|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?

רק 1.2% חרדים בשירות המדינה; מש' <br>המשפטים: לא ברור שזו אפליה שיטתית

על אף התנגדות משרד המשפטים, ועדת החוקה אישרה לקריאה ראשונה: ייצוג הולם לחרדים גם ברשויות ובתאגידים ציבוריים טוען: כדי לבצע אפליה מתקנת נדרש ביסוס בנתונים האם מדובר בחסמים של הכשרות מקצועיות יו"ר הוועדה: החוק יכלול קבוצות אוכלוסייה נוספות בהתאם למידת ייצוגן בחברות הממשלתיות ובשלטון המקומי
16/12/2020  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 23   |   תגובות
"מנגנון מכפיל לשנים ספורות כדי לכסות על האוברדרפט" [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ מיכאל מלכיאלי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ועדת החוקה אישרה (יום ד', 16.12.20) לקריאה ראשונה את הצעת החוק להרחבת הייצוג ההולם של בני האוכלוסייה החרדית ברשויות ובתאגידים ציבוריים (תיקוני חקיקה) התש"ף-2020 שיזמו חברי הכנסת משה גפני ויו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר.

הצעת החוק נועדה לקבוע שבכל חברה ממשלתית ייועדו משרות למגזר החרדי, בהתאם לחלקם היחסי בכלל האוכלוסייה. עוד מוצע לקבוע, שבכל רשות מקומית, לרבות חברות עירוניות, ייועדו משרות לבני המגזר החרדי בהתאם ליחסם של בני המגזר החרדי מכלל תושבי הרשות המקומית. עוד לפי הצעת החוק, במשך חמש השנים הראשונות ייועדו משרות לבני האוכלוסייה החרדית ביחס של פי שניים מייצוגם באוכלוסייה.

"כבר ב-2016 אושר החוק לייצוג הולם לבני האוכלוסייה החרדית ושל עולים חדשים בשירות הציבורי", אמר אשר, "ובישיבת מעקב שערכנו נראה שהחלה תזוזה בכיוון הנכון אך המצב עדיין רחוק ממה שהיה נדרש. כרגע מקודמת הצעה ממשלתית שקובעת יעדים שיתאמו לחוק הקודם. החוק הנוכחי מרחיב את היריעה לרשויות מקומיות, חברות ממשלתיות ועוד. הטרוגניות בחברות ממשלתיות, במשרדי הממשלה או בכל מקום ציבורי, היא דבר נצרך לא רק לתיקון אפליה וחוסר שוויוניות אלא כי בסופו של דבר השירות הציבורי נותן שירות לכל תושבי המדינה".

לאחר מכן הוסיף: "בתקנות הקורונה ראינו לא פעם ולא פעמיים חוסר הבנה בסיסי של הרבה דברים שהם חלק מהחיים של אוכלוסיות שונות והיינו צריכים לערוך תיקונים ולהתאים את התקנות כלפיהן. מדינת ישראל היא פסיפס של ציבורים והטרוגניות במקומות הציבוריים המשפיעים על חיינו היא דבר נכון בכל הגזרות, לכל האוכלוסיות, דרוזים, ערבים, עולים חדשים ועוד. צריך תשובה לקשת הרחבה ממנה מורכבת מדינת ישראל. אין שום כוונה להפלות ציבור מסוים. הכוונה היא לייצר מנגנון מכפיל לשנים ספורות כדי לכסות על האוברדרפט מהעבר".

הוא התחייב להעביר את הצעת החוק לקריאה ראשונה כמו שהיא "ואת התיקונים לאוכלוסיות אחרות ושאר התיקונים נביא בהמשך בין קריאה שנייה ושלישית, כדי להביא לחקיקה שוויונית שתטפל בפערים השונים בחברה. זה נכון ערכית ומקצועית".

התנגדות משרד המשפטים

עו"ד עילם שניר ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "עמדת הממשלה היא להתנגד להצעת החוק, כי היא לא עברה ועדת שרים לענייני חקיקה. בנושא תת-ייצוג ובצורך לתמרץ קבוצות ולאפשר גיוון אנחנו תומכים בכך, אך כדי לאפשר שימוש בהעדפה מתקנת ובייעוד משרות שהוא כלי מחמיר יותר, שנועדו לאפשר שוויון לקבוצות שמופלות שיטתית יש לבסס את הדבר הזה בנתונים ולטעמנו לא בוסס האם מדובר בחסמים של הכשרות מקצועיות או שמדובר באפליה שיטתית".

