תביעה: הרב אלי סדן השיג פסק דין תוך תרמית לגבי מצבו הרפואי

יאיר נהוראי, אשר כתב ספר על בסיס שיעורים במכינת בני דוד שבראשות הרב סדן, טוען שבניגוד למצג בבית המשפט - חתן פרס ישראל יכול להעיד בהליכים

איתמר לוין חדשות תגובות
מאת: איתמר לוין | | News1 | תגובות
יאיר נהוראי מבקש (29.9.25) מבית המשפט המחוזי בירושלים לבטל פסק דין שניתן בתביעות שהגישו נגדו מכינת בני דוד מהיישוב עלי והרב אלי סדן, בטענה שהושג מתוך תרמית לגבי מצבו של הרב סדן. זוהי בקשה נדירה במיוחד, והיא כוללת טענות קשות כלפי הרב סדן - חתן פרס ישראל לשנת תשע"ו על תרומה מיוחדת למדינה ולחברה, בזכות הקמת המכינות הישיבתיות הקדם-צבאיות.

נהוראי פרסם בשנת 2022 את ספרו "המהפכה השלישית", העוסק בזרם בציונות הדתית בישראל, אותו מגדיר נהוראי כ"חרדי משיחי" או כ"חסידות הרב קוק". נהוראי טוען, כי המטרה של קבוצה זו היא לשנות את ישראל ממדינה יהודית ודמוקרטית לתיאוקרטיה דתית-יהודית ומדינת הלכה. הספר מבוסס בעיקר על ניתוחו של נהוראי לשיחות ושיעורים של רבנים המלמדים במכינת בני דוד.

לפרסום הספר קדם מאבק משפטי ממושך בין נהוראי לבין המכינה, הרב סדן והרב יגאל לוינשטיין העומד גם הוא בראשה. בשנת 2019 הגישו המכינה והרב סדן שתי תביעות נגד נהוראי: תביעת לשון הרע בסך 700,000 שקל ותביעה במיליון שקל בטענה להפרת זכויות יוצרים. בשנת 2024 החליט בית משפט השלום בירושלים להפסיק את בירור התביעות, לאחר שהתובעים טענו שמצבו הרפואי של הרב סדן מונע ממנו להעיד, ובית המשפט לא ביקש מהם אסמכתאות לכך.

בית משפט השלום הורה על מחיקת התביעות, וקבע שאם יוגשו שוב - יהיה על המכינה והרב סדן לשלם הוצאות בסך 36,000 שקל בלא קשר לתוצאות ההליך. נהוראי ערער לבית המשפט המחוזי בירושלים, אשר קבע שהתביעות יופסקו ולא יימחקו (כך שניתן יהיה להמשיך אותן מאותה נקודה בלא צורך להגישן מחדש). עוד נקבע, כי נהוראי יקבל מיד הוצאות בסך 10,000 שקל, ואם התביעות יחודשו - יהיה על המכינה והרב סדן לשלם לו עוד 26,000 שקל.

בבקשתו כעת אומר נהוראי, כי פסקי דין אלו התבססו על הטענה לפיה הרב סדן אינו יכול להעיד - אך בידיו הוכחות מהחודשים האחרונים לפיה מדובר בטענת כזב. הוא אומר כי בהליכים המקוריים היה מוכן לכל מסלול שיאפשר לרב סדן להעיד, אך האחרון טען שבשל מחלתו הוא מתקשה לדבר וכי מחלתו מחמירה ומונעת ממנו להעיד בכלל. אלא שכעת התברר לו, כי הרב סדן מוסר במכינה הרצאות שבועיות שנמשכות בממוצע למעלה משעה, "והכל באופן קוהרנט, עקבי, ברור וצלול". מדובר בין היתר בהרצאות שנמסרו בחודשים האחרונים, וכולן עלו לאתר המכינה.

