נתניהו מציע: ועדה פריטטית במודל ארה"ב שאחרי 11 בספטמבר

בדיון 40 חתימות על הקמת ועדת חקירה לשבעה באוקטובר, הציע ראש הממשלה להקים ועדה לאומית פריטטית בדגם הוועדה שחקרה את אסון התאומים תקף בחריפות את ערוץ 12 ופרשת שדה תימן וטען לזיוף וטיוח לפיד האשים: "הממשלה הזו מושחתת ורקובה מן היסוד - אתה אחראי, אתה צריך ללכת"

עידן יוסף חדשות מלחמת התקומה תגובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא נאום (10.11.25) במליאת הכנסת במסגרת דיון 40 חתימות שיזמה האופוזיציה בנושא הקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי שבעה באוקטובר. נאומו שילב היסטוריה, ביקורת תקשורתית, עמדות ביטחוניות ותפיסה רעיונית כוללת של אחריות לאומית, והסתיים בקריאה לוועדה פריטטית במתכונת הוועדה האמריקנית שחקרה את אסון פיגועי 11 בספטמבר.

נתניהו פתח בהתייחסות להיסטוריה של הציונות ולמאבק באנטישמיות העולמית, הזכיר את החלטת האו"ם מ־1975 שגינתה את הציונות כגזענות, וקישר זאת ליום השנה שבו נשא את דבריו: "דווקא ביום הזה - ה־10 בנובמבר - אני נזכר בהחלטה האנטישמית שהשוותה את הציונות לגזענות. אז וגם היום נלחמים על האמת".
לדבריו, גם בעידן הנוכחי ישראל מתמודדת עם מסע דה־לגיטימציה בינלאומי, "כשברוב המוסדות הבינלאומיים קיימת משטמה אוטומטית כלפי ישראל, והתקשורת העולמית נגועה בהטיה אנטי־ישראלית בוטה".

בהמשך עבר נתניהו למישור הצבאי והמדיני: "במתקפת 7 באוקטובר ספגנו מכה קשה, אך קמנו ממנה מיד בזכות לוחמינו, עמידת העם והחלטות שקיבלנו שלא להיכנע. בזכות הלחץ הצבאי והמדיני הפכנו את הקערה על פיה - ריסקנו את ציר הרשע בהובלת אירן, הרחבנו את מעגל השלום, והוכחנו שמדינת ישראל עומדת איתנה גם תחת אש".

“האמת בפרשת שדה תימן חייבת להתגלות”

נתניהו הקדיש חלק ניכר מדבריו לפרשת שדה תימן, שבה טען כי הופץ סרטון ערוך ומבושל שגרם "נזק בל־יתואר למדינת ישראל ולצה"ל": "הסרטון שפורסם בערוץ 12 קיבל למעלה ממאה מיליון צפיות בעולם. בעקבותיו כינו את ישראל מחנה ריכוז, השוו את חיילינו לנאצים והאשימו אותנו בפשעי מלחמה. מתעוררות שאלות קשות מאוד על זיוף, טיוח ומזימת הסתרה. מי שהופקדו על בירור האמת עשו שימוש בכוחם לעוות אותה וסיפקו תחמושת לאויבינו".

לדבריו, האמת חייבת להיחקר, והציבור זכאי לדעת מי עיוות את המציאות. “השאלה היא לא רק מה בודקים, אלא מי בודק את האמת”.

הצעת נתניהו: ועדת חקירה בדגם ה־11 בספטמבר

נתניהו חזר על התנגדותו להקמת ועדת חקירה בהרכב שמוצע על-ידי האופוזיציה: "חלק עצום של העם לא יקבל את הרכב הבודקים שאתם מציעים. לא נקים ועדה שחצי העם מאמין שמסקנותיה כתובות מראש".

במקום זאת הציע מודל אחר - בהשראת ארצות הברית לאחר מתקפת הטרור ב־2001: "האמריקנים אחרי 11 בספטמבר ביקשו לדעת איך קרה הדבר. הם לא הפכו את זה לקרדום פוליטי. הם הקימו ועדת חקירה פריטטית - ועדה לאומית משותפת לרפובליקנים ולדמוקרטים כאחד. שני צדי המתרס הפוליטי שיתפו פעולה באופן מלא כדי להפיק לקחים לטובת המדינה. גם אנחנו צריכים לעשות אותו דבר".