עוד הוסיפה: "המשרות הן משאב מוגבל והשימוש בכלים הללו מגיעים על חשבון קבוצות אחרות כמו אנשים עם מוגבלות והאוכלוסייה הערבית שמופלות לאורך שנים שהנתונים לגביהן מראים תת-ייצוג בחברות ממשלתיות. לכן נדרש לכלול גם את הקבוצות הללו. כשאין ביסוס בנתונים, לתת כפל ייצוג לקבוצה מסוימת על חשבון אוכלוסיות שהפסיקה מכירה באפליה שלהן זה לא נכון". בנוגע להתאמות אמר כי "במבדקי קבלה והכשרה, אין הבנה של עולם התוכן החרדי, זה יוצר הטיה כנגדם ואלו דברים נדרשים, אך אין צורך לכתוב זאת בחקיקה וזה לא נכתב גם ביחס לאוכלוסיות אחרות. עם זאת יש חשש שההתאמות הללו בעיקר בהכשרות עלולות לייצר פגיעה בקבוצות אחרות ושאלות שוויון והדרת נשים ויש להבטיח שהדבר הזה לא יקרה. לא בטוח שהפתרון הוא הוראה כזו בחקיקה, אלא אולי סעיף הנותן שיקול דעת ביחס לחקיקה הקיימת". עוד אמר כי "החובה לחברות עירוניות לא קיימת לגבי קבוצות אחרות ואם היא תעבור ככה היא תייצר חוסר איזון".

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) ביקש: "אנחנו מבקשים יעד חדש והחלטת ממשלה נוספת בנוגע לאחוז הערבים בשירות המדינה. נפגשנו עם רה"מ החליפי ועם נציב שירות המדינה התומך בהצעה הזו ומתקיימת עבודת מטה להביא הצעת מחליטים לממשלה שאני מקווה שתעמוד על 15-10 אחוז. כאשר יש חוק והחלטת ממשלה משהו קורה. בחברות הממשלתיות, לעומת זאת הייצוג הוא מתחת לכל ביקורת, מדובר בבודדים. מאז מונה השר אמסלם אני דוחף למינויים בחברות ממשלתיות אך בלי חוק ובלי יעד. צריך לדחוף לכך מעשית. מדובר באלפים רבים של דירקטורים שברגע שהם קיימים זה מקל על קליטת עובדים באותן חברות".

ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "אני עוסק בנושא מאז כניסתי לכנסת והקמתי ועדת חקירה פרלמנטרית שעבדה שתי כנסות וסייעה בקידום הייצוג ההולם. תמכתי בחוק הקודם של גפני ונדרש שהחוק יחול על כל מי שלא מיוצג באופן הולם".

האוצר: חשש לפגיעה באיכות הציבורי

שירה עמיאל בן אבא מאגף התקציבים באוצר: "הצעה כזו שמצמצמת את יכולת ההעסקה ושיקול הדעת הניהולי של השלטון המקומי וגופים נוספים עלולה להביא לפגיעה באיכות השירות הציבורי, כאשר הבחירה תהיה על בסיס הקריטריונים הללו ותצר את ידי מקבלי ההחלטות. הדבר הזה עלול להביא לפגיעה ברמת השירות המיטבית לצד זה שייתכנו גם אפקטים חיוביים. הטענה הכלכלית היא שלדבר הזה עלולות להיות גם השפעות שליליות, אך אנחנו לא מתנגדים להצעת החוק והיא צריכה לכלול גם אוכלוסיות אחרות. ההתייחסות היא לכל תנאי שמצר את שיקול הדעת לוועדת האיתור של כל אוכלוסייה ולא רק של האוכלוסייה החרדית".


