בית המשפט המחוזי בירושלים אינו צריך לתאם עם יו"ר הכנסת,
אמיר אוחנה, את מועדי עדותו של ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, במשפט הפלילי נגדו. כך קובעים (8.12.24) השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ו
עודד שחם. נתניהו אמור להתחיל להעיד מחרתיים, אם כי כמה שרים מנסים להשיג דחייה של הרגע האחרון בנימוק של המצב בסוריה - למרות שאין להם כל מעמד בתיק.
אוחנה טען, כי חוק חסינות חברי הכנסת מחייב לתאם עם היו"ר את מועד עדותו של אדם המוזמן להעיד בבית המשפט. אוחנה העלה את טענתו ברגע האחרון, לאחר שנדחו בקשותיו של נתניהו לעכב את תחילת עדותו ולקצר משמעותית את ימי הדיונים בה. היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, דחתה גישה זו באומרה, כי חובה זו איננה חלה כאשר מדובר במשפט פלילי ולא כאשר חבר הכנסת הוא הנאשם. גם הפרקליטות טענה שאין יסוד לדרישה זו, בציינה שנתניהו ויתר על חסינותו וממילא על כל הזכויות הנובעות ממנה.
השופטים נותנים שלושה נימוקים להחלטתם: נתניהו מעיד כנאשם ולא כעד, ולכן סעיף זה אינו רלוונטי; הוא ויתר על חסינותו ולכן דינו כדין כל אדם; וחובתו ממילא כנאשם להתייצב לכל דיון [אלא אם בית המשפט פטר אותו, כפי שנעשה כאן] ואזי זכותו לבחור האם להעיד או לא.
נתניהו תמך במרומז בעמדתו של אוחנה (אשר טען שלא תיאם עימו את הבקשה), אך הותיר את ההכרעה בידי בית המשפט. הוא הוסיף וטען, כי יהיה על בית המשפט לשחררו בכל פעם בה יחליט שעליו להשתתף בהצבעה בכנסת - מה שעלול לקצר את הדיונים בימי שני ושלישי ולמנוע את קיומם בימי רביעי. מעמדתה של אפיק עולה, כי אין חובה כזאת, וכי אם תוגש בקשה - יהיה על בית המשפט להביא אותה בחשבון בין מכלול השיקולים הרלוונטיים.
נתניהו גם ביקש לשנות את מועד הדיון השני של עדותו (יום ד' הקרוב), בנימוק שעליו להשתתף בישיבת הכנסת לכבודו של נשיא פרגוואי. הוא הציע לקיים את הדיון באותו יום מהשעה 14:30 והלאה או ביום ו' הקרוב. הנאשמים האחרים (
שאול אלוביץ,
איריס אלוביץ ונוני מוזס) הסכימו, בעוד שהתביעה אמרה שהדבר תלוי ביכולתו של בית המשפט לקיים דיון באחד המועדים הללו.
השופטים קבעו, שהדיון יתקיים באותו יום בשעות 20:00-14:30. הם מדגישים: "אין בהחלטה זו כדי לגרוע מן הכלל, כי שינוי במועד הוכחות הוא בגדר חריג, אותו ניתן יהיה לשקול אך בנסיבות בלתי צפויות ויוצאות דופן".