נתניהו הוסיף כי יהיה הראשון שיעיד בפני הוועדה: "אני הראשון שאתייצב ואשיב על כל שאלה. אבל לא רק אני - כולם יישאלו וכולם יצטרכו להשיב. כל ההיבטים - המדיניים, הביטחוניים וההתרעתיים - חייבים להיבדק. אך רק ועדה שתוקם בהסכמה רחבה תזכה באמון הציבור".

“החמאס יפורק מנשקו - בדרך הקלה או הקשה”

נתניהו הדגיש את המשך המלחמה בעזה ואת הישגי ישראל בחודשים האחרונים: "הלחץ הצבאי שהפעלנו - ובראש ובראשונה הכניסה למעוזי חמאס בעיר עזה - איפשר להשיב את כל החטופים החיים ואת רוב רובם של החללים. אני התנגדתי לחצאי עסקות. אמרתי שנשיב את כולם".

בהמשך ציין: "המערכה לא תמה. שוחרי רעתנו מתחמשים מחדש. האיום האירני אמיתי - אבל זה כבר לא אותו איום שהיה. פעלנו בנחרצות ובתחבולות להרחקת הסכנות. עזה תפורז, או בדרך הקלה או בדרך הקשה - אבל זה יקרה".

נתניהו גם קישר בין שיקום ההרתעה לבין חיזוק החוסן הלאומי: "ישראל היום חזקה מאי פעם ומקרבת אליה מדינות במרחב. אנחנו ממשיכים לשאוף לשלום מתוך עוצמה - כשחרב דוד בידינו. נעמוד יחד, נילחם יחד, ובעזרת השם ננצח יחד".
לפיד משיב: "אתה אחראי, ואתה צריך ללכת"
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב בנאום חריף שכוון ישירות אל נתניהו: "כל מי שהיה בעמדת הנהגה בשבעה באוקטובר לא יכול להסיר מעליו את האחריות והאשמה. אתה אדוני ראש הממשלה, אתה. זו הסיבה שאתה מונע את הקמת ועדת החקירה הממלכתית. הציבור לא ישכח ולא יסלח".

לפיד האשים את הממשלה בכך ש"איש לא לוקח אחריות, איש לא אומר 'אני מתבייש'". לדבריו, השיטה של נתניהו היא לייצר פרשות חדשות כדי לקבור את הישנות. "אתם מפרקים את המדינה ומנצלים כל רגע לפני הסוף".

בהמשך עבר לפיד לביקורת כלכלית: "העובדה שהצעירים החרדים לא מתגייסים עולה למשק 60 מיליארד שקל בשנה, והכספים הקואליציוניים מוסיפים עוד מיליארדים. הממשלה הזו מושחתת ורקובה מן היסוד".