איריס נחמיה, ראש אגף בכיר אסטרטגיה ומדיניות בנציבות שירות המדינה, הציגה את הנתונים: "כיום במקומות בהם אנחנו רואים תת-ייצוג של אוכלוסייה מסוימת נציב שירות המדינה משתמש בזה כסנקציה ודורש ליעד משרות כדי להגביר ייצוג, אך זו לא הדלת הראשית שבה היינו רוצים שהאוכלוסייה החרדית תיכנס דרכה בגלל התפיסה הסטגמטית והמשרות הנמוכות אליהן נכנסים". עוד אמרה כי ייעוד משרות צריך להיות לפי שיעור האוכלוסייה בגיל העבודה ובהחלטת הממשלה נקבעו 7% לייעוד משרות לאוכלוסייה החרדית בתהליך הקליטה לשירות המדינה. כיום שיעורם בתהליך הקליטה עומד על 4.8% ושיעור המועסקים מהאוכלוסייה החרדית בשירות המדינה עומד על 1.2%. נכון שנדרשות התאמות שאפשר יהיה לקלוט את האוכלוסיות השונות לשירות המדינה אך יש סוגים רבים של התאמות - בהליכי המכרז והגיוס, המיון ובהתאמת מערכות לדוגמה לאנשים עם מוגבלות ועוד ואת זה חקיקה עלולה להגביל את האפשרויות הללו. הצעת החוק יכולה לסייע בהעלאת הייצוג ההולם לחברה החרדית וחשוב לוודא שזה יהיה ישים ולא יגביל ככניסה לשלטון המקומי ולחברות הממשלתיות".

עו"ד טל רוזנפלד מרשות החברות הממשלתיות הסבירה: "נאמר שבחוק החברות הממשלתיות קבוע כבר היום ייצוג הולם למי שהוריו נולדו באתיופיה או שהוא בן לעדה הדרוזית. אני מניחה שזה בלבול של הצ"ח פרטיות והסדר לא שלם ונכון לכלול בו אוכלוסיות נוספות. ההסדר הקבוע היום לאוכלוסיות אלו הרבה פחות רחב ממה שמציעים עכשיו. הוא לא כולל יעד הקבוע בחוק אלא ההנחה היא שהחברה הממשלתית צריכה לפעול ממניעים עסקיים ונותנים לדירקטוריון לקבוע את היעד של אותה חברה ולשאוף לכמה שיותר ייצוג לאוכלוסיות הקבועות בחוק".

היו"ר ח"כ אשר הגיב לדבריה: "אני לא מחוקק חוקים כדי שמישהו בדירקטוריון ישאף. מה שנכון למשרד ממשלתי צריך להיות נכון גם לחברה ממשלתית. אנחנו לא בית ההמלצות אלא בית המחוקקים והמטרה שלנו היא לשמור על איכות החברות הממשלתיות, וגיוון קבוצתי לא צריך לבוא על חשבון האיכות. לא הינו צריכים את החוק אם היינו רואים שבדירקטוריונים ממנים יותר מדי חרדים, ערבים ועולים חדשים".

מיראל נח'ול עוזרת ראשית בנציבות שוויון משרד העבודה והרווחה: "ייעוד משרות לא בהכרח ינציח את האפליה. היום צריך לפתוח את הדלת בדרך כלשהי ואין ספק שכניסת אוכלוסיות שסובלות מתת ייצוג צריך להיות מותאם להן כי כיום ההתאמה אינה מיטבית. אנחנו בעד התיקון רק אם הוא יכלול את כלל האוכלוסיות ולא רק הכנסת אוכלוסייה אחת".

מאיר דויטשר ממשרד הפנים: "אנחנו רואים חשיבות בגיוון ופועלים בנושא. אתמול עברו תקנות הכוללות ייעוד משרות מפורש לכלל אוכלוסיות הגיוון, הכוללות התייחסות להגדרת בנות סמינרים וישיבות כסטודנט. זו מהפכה חשובה". הוא העלה סוגיה לגבי רשויות שיש בהן אחוז גבוה של חרדים ואף 100% חרדים, ושאל איך ניתן לעשות פי 2 מאחוז האוכלוסייה כפי שמוצע בחוק".

