נתניהו הכריע: שדה התעופה הבינלאומי המשלים יוקם בציקלג

הצעה להחלטה תובא לאישור הממשלה לקביעת המקום הראשון לשדה תעופה משלים השדה יוקם בציקלג שבנגב ויוגדר כתשתית לאומית אסטרטגית בממשלה מבטיחים אלפי מקומות עבודה וחיזוק הכלכלה האזורית המהלך נועד להפחית עומסים ולבסס את הדרום כמרכז צמיחה

עידן יוסף חדשות ממשלה 37 תגובות
הממשלה תקבע כי שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון של ישראל יוקם בציקלג שבנגב, במהלך שמוגדר כתשתית לאומית מרכזית שנועדה לתת מענה לגידול המתמשך במספר הנוסעים ולהפחית את התלות בנתב"ג.

ההכרעה התקבלה בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולאחר דיון משותף (4.2.26) עם שרת התחבורה מירי רגב, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', סגן השר אלמוג כהן ובכירי משרדי התחבורה, האוצר והביטחון. ההצעה להחלטה צפויה לעלות לאישור הממשלה בישיבתה הקרובה.

צורך תעופתי שהפך להכרח לאומי

בממשלה מציינים כי מערכת התעופה האזרחית מתקרבת לרוויה. מספר הטסים לישראל וממנה גדל מדי שנה, והעומס על נתב"ג מחייב יצירת חלופה תפעולית נוספת, הן לשגרה והן לחרום.

לפי גורמי המקצוע, שדה משלים בדרום אמור לאפשר פיזור עומסים, גיבוי ביטחוני ושיפור השירות לנוסעים, לצד פיתוח תשתיות תחבורה נלוות שיחברו את הנגב לרשת הארצית.

האוצר: חוסן ביטחוני לצד צמיחה כלכלית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הציג את ההיבט הכלכלי והאסטרטגי של המהלך: "הקמת שדה תעופה בינלאומי משלים בנגב היא החלטה כלכלית, לאומית ואסטרטגית מן המעלה הראשונה. זהו מהלך שמחבר בין חוסן ביטחוני לצמיחה כלכלית, בין פיתוח תשתיות מתקדמות לחיזוק הדרום הלכה למעשה. אנחנו משקיעים בנגב לא כסיסמה אלא כמדיניות".

במשרדו מעריכים כי השדה יביא עמו מקומות עבודה ישירים ועקיפים, פיתוח אזורי תעסוקה ותעשיה, והרחבת הפעילות העסקית סביבו.

רגב: "מהיום לא מדברים על פריפריה"

שרת התחבורה מירי רגב הגדירה את המהלך כהיסטורי ואמרה: "זו החלטה היסטורית שמחזקת את שמי ישראל, את הכלכלה ואת הנגב. שדה תעופה בינלאומי משלים בדרום הוא מנוע צמיחה אדיר שייצר תעסוקה, יפתח הזדמנויות חדשות ויחבר את הנגב למרכזי הפעילות של ישראל והעולם. מהיום לא מדברים על פריפריה אלא על מרכזי צמיחה. זו מדיניות של ביצוע ולא של דיבורים".

לדבריה, משרד התחבורה כבר החל בהיערכות תכנונית כדי לקדם הקמה ותפעול יעילים ובטוחים.

כהן: "הנגב ימריא"

סגן השר אלמוג כהן הדגיש את המשמעות הסמלית והאזורית של המיקום: "פחות משבעה קילומטרים מהמקום שממנו יצאו הטנדרים בטבח 7 באוקטובר, מדינת ישראל תקים שדה בינלאומי שיספק תעסוקה איכותית וחיונית להמשך שגשוגו של הנגב. למרות הכל הנגב ימריא".

מעבר לצורך התעופתי, בממשלה רואים במהלך כלי לפיתוח הנגב כולו. ניסיון העבר מלמד כי שדות תעופה בינלאומיים מייצרים סביבם מוקדי מסחר, תיירות, לוגיסטיקה ותעסוקה, ומשנים את פני המרחב הכלכלי.

עם זאת, הקמת שדה תעופה חדש צפויה לדרוש הליכי תכנון, אסדרה סביבתית ותשתיות משלימות בהיקף גדול, ובהם חיבורי כבישים ומסילות, אזורי חניה ושירותים תפעוליים. אלה צפויים להימשך מספר שנים עד להפעלה מלאה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 04/02/2026 | עודכן: 04/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו הכריע: שדה התעופה הבינלאומי המשלים יוקם בציקלג
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשלה 37
בג"ץ מורה (4.2.26) לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנמק מדוע לא ידיח את איתמר בן-גביר מתפקידו כשר לביטחון לאומי. לאחר שנתניהו לא הגיב לגופן של העתירות בנושא, אלא טען שלבג"ץ אין סמכות לדון בהן, הוציא בג"ץ צו על תנאי המעביר כעת את נטל השכנוע לכתפיו של נתניהו. בן-גביר הגיב בציוץ: "אין לכם סמכות, לא תהיה הפיכה".

אין צורך בהליך תחרותי לבחירת נציב שירות המדינה - קובע (3.2.26) בג"ץ בדיון נוסף בהרכב מורחב. בג"ץ קיבל את עמדת הממשלה והפך את פסק הדין הקודם שנתן הנשיא יצחק עמית ואשר צידד בעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה. פסק הדין הנוכחי ניתן ברוב דעות של המשנה לנשיא נעם סולברג (שהיה בדעת מיעוט בפסק הדין המקורי) והשופטים דוד מינץ ויעל וילנר, מול עמית והשופטת דפנה ברק-ארז שנותרו בדעתם המקורית.

בנאום פתוח שנשא (יום ג', 3.2.26) באקדמיית אלקאסמי, התייחס שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, למורכבות היחסים בין המדינה לאזרחיה הערבים. השר הדגיש כי שילוב החברה הערבית במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל הוא "אבן יסוד בעוצמתה של המדינה" ואינטרס ביטחוני וחברתי ראשון במעלה.
03/02/2026 | מירב ארד | חדשות

במהלך כנס הוקרה שנערך (יום ב', 2.2.26) לחוות של מועצת בנימין ואיגוד החוות, פרש שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ', את משנתו לגבי עתיד יהודה ושומרון ורצועת עזה. השר הביע הכרת תודה על הזכות להוביל את מה שהגדיר כ"מהפכה" במשרד הביטחון, תוך שהוא מצהיר כי הממשלה הנוכחית פועלת לחיסול סופי של רעיון המדינה הפלשתינית. לדבריו, "הקדנציה הנוכחית תיזכר כנקודת מפנה היסטורית שבה הורד הרעיון הזה מהשולחן, ובמקומו תבוסס הריבונות היהודית בשטח."
02/02/2026 | מירב ארד | חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג (1.2.26) בפתח ישיבת הממשלה המיוחדת בקריית שמונה חזון רחב היקף לשינוי עמוק בעיר ובגליל כולו, והגדיר אותו במילה אחת: מהפכה. לדבריו, אין מדובר בסגירת פערים או בשיקום נקודתי, אלא במהלך כולל שעתיד לשנות מן היסוד את מצבה של קריית שמונה - תחבורתית, כלכלית, דמוגרפית וחברתית.
01/02/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il