בתגובה לדבריו של לפיד אמר נתניהו: "אתה מלין על הרכב הממשלה, אבל אתה עצמך הקמת ממשלה עם האחים המוסלמים ונתת להם עשרות מיליארדים. אנחנו בממשלה הזו שינינו את פני המזרח התיכון. ביום מבחן, בעוד שנה או פחות, העם ורק העם יחליט – לא הפקידות ולא אף אחד אחר".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 10/11/2025 | עודכן: 10/11/2025
+איום ישיר 09:13 11/11/25 | יהונתן דחוח הלוי | לרשימה המלאה
אפריל 2018 - ארגון בצלם מבקר בחריפות "הירי הבלתי חוקי במפגינים לא חמושים ברצועת עזה" בהפרות הסדר במסגרת תהלוכות השיבה ▪ פעיל חמאס: "ההתנגדות [חמאס] ניצלה את תהלוכות השיבה כהכנה לקראת ההסתערות [הצבאית] של ההתנגדות [חמאס] להתנחלויות [לישובים הישראלים בעוטף עזה בשבעה באוקטובר 2023]"
סכנה מוחשית [צילום: ויסאם השלמון/פלאש 90]
+בעלות של כחצי מיליארד דולר: ארה״ב מתכננת להקים בסיס צבאי בעוטף 08:28 11/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
הבסיס יוקם על גבול רצועת עזה וישמש את הכוחות הבינלאומיים לשמירת הפסקת האש ▪ יוכל לאכלס כמה אלפי חיילים אמריקנים ▪ ארה״ב כבר החלה לבחון מיקומים פוטנציאליים ▪ גורמים ביטחוניים: מדובר בשינוי אסטרטגי במעמד ישראל ברצועה
[צילום: AP]
+בחסות הפסקת האש: חמאס סוחט את תושבי הרצועה וחזר לשלם משכורות ללוחמים שגייס 08:26 11/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
לוחמי חמאס החלו לקבל שכר חלקי לאחר חודשים של קיפאון כלכלי ▪ הכנסות הארגון מגיעות ממס חדש על אוהלים שנתרמו לפליטים ▪ הפסקת האש אפשרה לאנשי חמאס לצאת מהמחבוא ולחדש את גביית המיסים ▪ התושבים זועמים: "סוחטים אותנו כשאנחנו חסרי כל"
ההתאוששות מיוחסת גם לגביית מיסים אגרסיבית מצד חמאס [צילום: עלי חסן/פלאש 90]
+מתן צנגאוקר שובר שתיקה: "הלכנו לרפיח ברגל, בתוך ההמון" 22:57 10/11/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
738 ימים בשבי שכללו חנק, חקירות, מחסור באוכל ומעברים תכופים בין מנהרות ובתים ▪ "הלכנו לרפיח ברגל בתוך אלפי אזרחים" - מסכת ההסוואה והפחד מסיכול חילוץ ▪ "אימא שלי הצילה אותי" - המאבק הציבורי שהחזיק אותו חי
צנגאוקר. החטיפה, החנק והכניסה לעזה [צילום: חדשות 12]
+ישראל דורשת מהצבא הלבנוני לערוך חיפושים בבתים פרטיים בדרום 12:48 10/11/25 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ישראל דורשת מהצבא הלבנוני לבצע חיפושים בבתים פרטיים בדרום המדינה כדי לאתר אמצעי לחימה של חיזבאללה, אך בלבנון מתנגדים מחשש להסלמה ופרעות אזרחיות באזורי העימות
הרקטות שצבא לבנון איתר [צילום: צבא לבנון]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו מציע: ועדה פריטטית במודל ארה"ב שאחרי 11 בספטמבר
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
ישראל מפעילה לחץ על צבא לבנון להיות אגרסיבי יותר בפירוק נשק של ארגון חיזבאללה הנתמך על-ידי אירן, באמצעות חיפושים בבתים פרטיים בדרום המדינה לאיתור כלי נשק - כך אמרו שלושה גורמי ביטחון לבנוניים ושני גורמים ישראלים.
10/11/2025 | מירב ארד | חדשות

מלחמה אינה רעידת אדמה, ואירוע מסורתי-דתי אינו התפרצות הר געש. שניהם אינם כוחות טבע עיוורים, אלא תוצרים של החלטות אנושיות, של תכנון, או של היעדרו; של מחויבות, או של בריחה ממנה. ולכן, כל ניסיון להציג מלחמה או אסון כ"גזירת שמיים", הוא לא רק שקר, אלא ביטול של 'אחריות אנושית'.

"העיתונאי שהוא קרן אור בערוץ 12" - כך כתבתי בדף הפייסבוק שלי ב-5 באוקטובר וצירפתי את תמונתו: אלמוג בוקר מדווח מקיבוצו זיקים שבעוטף עזה ולצידו דגל ישראל. ב"אולפן שישי" הוא התעמת עם גיא פלג, לו - איך לא - הדליפה הפצ"רית את הסרט המבושל משדה תימן, שהפך לפיגוע הסברתי.

הפלשתינים אינם מכירים בישראל כמדינת היהודים והם בדעה שליהודים לא מגיעה מדינה. אחד מראשי ה-PA אף הכריז לפני מספר שנים שהיהודים הם דת ולדת לא מגיעה מדינה. הפלשתינים טוענים שמדינת ישראל נבנתה בידי קולוניאליסטים אירופים שגזלו מהם את אדמתם והם נאבקים לחיסולה של מדינת היהודים והקמת מדינה פלשתינית מהים לירדן בעזרת מערכת הסתה בינלאומית ומאבק מזויין נגד ישראל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס ביום שישי פגישה חשאית שבה השתתפו מזכיר הממשלה יוסי פוקס, השר יריב לוין וח"כ אריאל קלנר, במטרה לקדם הקמת ועדת חקירה חלופית למחדלי ה־7 באוקטובר - כך פורסם (9.11.25) ב-i24News. על-פי גורמים המעורים בפרטים, קלנר אמור להגיש את החוק כהצעה פרטית, אך המעורבות הישירה של נתניהו מעלה סימני שאלה באשר למידת עצמאותה של היוזמה.
09/11/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il