עו"ד שירה ברלינר ממשרד העבודה והרווחה: "החוק צריך לחול על אוכלוסיות נוספות וככל שיהיה שוויוני נתמוך בו. ככל שיש תת-ייצוג לאוכלוסייה החרדית זה נובע גם מחסמים אובייקטיביים כמו תנאי סף ולצד המקל צריך גם גזר, תוכניות תומכות של הכשרה והשכלה שיאפשרו למועמדים להגיע בצורה הטובה ביותר למשרות. התפוצה של שיעור החרדים בערים בהן יש חרדים עומדת על כ-17% והמשמעות היא שברשויות המקומיות לפי החוק בחמשת השנים הראשונות יהיה צורך בשילוב של כ-30%, להגיע לתקרה ובחברות הממשלתיות 22%, פי 2 מייצוגם באוכלוסייה וזה מספר גבוה מאוד. צריך לחשוב האם אנחנו יכולים לייצר קאדר כזה שיעמוד בתנאים. צריך לדון בסעיף הזה גם על בסיס נתונים כדי לוודא שהוא ישים".

ח"כ מיכאל מלכיאלי (שס): "גורמי המקצוע מוכיחים שוב ושוב שהם רואים את התמונה הגדולה פחות טוב מאיתנו. למה כשזה מגיע לציבור החרדי אתם קופצים ונזעקים שאתם חוששים מצמצום שיקול הדעת של המחליט? למה אתם לא מבטלים את החוק שעבר לאוכלוסיות אחרות? לא צריך לעשות מחקרים, יש אלפי חרדים עם תואר שני מוכשרים לא פחות מאף אחד אחר, זה שהם מופלים זה נתון, ומספיק להסתכל ברשויות המקומיות ובדירקטורים כדי לראות איפה אנחנו נמצאים".


יעל סיני משדולת הנשים העלתה חששות לפגיעה בהעסקת נשים: "איך נמנע את החשש מפגיעה בנשים ביחס לדברים הנוגעים להפרדה מגדרית ואת בעיית נוכחות הנשים במרחב הציבורי או עם ניהול של נשים שעלולה לגרום פגיעה בשוויון. הנוסח צריך להבהיר זאת". עוד אמרה כי "כניסה של חרדים ובעיקר חרדיות יכולה לייצר איזון במרחב הציבורי ויותר אירועים מעורבים וזו תוצאה חיובית". בנוסף, ביקשה לבדוק את ייצוג הנשים בחרות אלו ואמרה כי "גם לנשים יש בעיית ייצוג בכל הגזרות, בטח בדירקטוריונים במגזר הציבורי"

היו"ר ח"כ אשר הגיב לדבריה וסיכם את הדיון: "חלק גדול מההתאמה עליה מדובר בהצעת החוק הוא הכרה במבחנים אקוויוולנטיים לבגרות הקיימים במגזר החרדי, שהם כמעט ברמה זהה ואותן נשים חרדיות מופלות מאוד בקבלה לעבודה בגלל שאין להן את הכותרת "בגרות". אין חשש שנקבע מקומות רק לגברים או נשים אך אני מצפה להתחשבויות כאלו ואחרות בנושא כשרות, נושאים תרבותיים ועוד אך אנחנו לא מבקשים חלילה לגרוע ממגזר מסוים על חשבון אחר.

ביקשתי לקבל תמונה כוללת של מגוון הפילוחים בחברות ממשלתיות דירקטורים לצד מגוון המגזרים. אני רוצה לטפל בנושא בצורה מלאה ושוויונית. אם למשל יש העדפה מתקנת לציבור הערבי במשרדי ממשלה אך הם לא קיימים בחברות ממשלתיות נתקן זאת. אני מבקש את כל המגזרים, אנשים עם מוגבלות וכן את הפילוח המגדרי. נאשר את הנוסח לקריאה ראשונה כמו שהוא ואני מודיע שנשנה את הנוסח. הכנסת מצטיינת בשילוב אנשים עם מוגבלות, והייתי רוצה לראות את מה שעושה הכנסת במשרדי ממשלה וחברות ממשלתיות, אם כי בנושא חרדים היא מצטיינת קצת פחות אך נשפר גם את זה".

תמכו בחוק: יעקב אשר, אוסאמה סעדי, אחמד טיבי ומיכאל מלכיאלי.