"ראיות אלה מלמדות כי כוחותיו של משיב 2 מאפשרים מסירת עדות וכי אלמלא מעשה התרמית שהציג בבית המשפט, ניתן היה למצוא מתווה שיאפשר לו למסור את עדותו תוך התחשבות במצבו הרפואי. זאת, בניגוד חזיתי לטענות שהעלו המשיבים בשתי ערכאות שיפוטיות, ושעליהן התבססו שתי ערכאות אלה במתן פסקי דינם", טוען נהוראי. הוא מבקש שהמחוזי יחזיר את התביעות לשלום לשם דיון בהן, ולחלופין - שידחה אותן ויטיל על המכינה והרב סדן הוצאות כבדות. הבקשה הוגשה באמצעות עוה"ד יובל יועז ואילן יונש, וטרם הוגשה תגובה.
ת"א 64602-09-25, יאיר נהוראי נ' מכינת בני דוד, הרב אלי סדן / עתירה לביטול פסק דין מחמת תרמית
המחבר יאיר נהוראי מבקש לבטל פסק דין שניתן בתביעות שהגישו נגדו מכינת בני דוד והרב אלי סדן העומד בראשה, בטענה לתרמית בנוגע למצב בריאותו של הרב סדן
| יובל יועז, אילן יונש
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 29/09/2025 | עודכן: 29/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
תביעה: הרב אלי סדן השיג פסק דין תוך תרמית לגבי מצבו הרפואי
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
פלוגה ג' גדוד 71
30/09/25 09:17
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מליאת הכנסת צפויה לאשר אחר-הצהריים (יום ב', 29.9.25) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית להגדלת תקציב המדינה לשנת 2025, הכוללת תוספת של 31 מיליארד שקל עבור הוצאות הביטחון. התקציב נועד לחזק את מערך ההגנה של ישראל, כולל מימון למערך המילואים, שיקום פצועי מלחמה והקמת אמצעי ביטחון בגבולות המזרחיים.
29/09/2025 | מירב ארד | חדשות

ברחובות, על תחנות אוטובוס ובפינות מפתיעות - משפטים קצרים כמו "תהיו טובים" ו"תחיו בשבילי" הפכו לחלק מהנוף הישראלי. מאחורי הדבקיות (סטיקרים) הללו עומד מיזם "דרישת שלום", שמבקש להפוך את זכרון הנופלים משלט זיכרון סטטי לשיחה יומיומית שמחזקת את החוסן החברתי.
29/09/2025 | עידן יוסף | חדשות

משרד התחבורה מקדם תיקון מקיף לתקנות התעבורה שמטרתו להקל על ציבור הנהגים. לפי ההצעה, רכב נוסעים פרטי שנרשם לראשונה משנת 2022 יעבור מבחן רישוי ראשון רק לאחר שלוש שנים, ולאחר מכן אחת לשנתיים עד לשנה השביעית. בכך תופחת משמעותית תדירות הטסטים שהציבור נדרש לבצע - מהלך שמשרד התחבורה מעריך כי יחסוך כסף, זמן ותורים מיותרים במכוני הרישוי.
29/09/2025 | עידן יוסף | חדשות

לקראת פגישתו המדינית של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, פרסם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' את רשימת "הקווים האדומים" מבחינתו לעתיד רצועת עזה ויהודה ושומרון. לדבריו, "ביטחון ישראל לא יושג בהסכמים מדיניים שלא שווים את הנייר שעליו נכתבו, אלא במעשים ובאכיפה צבאית בלתי מתפשרת".
29/09/2025 | מירב ארד | חדשות

המשק של קוריאה הצפונית חוזר משמעותית לאחור, אומר אקונומיסט. לאחר רעב כבד בשנות ה-1990, כתוצאה מכשלון התכנון המרכזי, החל המשטר להתיר את פעולתם של שווקים חופשיים. לאחר עלותו לשלטון ב-2011, העניק קים ג'ונג-און יותר אוטונומיה לחקלאים ולמנהלי המפעלים, אבל כעת הוא מנסה לבטל רפורמות אלו – שוב באמצעות מגבלות שהוטלו במקור בעת הקורונה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il