תביעת לשון הרע בין בני זוג - בבימ"ש למשפחה

בית משפט השלום הורה להעביר לביהמ"ש למשפחה תביעת לשון הרע שהגישה אישה נגד בן-זוגה לשעבר לאחר שקבע, שעילות התביעות נעוצות בתקופת חייהם המשותפים
איתמר לוין חדשות תגובות
שופטת בית משפט השלום בתל אביב, חנה ינון, הורתה (25.7.12) להעביר לבית המשפט למשפחה תביעת לשון הרע שהגישה אישה נגד בן-זוגה לשעבר, בקובעה שהסמכות לדון בה מצויה בידי בית משפט זה.

האישה תבעה מהגבר 100,000 שקל, והוא אשר ביקש להעביר את התביעה לבית המשפט למשפחה. האישה טענה, כי הגבר מטריד את בן-זוגה הנוכחי ואין לראות בהם בני משפחה. ואולם, ינון הפנתה את תשומת הלב לחוק הקובע, כי בית המשפט למשפחה ידון גם בעניינים שבין בני זוג לשעבר, בתנאי שהם נובעים מקשריהם הזוגיים.

ינון מסתמכת על פסיקתו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק, אשר קבע כיצד יש לבחון האם הסכסוך צריך להתברר בבית המשפט למשפחה: "יש לאתר את גורמי הסכסוך השונים תוך בחינת השאלה אם לגורמים המשפחתיים הייתה השפעה נכבדה וחשובה להיווצרותה של עילת התביעה. בעניין זה ניתן לסמוך על כמה הנחות (עובדתיות), המשקפות את מציאות החיים. כך, למשל, ניתן להניח כי ככל שיחסי המשפחה הם קרובים יותר (כגון בני-זוג), כך השפעתם על גיבושה של התובענה היא גדולה יותר. בדומה, ככל שמספרם של גורמים לבר-משפחתיים (כגון זרים ליחסי המשפחה) הוא רב יותר, כך קטנה תרומתם של יחסי המשפחה על עיצובה של עילת התביעה".

במקרה הנוכחי, אומרת ינון, "המחלוקת היא בעיקרה מחלוקת אשר העובדות המקימות אותה התרחשו במהלך חייהם המשותפים של בני הזוג, והיא נובעת מהקשר הזוגי ביניהם". והיא מסכמת: "מקום שהסכסוך כולו הוא סכסוך בעל גוון מובהק של דיני משפחה, אף שהסעד המבוקש מצביע על קיום כסות של תביעה כספית מסוג לשון הרע, הרי שמהותו של הסכסוך יונקת את חיותה מהעבר המשותף של הצדדים כבני זוג, ועל כן מן הראוי כי תובענה זו תידון בבית המשפט לענייני למשפחה".
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 02/08/2012 | עודכן: 02/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
תביעת לשון הרע בין בני זוג - בבימ"ש למשפחה
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ירון זכאי 1
2/08/12 14:11
2
להחלטה...
2/08/12 17:23
3
אחרי סוף הזוגיות
2/08/12 20:39
4
לורי שם טוב
3/08/12 09:45
5
זה הכלל שם
3/08/12 13:07
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חברת נמלי ישראל תפצה ב-33,000 שקל את יצחק אטיאס על נזקים שנגרמו לספינת דיג שבבעלותו בעת שעגנה בדצמבר 2010 בנמל חיפה. כך קבעה (19.7.12) שופטת בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה, רחל חוזה.

המירוץ של כולנו מתחיל בשעה מוקדמת בבוקר ומסתיים בשעה מאוחרת בלילה, וכדי לעמוד בו בגבורה רבים מאיתנו נעזרים בקפאין. כעת, מחקר חדש מגלה כי הקפאין יכול גם לעזור בבעיות תנועה של מחלת פרקינסון.
02/08/2012 | יפעת גדות | חדשות

הסייעות והגננות מוחות על הפגיעה בילדים במערכות הגנים הציבוריים בישראל כתוצאה מיישום רפורמת אופק חדש. בדיון (יום ד', 1.8.12) בוועדת החינוך, מחו הגננות על היעדר יישום המלצות משרד הבריאות בכל הנוגע לשעה המאוחרת בה מוגשת לילדים ארוחת הצהריים, על היעדר תנאים הולמים לטיפול בילדים 'בלתי גמולים', על היעדר פינות מנוחה לילדים שזקוקים לשנת צהריים, על סרבול במתן 'תחנות יציאה' להורים המבקשים לקחת את ילדיהם לפני השעה 14:00 וכן על חוסר סנכרון בין צוות הגן לצוות הצהרון.הגננות הציעו שעת חפיפה בין צוות הגן לצוות הצהרון שתוקדש לשיחות עם ההורים ולפרידה מהילדים שיוצאים לביתם.
02/08/2012 | עידן יוסף | חדשות

נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר אמר (יום ד', 1.8.12) כי אם הממשלה לא הייתה עוצרת, והייתה מממשת את כל הבטחותיה, היינו מוצאים את עצמנו בשנה הבאה בגירעון של 6% ולא של 3%.

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, נחקר (יום ג', 31.7.12) לראשונה בפרשת העובד הזר הלא-חוקי שהעסיק בביתו. וינשטיין העיד בפני חוקרי רשות האוכלוסין וההגירה ולא נחקר כחשוד.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il