תאריך:  16/12/2020   |   עודכן:  16/12/2020
עידן יוסף
+יו"ר הכנסת נגד גנץ: "רוח רעה"
11:53 17/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יריב לוין: "אין שתי ירושלים. זכותנו ההיסטורית, הבלעדית והבלתי ניתנת לערעור על ירושלים תמשיך לעמוד מול כל רוח רעה"  ▪  הביטחוניסטים: דברי גנץ מעמידים בסכנה את ביטחון ישראל ועליו להתפטר או לחזור בו
([צילום: דוברות הכנסת - שמוליק גרוסמן])
+כ"ץ לנתניהו: הבא את התקציב לאישור הממשלה
11:20 17/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שר האוצר פנה לראש הממשלה בבקשה להביא את תקציב 2020 לאישור ביום ראשון  ▪  אם לא יאושר התקציב עד יום שלישי בחצות הכנסת תתפזר  ▪  כ"ץ פנה גם לבני גנץ בבקשה שיתמוך באישור התקציב
נתניהו וכ"ץ [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
גנץ. תהיה הסכמה? [צילום: פלאש 90]
+סמוטריץ': אין מקום לקנוס על שמירת שבת במדינה היהודית
11:01 17/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בעקבות פנייתו לשר הספורט, לא יינתן קנס לקבוצת מכבי נתניה על דרישת השחקנים להימנע מחילול שבת
([צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+"גנץ מקושש קולות משאריות השמאל הסהרורי"
10:23 17/12/20  |  עידן יוסף
ח"כ מתן כהנא (ימינה) בתגובה לדבריו של שר הביטחון בני גנץ לעיתון סעודי: "ניסיון עלוב לקושש עוד כמה קולות משאריות השמאל הסהרורי שעוד סבור כי ירושלים צריכה להיות גם בירתה של מדינת טרור פלשתינית. כחול לבן תיעלם בקרוב מהמפה הפוליטית. ירושלים השלמה והמאוחדת תישאר לנצח בירתה של מדינת ישראל בלבד".

חברת הכנסת קטי שטרית (ליכוד): "גנץ מתבלבל מהסקרים וקורץ ל'בייס' השמאלי הקיצוני. ירושלים הייתה בירת ישראל עוד בימי דוד המלך. אלפי שנים של כיסופים לבירתנו התגשמו בדורות האחרונים עם איחודה של ירושלים. ירושלים המאוחדת תישאר בריבונות ישראלית בלבד. לא למדינה פלשתינית בלב ישראל".
+גדעון סער רשם מפלגתו אצל רשם המפלגות
09:52 17/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
במטרות המפלגה, חינוך, כלכלה חופשית וקידום רפורמות בכל רשויות המדינה, לרבות במערכות אכיפת החוק והמשפט ושיטת הממשל  ▪  אין התייחסות לשלטון המקומי ולנושאי דת ומדינה
(סער בביקור אתמול בבית חולים הדסה [צילום: שרון גבאי])
+נמשיך לבחירות נוספות וגם ננצח
09:08 17/12/20  |  ניסים ואטורי   |   לרשימה המלאה
נאום בכורה של חבר הכנסת מהליכוד בישיבה המאה וארבע-עשרה של הכנסת ה-23 [כ"ט בכסלו תשפ"א, 15.12.2020]
(ניסים ואטורי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת])
+גנץ: זכותם של הפלשתינים להרגיש עצמאות
09:04 17/12/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שר הביטחון התראיין לעיתון סעודי ואמר כי יש מקום להקמת בירה פלשתינית בירושלים  ▪  "עלינו לדבר בשפה חדשה ועכשווית על דרכים לפתרון ולא לדבוק בשיח המסורתי"  ▪  קרא לאבו מאזן "לא להישאר מאחור: "לא רואה שלום מלא בלי הפלשתינים"
(גנץ. לא "בונה" על קולות הימין? [צילום: היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים])
+בטרומית: קביעת עבירות מרמה ותחבולה על עבירה כלפי קשיש או חסר ישע
23:25 16/12/20  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק העונשין (תיקון - עבירה כלפי קשיש או חסר ישע), התש"ף-2020 של חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי. מוצע בה לקבוע כי עבירות מרמה ותחבולה שנעשות כלפי זקנים וחסרי ישע יהיו עבירות בנסיבות מחמירות. בנוסף, מוצע כי על מי שביצע את העבירה יוטל עונש מאסר בפועל, ללא אפשרות לחלופה עונשית בדמות קנס. 47 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכנסת.
+בטרומית: עונש מינימום לתוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע
23:23 16/12/20  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק העונשין (תיקון - עונש מינימום לתוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע), התש"ף-2020 של חבר הכנסת אופיר כץ. מוצע בה לתקן את חוק העונשין ולקבוע כי על תוקף או מתעלל בקטין או חסר ישע יוטל עונש של ריצוי מאסר בפועל, שלא ירוצה בעבודות שירות אלא מטעמים מיוחדים שירשמו.

