"ניסיון לערער את הדרג המדיני": לשכת נתניהו תוקפת את התדרוך המיוחס לרמטכ"ל

לשכת ראש הממשלה מגיבה בחריפות לתדרוך שנטען כי יצא מלשכתו של הלוי בתדרוך נאמר כי ראש הממשלה היסס בקבלת החלטות קריטיות במהלך הלחימה בעזה ונדרש ללחצים מצד הדרג הצבאי בתגובה נמסר: "מדובר בניסיון לערער את הדרג המדיני - נתניהו הוביל את ההחלטות ששינו את פני המזרח התיכון והבטיחו את ביטחון המדינה"

עידן יוסף חדשות ממשלה 37 תגובות
בעקבות דיווח במעריב שבו נטען כי הרמטכ"ל הרצי הלוי מתח ביקורת בשיחות סגורות על הדרג המדיני, יצאה (יום ד', 22.1.25) לשכת ראש הממשלה בהצהרה חריפה: "אם הדברים נכונים, מדובר באירוע חמור ולא מקובל בדמוקרטיות, שבו רמטכ"ל תוקף את הדרג המדיני שאליו הוא כפוף".

על-פי הפרסום, רא"ל הרצי הלוי מתח ביקורת חריפה על התנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך הלחימה בעזה. בדיווח צוין כי הרמטכ"ל התבטא באכזבה עמוקה מהתנהלות הדרג המדיני, שלטענתו התמהמה בהחלטות חשובות ונדרש לדחיפות וללחצים מצד הדרג הצבאי.

הלוי אמר לכאורה כי ראש הממשלה נמנע מאישור פעולות מבצעיות משמעותיות, כולל חיסול נסראללה ובכירי חמאס, ותיאר את ההתנהלות ככזו שדרשה "דחיפה מבחוץ" כדי לצאת למהלכים צבאיים בעזה. עוד נטען כי הרמטכ"ל ציין את ההיסוס בהחלטות קריטיות, כגון הכניסה לח'אן יונס ורפיח, כגורם לעיכוב בפעילות המבצעית.

הכחשה גורפת

לפי לשכת ראש הממשלה, האמת שונה בתכלית. "ראש הממשלה בנימין נתניהו הוביל בנחישות את הצעדים ששינו את פני המזרח התיכון. בין היתר, הוא התעקש על-כניסה לרפיח למרות התנגדות אמריקנית, הוביל את מבצעי החיסול של בכירי חמאס וחיזבאללה, וניהל את המערכה באופן שהבטיח את ביטחון המדינה".

בלשכת ראש הממשלה הדגישו כי כל הדיונים בנושאים אלה תועדו, כולל התנגדויות או היסוסים מצד גורמים בכירים שנכחו בדיונים. "כמה מהם אף דרשו לקבל אישור מארצות הברית לפני מבצעים משמעותיים, אך ראש הממשלה סירב בתוקף, מתוך הבנה שהדבר יפגע בביצוע הפעולות".

לשכת ראש הממשלה הבהירה כי "הניסיונות לשכתב את ההיסטוריה ולהטיל ספק בהחלטות ראש הממשלה לא יצלחו. ההחלטות שהתקבלו שירתו את ביטחון המדינה, והעובדות בשטח מוכיחות זאת".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 22/01/2025 | עודכן: 22/01/2025
+גנץ: "הבטחנו רשת ביטחון להשבת החטופים - ואנחנו נעמוד בה" 11:06 23/01/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ציין: "לא צריך להיכנס לממשלה, כדי לדאוג שלא תיפול. אפשר לתת רשת ביטחון גם מחוץ לממשלה" ▪ על גיוס החרדים אמר: לא נאפשר להעביר חוק השתמטות או תקציב שיפקיר את כלכלת ישראל
גנץ תומך בממשלת נתניהו מבחוץ [צילום: גלעד קוולרצ'יק]
+דיווח: פגישות חשאיות בין מקורבי בנט וגולדקנופף בנוגע להפלת הממשלה 19:43 22/01/25 | עידן יוסף
מקורות פוליטיים מוסרים כי מזכיר הממשלה לשעבר, שלום שלמה, שהיה מקורבו של ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, קיים באחרונה מספר פגישות חשאיות עם מוטי בבצ'יק, איש אמונו של השר יצחק גולדקנופף.

לפי דיווחים, בפגישות אלו דנו השניים בתכנון אסטרטגי להפלת הממשלה הנוכחית. אחת מהדרכים שעלו במסגרת הדיונים היא לדרוש שתמיכת המפלגות החרדיות בחוק התקציב תותנה באישור מוקדם של חוק הגיוס בכנסת (חדשות 13).

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"ניסיון לערער את הדרג המדיני": לשכת נתניהו תוקפת את התדרוך המיוחס לרמטכ"ל
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
sassonlevi123@gma
22/01/25 23:37
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשלה 37
השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר הגיע (יום ד', 22.1.24) למליאת הכנסת וענה על שאילתות של חברי כנסת לראשונה מזה שנתיים לכהונתו בממשלה.
22/01/2025 | מירב ארד | חדשות

ממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, דחה (20.1.25) עתירה שביקשה להורות על פתיחה בחקירה נגד השר לשעבר איתמר בן-גביר. זאת, מאחר שחלפה רק כחצי שנה בין פנייתו של העותר, עו"ד שחר בן-מאיר, ליועצת המשפטית גלי מיארה ולפרקליט המדינה עמית איסמן לבין הגשת העתירה. עמית מציין, כי חזקה על מיארה ואיסמן "כי יפעלו לקבל החלטה בהקדם האפשרי", כפי שהשיבו לבן-מאיר בנובמבר שעבר.

בהנחיית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שללה רשות המיסים את הטבת המס מארגון אמנסטי ישאל בשל פעילותו נגד מדינת ישראל וקריאה לחרם עליה.
20/01/2025 | מירב ארד | חדשות

לאחר החתימה על הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים, הגישו הבוקר (יום א', 19.1.24) שרי מפלגת עוצמה יהודית, איתמר בן-גביר, יצחק וסרלאוף ועמיחי אליהו את מכתבי התפטרות מתפקידם, לראש הממשלה בנימין נתניהו. כמו-כן, חברי הכנסת של המפלגה, צביקה פוגל, לימור סון-הר מלך ויצחק קרויזר הגישו ליו"ר הקואליציה מכתבי התפטרות מתפקידם בוועדות השונות. מהעת הזאת, מפלגת "עוצמה יהודית", אינה חברה בקואליציה.
19/01/2025 | מירב ארד | חדשות

1. הברכה "ברוך שפטרני מעונשו של זה" הנאמרת כאשר נער בר-מצוה עולה לתורה בפעם הראשונה, ודאי שלא נועדה להעליב אותו. להפך. האב יודע שעד עתה הוא היה עלול להיענש בשל חטאי בנו, שלא הגיע לגיל האחריות ההלכתית האישית, משום שאם הבן חטא - סימן שלא חינך אותו כיאות או לא השגיח עליו כנדרש. הוא מברך את הבורא לכך ששניהם זכו להגיע ליום בו האחריות עוברת לכתפי הבן, הנעשה בוגר שווה זכויות וחובות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il