תביעת ענק נגד המדינה: 53 מיליון שקלים בגין "טבח" ב-800 תנינים

חברת ביתן ניסים ובניו טוענת כי המנהל האזרחי, המשטרה ורשות הטבע והגנים "חיסלו" את חוות התנינים בפצאל לפי התביעה, הכוחות פרצו לחווה בט' באב האחרון והרגו את התנינים שהיו מיועדים לייצוא למרוקו התובעת מאשימה כי הנתבעים פעלו כאחרוני העבריינים והשמידו ראיות כדי להסתיר את היקף ההרג טרם הוגשו כתבי הגנה למחוזי

יצחק דנון חדשות תגובות
חברת ביתן ניסים ובניו מיושיביה, העוסקת בחקלאות ובאחסון מלאי החירום של המדינה, הגישה תביעה על סך 53 מיליון שקלים כנגד המנהל האזרחי ביהודה ושומרון, משטרת ישראל (מג"ב) ורשות הטבע והגנים. התביעה הוגשה בטענה כי הנתבעים "הוציאו להורג" וטבחו לשווא בלמעלה מ-800 תנינים בני עשרות שנים, שהיוו את קניינה הפרטי של החברה בחווה במושב פצאל.

לדברי התובעת, בעקבות שינויי רגולציה שאסרו על מסחר ותיירות בתנינים בארץ, היא פעלה למציאת קונים בחו"ל כדי לשמור על חיי החיות וערכן המסחרי. במחצית חודש יולי 2022, חתמה החברה על הסכם להעברת התנינים לגוף מסחרי במרוקו תמורת 9 מיליון אירו, במטרה להקים פארק תיירותי ומיזם תעשייתי משותף.

פריצה לחווה בט' באב והשמדת ראיות

נטען בתביעה כי בעוד הנתבעים הציגו מצג כאילו הם מסייעים למימוש הסכם הייצוא, הם החליטו בחשאי להרוג את התנינים באופן חד-צדדי וללא שימוע. לפי כתב התביעה, לפנות בוקר יום 3 באוגוסט 2025 (תשעה באב), פרצו הכוחות לחווה, כפו על השומר למסור את הטלפון והרחיקו אותו מהמקום כדי למנוע תיעוד של המעשה.

התובעת מאשימה כי לאחר שווידאו שאין עדי ראייה, חיסלו הנתבעים את כל התנינים בחווה. עוד נטען כי במהלך הלילה והיום שלמחרת פעלו הנתבעים להשמדת ראיות כדי להקשות על הוכחת כמות התנינים שנהרגו, וזאת משום שהרגו כמות גדולה פי שלושה מזו שצוינה בצו השיפוטי, שלטענת החברה היה בלתי חוקי מלכתחילה.

קריסת המיזם במרוקו ואובדן מפעל חיים

כתוצאה מהריגת התנינים, מציינת החברה כי נאלצה להשיב לשותפיה במרוקו את כספי המקדמה, וכעת היא עומדת בפני תביעת עתק במרוקו בגין קריסת המיזם. לטענתה, המעשה סתם את הגולל על מפעל חיים משמעותי בשווי עשרות מיליוני שקלים.

התביעה, המייחסת לנתבעים התנהלות מזעזעת ברמה הפלילית, הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים באמצעות עוה"ד אוהד שלם, יעקב כרם, יעלה שחר, ושלומית בייטמן ממשרד שלם-כרם. הנזקים הנתבעים כוללים אובדן רווחים עתידיים, נזקים ממוניים וישירים בסך של למעלה מ-50 מיליון שקלים.

טרם הוגשו כתבי הגנה.
ת"א 17213-02-26, ביתן נסים נ' המינהל האזרחי, משמר הגבול, רשות הטבע והגנים הלאומיים / כתב תביעה
תביעה ב-53 מיליון שקל בטענה להריגת 800 תנינים
| אוהד שלם, יעקב כרם
תאריך: 08/02/2026 | עודכן: 08/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
תביעת ענק נגד המדינה: 53 מיליון שקלים בגין "טבח" ב-800 תנינים
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
זיו
9/02/26 00:24
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה כנגד META PLATFORMS בטענה לפרקטיקה פסולה ובלתי חוקית של שימוש בשמותיהם ותמונותיהם של משתמשי הרשת החברתית ת'רדס (THREADS) ללא הסכמתם, לצורך קידום פרסומות.
08/02/2026 | יצחק דנון | חדשות

רוית ויליגר הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה להצהיר כי היא דירקטורית בחברת בי. אס. די קראון. חברה זו מחזיקה בכ-63% ממניות חברת וילי-פוד השקעות, הנסחרת בבורסה בישראל לפי שווי של כ-800 מיליון שקלים.
08/02/2026 | יצחק דנון | חדשות

נתיבי ישראל, החברה הלאומית לתשתיות תחבורה, נתבעת בבית המשפט המחוזי בתל אביב לשלם 23.6 מיליון שקלים לבני עאדל גבאלי חברה לעבודות עפר ופיתוח. התביעה הוגשה בגין עבודות ופריטים אשר בעבורם לא קיבלה החברה את מלוא התמורה המגיעה לה במסגרת החוזה לסלילת כביש גישה באורך של כ-3 ק"מ, בין תחנת הרכבת כפר יהושע לשער האחורי של מחנה דוד.
08/02/2026 | יצחק דנון | חדשות

דיירים בבניין מגורים בן 6 קומות ברחוב משה גוט לוין 8 בעיר חיפה טוענים כי מגדל הממ"דים בן 6 הקומות, הכולל שישה חדרי ממ"ד הבנויים זה מעל זה, הפך במקום להיות מיגון - לסיכון חייהם. המגדל, אשר נבנה על-ידי החברה היזמית של הפרויקט, מ. ג. ד אמות ייזום ובניה מחיפה, שקע ונטה על צדו באופן שזכה לכינוי "מגדל פיזה באמצע חיפה", עד שהוכרז כמבנה מסוכן שלא נותר אלא להרוס אותו.
08/02/2026 | יצחק דנון | חדשות

החוק לא יפוצל, והוועדה תמשיך להתקדם במתווה המקורי, למרות לחצים מהשטח וניסיונות להפריד בין הסעיפים השנויים במחלוקת. הוועדה המיוחדת לדיון בהצעת חוק התקשורת המשיכה (8.2.26) להכין את פרקים ד'-ה', העוסקים בהגדרת ההכנסה השנתית של ספקי תכנים ובחובת השקעה בהפקות מקור מקומיות. בפתח הדיון עדכן עו"ד פנחס גורט מצוות הייעוץ המשפטי כי לאחר שיחה שקיימה יועמ"שית הכנסת עו"ד שגית אפיק עם שר התקשורת שלמה קרעי ועם יו"ר הוועדה, הוחלט שלא לפצל את החוק בשלב זה. לדבריו, נוסח מתוקן לפרק ב' מצוי בעבודה, וכשיושלם יובא לדיון קצר נוסף.
08/02/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il