עיריית ראשל"צ: ליקויים נרחבים באיוש משרות

מבקר המדינה מצא כי העירייה לא עמדה בקביעת תנאי הסף ודרישות ההשכלה מן המועמדים, ובמינוי חברי ועדות הבחינה למכרזים ובדיווח על החלטותיהן ● ראש העירייה מינה לוועדות נציגי ציבור בעלי זיקה פוליטית
עופר וולפסון חדשות מבקר המדינה תגובות
עיריית ראשון לציון לא עמדה בקביעת תנאי הסף ודרישות ההשכלה מן המועמדים במכרזים שפרסמה, במינוי חברי ועדות הבחינה למכרזים ובדיווח על החלטותיהן. כך מעלה (יום ג', 20.12.11) דוח מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, שבדק את השלטון המקומי.

המבקר מצא כי במכרזים פנימיים של העירייה שהיו מיועדים לאקדמאים, נכללה התחייבות של המועמדים לסיים את הלימודים בתוך פרק הזמן שנקבע. לנוכח העובדה שבמכרזים נכללו תנאי סף שהמועמדים יידרשו לעמוד בהם בעתיד, מציין המבקר כי היה ראוי שייקבע בהם מפורשות כי רק מועמדים שיעמדו בהם ימונו מינוי קבע לתפקיד. המבקר מציין כי העירייה נתנה למועמדים אפשרות להשלים תואר בתוך שלוש שנים ובכך ויתרה על תנאי מהותי מתנאי המכרז, ואפשרה דה-פקטו, גם למי שטרם החל את לימודיו האקדמיים, להתמודד במכרז כמועמד שווה-ערך למועמדים שהשלימו את השכלתם האקדמית.

אותם פרוטוקולים של מכרזי ההעסקה לא כללו את נימוקי ההחלטות של ועדות הבחינה, ולא ניתן היה ללמוד מהם מדוע נבחר למשרה מסוימת מועמד מסוים.

ניגוד עניינים בוועדות כוח האדם

הבדיקה אף מצאה כי בין החברים שמינה ראש העירייה דב צור בכתב מינוי לוועדת בחינה למכרזי כוח-אדם נכללו חבר המועצה ציון כהן, שראש העירייה אצל לו מסמכויותיו בתחום כוח האדם, ויו"ר ועד העובדים רוני כהן, אחיו. הוועדה המייעצת לניגוד עניינים העלתה בחוות דעתה בעניין זה מנובמבר 2010 כי יש חשש לניגוד עניינים של ציון כהן במסגרת חלק מתפקידיו בעירייה ובגופים הקשורים אליה, נוכח העובדה שקרובי משפחתו מועסקים בה בתפקידים שונים. המבקר קובע כי על ראש העירייה היה להימנע מלכתחילה ממתן כתב מינוי לוועדת בחינה לציון כהן בגלל הקשר עם אחיו, יו"ר ועד העובדים.

עוד נמצא כי ראש העירייה מינה לוועדת בחינה למכרזי מנהלי בתי ספר נציג ציבור שהייתה לו זיקה פוליטית אליו, אף שלפי הדרישות שנקבעו בתקנות המכרזים ובנוהל גיוס עובדים של העירייה, אין לכלול בהרכב ועדות הבחינה נציגי ציבור שיש להם קשר לנבחרי ציבור או לפעילים פוליטיים. אותו נציג ציבור השתתף בכל ישיבות ועדת הבחינה למכרזי מנהלי בתי ספר.
‏עיריית ראשון לציון - מכרזים לאיוש משרות פנויות
בשנת 2009 העסיקה עיריית ראשון לציון (להלן - העירייה) כ-4,200 עובדים בכ-5,400 משרות, מהן כ-1,820 משרות ייעודיות (בתחום החינוך והרווחה) וכ-3,580 משרות מוניציפליות. בשנים 2009 ו-2010[1] קלטה העירייה 506 עובדים חדשים. מרבית העובדים שנקלטו הם עובדי הוראה, עובדים סוציאליים כשירים[2] ועובדים אחרים שהעסקתם לא חייבה פרסום מכרז. באותן שנים פרסמה העירייה 218 מכרזים לאיוש משרות פנויות. בפקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן - פקודת העיריות) ובתקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים), התש"ם-1979 (להלן - תקנות המכרזים או התקנות), נקבעו הוראות בדבר דרכי מינוי עובדים. ההוראות נועדו להבטיח כי עירייה תאייש משרות פנויות בתחום שיפוטה משיקולים ענייניים בלבד לפי כישוריהם המקצועיים של המועמדים, ולכל מועמד תינתן הזדמנות שווה לזכות במשרה.
| מיכה לינדנשטראוס ● מבקר המדינה
עו
תאריך: 20/12/2011 | עודכן: 20/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]