שר המשפטים, אבי ניסנקורן: "הטיפול בתופעה הוא לא רק בתחום העונשין, הוא צריך להיות טיפול משולב. האם מדינת ישראל לוקחת על עצמה את החינוך לגיל הרך - 0 עד 3, זו השאלה הכי בסיסית. העמדה של כחול לבן, מפלגת העבודה וגוש כחול לבן - כן, של שר העבודה והרווחה היא כן. הפערים בין הצעה הפרטית לממשלתית נעוצים ב-3 דברים: חשבנו שצריך הוראת שעה ל-5 שנים כדי ללמוד את ההיקפים וכדי לדעת איך להתנהל קדימה, הדבר השני זה עבודות שירות, יש בקשה להחריג את עבודות השירות מרף הענישה, זה נושא הרבה יותר רחב מהחוק הזה, בחוק הפלילי עבודות שירות נחשב כעבודות שירות. זה מתייחס כמעט לכל חוק בספר העונשין. בנוסף חשבנו שגם במקרים קלים יותר יש להחמיר בענישה, גם במקרים שלא נגמרו בחבלה, יש לתת החמרה לאור המצב.

"יש פה תופעה חמורה, לכן לא אתנגד להעביר זאת בטרומית, כן נרצה שבהמשך החקיקה זה יוצמד להצעת החוק הממשלתית. מתוך כוונה שאח"כ תהייה עבודת מטה עם משרד המשפטים. תהייה החמרה בעבירה של חבלה של ממש, מצד שני לא נעשה משהו שסוטה מנורמות הנהוגות בספר החוקים. הדיון צריך להיות כולל - חינוך, אכיפה, וענישה הרתעתית שמתיישבת עם הנורמות הקיימות".

לאחר הצבעה שמית מכו 89 חברי כנסת ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת חוקה.
+אושר בטרומית: חינוך חינם לגיל הרך
22:18 16/12/20  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לימוד חובה (תיקון - חינוך חינם לגיל הרך), התש"ף-2020 של חברת הכנסת אורלי פרומן, והצעות דומות של חברי הכנסת ניצן הורוביץ ומרב מיכאלי שבהן מוצע להרחיב את תחולת חוק לימוד חובה, התש"ט-1949, ולחייב את המדינה לספק לימוד חינם לפעוטות מגיל שלושה חודשים עד שלוש שנים, שהוריהם מעוניינים בכך.

שר החינוך יואב גלנט השיב בשם ההמשלה: "הצעות החוק חשובות ואין ויכוח על כך. החינוך לגיל הרך צריך להימצא באחריות משרד החינוך. יש חשיבות לחינוך בגיל הזה של ילדים למען עתידם, השכלתם והתפתחותם. על אף החשיבות של הנושא יש לו השלכות פדגוגיות וכלכליות נרחבות ובלי שהושלמה עבודת מטה על ידי הממשלה אי אפשר לקדם הצעות חוק פרטיות. הצעות החוק האמורות לא נדונו על ידי ועדת שרים לענייני חקיקה. עמדת הממשלה תהיה להתנגד להן ולנוכח האמור אבקש מחברי הכנסת להתנגד להן ולתת לי ולממשלה להשלים את המהלך על ידי משרד החינוך. אני ממליץ לחברי הכנסת להתנגד להצעה ואנחנו נפעל כדי להעביר את ילדי הגיל הרך מגיל לידה ועד 3 לידי משרד החינוך".

