שופט יהודי בן 92 ינהל את משפטו של מדורו בניו-יורק

אלווין הלרשטיין, אשר מונה בידי קלינטון בשנת 1998, יופקד על הצד הפרוצדורלי של ההליך ועל גזירת העונש אם מדורו יורשע מנהל כיום את משפטו של גנרל מוונצואלה שהודה בסחר בסמים

איתמר לוין חדשות מתקפה על ונצואלה תגובות
אלווין הלרשטיין, יהודי דתי בן 92, ינהל את משפטו של נשיא ונצואלה, ניקולס מדורו, בבית המשפט הפדרלי במנהטן. הלרשטיין יופקד על הצד הפרוצדורלי של המשפט, הצפוי להתקיים בפני חבר מושבעים, ואם מדורו יורשע - יגזור את עונשו.

הלרשטיין הוא אחד השופטים המבוגרים ביותר בארה"ב, בה אין גיל פרישה של השופטים - המכהנים עד פטירתם או עד פרישתם מרצון. הוא שירת בפרקליטות הצבאית בשנים 1960-1957 ועבד במגזר הפרטי ב-28 השנים הבאות. בשנת 1998 מינה אותו הנשיא ביל קלינטון לבית המשפט הפדרלי במחוז הדרומי של ניו-יורק (מנהטן), ומאז 2011 הוא שופט בכיר בערכאה זו. הלרשטיין גם היה הנשיא והיו"ר של מועצת החינוך היהודי בעיר.

בין התיקים הבולטים בהם עסק הלרשטיין: תביעות אזרחיות בעקבות פיגועי 9/11 (בין היתר הוא דחה תביעה להורות לעירייה לחפש שרידי גופות בין ההריסות שפונו מהאתר), דיון מוקדם בתיק הפלילי נגד המפיק הארווי וינשטיין, הוראה לממשל לשחרר תמונות מכלא אבו-גריב בעירק בו התעללו שומרים אמריקנים באסירים, משפטו של המשקיע הנוכל ביל הוואנג, משפטו של הסטרט-אפיסט הנוכל צ'רלי ג'ייוויס וביטול גירושם של שלושה מהגרים מוונצואלה בידי ממשל טראמפ.

הלרשטיין מנהל כיום את משפטו של הוגו קרוויאל, לשעבר דיפלומט וגנרל מוונצואלה, אשר עמד בראש המודיעין הצבאי בימיו של הנשיא הוגו צ'אבז. קרוויאל הודה ביוני שעבר בסחר בקוקאין וצפוי למאסר שבין 50 שנה למאסר עולם. נראה שזו הסיבה שגם תיק מדורו הועבר לטיפולו של הלרשטיין.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 04/01/2026 | עודכן: 04/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שופט יהודי בן 92 ינהל את משפטו של מדורו בניו-יורק
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מתקפה על ונצואלה
לאחר תפיסתו של ניקולס מדורו והכרזת סיום שלטונו - נשיא צרפת עמנואל מקרון פרסם הצהרה חריפה שבה בירך את העם הוונצואלי על "שחרורו מהדיקטטורה". מקרון הדגיש כי מדורו - בדריסת זכויות יסוד - פגע אנושות בכבוד עמו, וקרא למעבר שלטון שיהיה "שקט, דמוקרטי ומכבד את רצון הציבור".
04/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

אולג דריפסקה, מיליארדר רוסי המקורב לנשיא ולדימיר פוטין ובעל השפעה ארוכת שנים בענפי התעשיה והאנרגיה, הזהיר כי השתלטות אמריקנית על מגזר הנפט של ונצואלה עלולה לאפשר לארצות הברית לפגוע פגיעה קשה ועמוקה בכלכלת רוסיה.
04/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

מאמרי המערכת של ניו-יורק טיימס ושל וושינגטון פוסט מיד לאחר לכידתו של נשיא ונצואלה, ניקולס מדורו, הגיבו (3.1.26) בצורה שונה ואף מנוגדת למהלך שהוביל הנשיא דונלד טראמפ. בעוד הפוסט מביע תמיכה, הטיימס יוצא נגד המבצע. שני העיתונים הסכימו בנקודה מרכזית אחת: העתיד לוט בערפל ויכול להתפתח במגוון של אפשרויות - החל מיצירת שלטון דמוקרטי בוונצואלה וכלה בכאוס בואכה מלחמת אזרחים.

מנהיגת האופוזיציה הוונצואלית, מריה קורינה מצ’אדו - זוכת פרס נובל לשלום לשנת 2025 על מאבקה הבלתי מתפשר למען זכויות דמוקרטיות - פרסמה הצהרה פוליטית חריגה ודרמטית, שבה קבעה כי “הגיעה שעת החירות” וכי נשיא ונצואלה ניקולאס מדורו “מתמודד החל מהיום עם הצדק הבינלאומי בגין פשעים נתעבים”, תוך הטלת אחריות ישירה על ממשלת ארצות הברית לאכיפת שלטון החוק לאחר כישלון כל ניסיון ליציאה מוסכמת מהמשבר (03.01.26).
04/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

מדינת קטר פרסמה (3.1.25) הודעה רשמית שבה הביעה דאגה מההתפתחויות האחרונות ברפובליקה הבוליברית של ונצואלה, וקראה לריסון, להפחתת הסלמה ולאימוץ שיח כדרך הראויה לפתרון מחלוקות מדיניות. ההודעה נמסרה על-ידי משרד החוץ הקטרי מדוחה, על-רקע המתיחות הפוליטית והבינלאומית סביב המצב במדינה.
03/01/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il