בית המשפט המחוזי קובע:

חיסיון לשיחות בעת פרשת הרפז

נדחה ערעורם של ברוך קרא ו"המקור" על האיסור לפרסם את מלוא השיחות של אשכנזי, מנדלבליט, וינשטיין, וינר ודודי כהן ● הנימוק המרכזי: פגיעה קשה בפרטיותו של אשכנזי
איתמר לוין חדשות פרשת הרפז תגובות
13 שיחות שהתקיימו בעת פרשת הרפז לא יותרו בפרסום - קובע (יום א', 7.4.19) סגן נשיא בית המשפט המחוזי מרכז, אחיקם סטולר. מדובר בשיחות שניהלו גבי אשכנזי (שהיה אז הרמטכ"ל), אביחי מנדלבליט (שהיה הפרקליט הצבאי הראשי), ארז וינר (ראש לשכתו של אשכנזי), דודי כהן (שהיה אז מפכ"ל המשטרה) ויהודה וינשטיין (אז היועץ המשפטי לממשלה).

סטולר דחה את ערעורם של העיתונאי ברוך קרא והתוכנית "המקור" על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (השופט גיא אבנון) להותיר על-כנו את צו איסור הפרסום על השיחות. הבקשה הוגשה במטרה לשדר עוד לפני הבחירות כתבה על פרשת הרפז, בה היה לאשכנזי תפקיד מרכזי עליו ספג ביקורת קשה ממבקר המדינה דאז, מיכה לינדנשטראוס.

אבנון דחה את הבקשה, בנימוק שמדובר בפגיעה קשה בפרטיותם של המשוחחים ובפרט בזו של אשכנזי, וכי הפרסום עלול לפגוע בעתיד בשיח החופשי בלשכת הרמטכ"ל ובלשכת סודיות וממלכתיות. סטולר קיבל את עמדתו של אבנון, אם כי הוא מעיר שהיה מקום לבחון בצורה נקודתית כל אחת מ-13 השיחות ולנמק את ההחלטה לגביה.

השיחות בהן מדובר התנהלו בין אשכנזי, וינר, מנדלבליט, וינשטיין וכהן; בין מנדלבליט לבין וינר ואשכנזי; ושיחות של וינשטיין, וינר וכהן עם אחרים. השיחות של אשכנזי הוזכרו בדוח מבקר המדינה על הפרשה, ולדברי סטולר חל עליהן באופן סופי צו איסור פרסום שהוציא בית המשפט העליון (למעט החלקים שפורסמו בידי המבקר).

סטולר מפרט במה עוסקות השיחות העיקריות: התייעצויות פנימיות בין אשכנזי לבין וינר שהאחרון הציע שאשכנזי יגיד בדיון, או לאפשרות שהוא יזמן לשיחה את יואב גלנט; היערכותו של אשכנזי לעדותו בוועדת טירקל שעסקה במשט מרמרה; התייעצויות פנימיות נוספות בין אשכנזי לבין וינר בקשר לאפשרות שאשכנזי יזמן את גלנט לשיחה בעקבות התנהלותו בצבא, או בעניין שיחה של בני גנץ עם שר הביטחון דאז, אהוד ברק, ורשמיו של גנץ אודות הקשב של ברק במהלך השיחה; התייעצויות פנימיות בקשר לשאילתה עיתונאית; עידכון והתייעצויות פנימיות אודות שאילתה עיתונאית שכונתה "מגעילה" ואזכור שמותיהם של פוליטיקאים שונים; עידכון והתייעצויות על תגובה לשאילתה ועל מכתב שהתקבל.

לדברי סטולר, "החלקים הרלוונטיים בשיחות האמורות פורסמו כבר בדוח מבקר המדינה. השיחות האמורות הן חלק מחומרי הביקורת של מבקר המדינה, ודוח מבקר המדינה כולל פירוט נרחב של כל העובדות שהיה בהן עניין ציבורי מתוך אותן שיחות. פרסום חלקי שיחות נוספים אלה פוגע בפרטיות המשוחחים ובהם רא"ל (מיל.) אשכנזי. אין לו כל הצדקה בנסיבות העניין". עוד הוא קובע, כי קיים חיסיון עו"ד-לקוח על השיחות בין אשכנזי לבין מנדלבליט על פרשת הרפז.

את קרא ו"המקור" ייצגו עוה"ד עיינה נוימן ודורון קול; את אשכנזי ייצגו עוה"ד מיכאל נאור ושרון קלינמן; את המדינה ייצגה עו"ד טוני גולדברג; ונאור ייצג חלקית גם את וינר.


ע"ח 2471-04-19, ברוך קרא ואח' נ' מדינת ישראל ואח' / פס"ד
יימשך איסור הפרסום של 13 שיחות בעת פרשת הרפז שקיימו גבי אשכנזי, אביחי מנדלבליט, יהודה וינשטיין, דודי כהן וארז וינר
| אחיקם סטולר ● בית המשפט המחוזי מרכז
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 07/04/2019 | עודכן: 08/04/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חיסיון לשיחות בעת פרשת הרפז
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אורי פ
7/04/19 20:27
2
בג"צ מגוייס לשמאל
7/04/19 20:40
3
אקטואלי
7/04/19 21:08
4
ביהמ"ש מצחיק אותי
8/04/19 08:03
5
ושמר
8/04/19 11:51
6
זאת השחיתות
8/04/19 17:31
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]