מליאת הכנסת הצביעה על החוק כאשר בעדו היו 46 וללא מתנגדים. הצעת החוק תעבור להכנה בוועדת החינוך.
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   איילת שקד / Ayelet Shaked   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אסף זמיר / Asaf Zamir   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חיים כץ / Haim Katz   טור פז משה   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יזהר שי / izhar  shay   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משולם נהרי / Meshulam Nahari   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניסים ואטורי   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עומר ינקלביץ'   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   רפי פרץ / Rafi  Peretz   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רק 1.2% חרדים בשירות המדינה; מש' המשפטים: לא ברור שזו אפליה שיטתית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 23
מליאת הכנסת אישרה (יום ד', 16.12.20) בקריאה טרומית את הצעת חוק יישובים ושכונות בהליכי הסדרה, התשפ"א-2020 של חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ', חיים כץ וקבוצת חברי כנסת.
16/12/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
הכנסת ה-23 תתפזר יממה לפני המועד אותו צפה הדרג המדיני - קובע (יום ד', 16.12.20) הייעוץ המשפטי של הכנסת. הפיזור יהיה בלילה שבין יום שלישי ליום רביעי בשבוע הבא, אם עד אז לא יאושר תקציב המדינה ל-2020 או לא תושג פשרה אחרת. במקרה כזה, יתקיימו הבחירות ב-23.3.21.
16/12/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
28% מן המיועדים לשירות ביטחון אינם מתגייסים בשל סיבות נפשיות ובשל הפטור לאברכים חרדים. כך מסרו (יום ד', 16.12.20) נציגי צה"ל לוועדה לביקורת המדינה. 11.9% לא התגייסו השנה בשל בעיות נפשיות (פרופיל 21) - לעומת 7.9% בלבד לפני שנתיים; ההערכה היא, שבעוד שלוש שנים יעמוד שיעורם של 13%. בנוסף לכך, 16% אינם מתגייסים בשל פטור "תורתו אומנותו". 11% נוספים משתחררים לפני תום השירות. המשמעות היא, כי קרוב ל-40% מחייבי הגיוס אינם מתגייסים כלל או אינם משלימים את שירות החובה.
16/12/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
הצטרפותו של גדעון סער, מבכירי הליכוד ומראשוני הזוכים בפריימריז הליכודי, למרוץ בימין על ראשות הממשלה, לצידם של שני המועמדים האחרים בנימין נתניהו ונפתלי בנט, טרפה את הקלפים בימין. הכרזתו נפלה על ראש הממשלה ועל הליכוד כרעם ביום בהיר. סער הוא סיפור חדש לגמרי, ומסביב ייהום הסער.
16/12/2020  |  מנחם רהט  |   יומני בלוגרים
שר הבריאות יולי אדלשטיין הגיע (יום ד', 16.12.20) לדיון ועדת הבריאות בנושא היערכות מערכת הבריאות לחיסוני הקורונה, ואמר: "אני רגוע לגבי טיב החיסונים, הם נבדקו בכל צורה אפשרית ורגוע גם בנושא של היערכות לוגיסטית והיערכות קופות החולים. המשימה שלנו בשבועות ובחודשים הקרובים תהיה להילחם בחדשות הכזב. אנשים מתחילים כבר עכשיו להפיץ שקרים לגבי 'החיסונים המסוכנים' ולצאת בקריאות לא להתחסן. לאנשים האלה אין טיפה אחריות ומצפון, הם עלולים לגרום לאחרים לא להתחסן, לחלות ואולי אפילו למות".
16/12/2020  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
דן מרגלית
דן מרגלית
אנשי ושוטרי איתמר בן-גביר שורפים את חווארה, עוקרים מטעי זיתים ומביאים על ישראל את האסון שכל הקהילה הבינלאומית, ובוודאי בית הדין הבינלאומי בהאג, נגדנו
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
התעלומה האופפת את היעלמותו של יחיא סינואר מהספקטרום התקשורתי ומהפגנת נוכחות פיזית בשטח, שומה שתעלה סימני שאלה באשר למידת תפקודו, או אף גורלו    התהיות בסוגיה זו עשויות לגלם משמעויות...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il