים במרכז לטמיון. במקרים שכאלה, תישקל גם האפשרות להסכים לבקשתם של חברי כנסת להסיר את שמם ממסמכים שהם אינם מעוניינים בפרסומם. הנוהל החדש, אם ייצא לפועל, יחשוף מסמכים גנוזים שלא ניתן להם פומבי מעולם ועשויים לשפוך אור על סוגיות חשובות בחיי האזרח.

תגובת מרכז המחקר והמידע: "ההעלאה לאתר לא תלויה בהסכמת חבר הכנסת שמזמין את העבודה. אכן רוב המסמכים עולים לאתר בסמוך לפרסום, יש מסמכים שחברי הכנסת מבקשים להשתמש בהם לצורך ישיבות ועדות או יוזמות דיונים ושאילתות במליאה ולכן לעיתים הם לא עולים מיד סמוך לסיום העבודה. אומנם כאן ניתנת קדימות לבקשות של חברי הכנסת אבל חשוב להדגיש שכל המסמכים בלי יוצא מן הכלל עולים לאתר האינטרנט".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 27/11/2011 | עודכן: 04/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שלושה חברי כנסת ממפלגות שונות, שבעברם היו עיתונאים, הביעו את דעתם על התקשורת. הם דיברו במהלך חבר-דיון בנושא "חייו של עיתונאי בסבך הפוליטיקה הישראלית", שהתקיים (יום א', 27.11.1) בבית ספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי בהרצליה, בהנחיית ד"ר יובל קרניאל.
27/11/2011 | עידן יוסף | חדשות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה לעכב בשבוע את הריסת גשר המוגרבים המחבר את רחבת הכותל עם הר הבית. זאת, לאחר שקיבל מסר מגורמים מצריים ולאור החשש שהפגנות א-תחריר יתמקדו בשנאת ישראל.

מוקדם יותר עוד נראה היה שמכבי תוכל ליהנות עוד קצת מג'ורדן פארמר עד החזרה הצפויה שלו ל-NBA, אבל הערב (ראשון) כבר התברר: הרכז שיחק בשבת את משחקו האחרון במדים הצהובים. הסיבה: דרישתו של סוכנו להטיס אותו לארה"ב כבר ביום שלישי הקרוב.

אמש ג'ורדן פארמר נתן הצגה גדולה בניצחון 89:96 של מכבי תל אביב על צדוויטה זאגרב במסגרת הליגה האדריאטית. הבוקר הודיעה מכבי כי שריינה לו מקום על טיסה לארה"ב רק ביום שני הבא, ולפיכך ישחק מחר מול מכבי חיפה, בחמישי בחוץ מול פרטיזן ביורוליג ובשבת מול ז'לז'ניק באדריאטית. אלא שבעקבות דרישת הסוכן, 15 הנק' ו-13 האס' שלו אתמול בהיכל היו גם האחרונים שלו בהיכל.



דרמה בשופרסל. שני בעלי התפקידים הבכירים ברשת, אפי רוזנהויז שכיהן כנשיא ומנכ"ל שופרסל, וריצ'י הנטר שכיהן כמנהל העסקים הראשי, מסיימים את תפקידם. איציק אברכהן שכיהן כסמנכ"ל התפעול של הרשת מונה לתפקיד מנכ"ל שופרסל.

עובדי הרכבת אינם אחראים לשריפה ברכבת שבו נפצעו 121 נוסעים. כך עולה מהממצאים של צוות הבדיקה שמונה לחקור את התאונה. תיקון רשלני של הקרון שבו פרצה השריפה הוא הגורם הבסיסי לאירוע.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il