יוסף (טומי) לפיד:

פואד ועובדי חברת החשמל - השחיתות הגדולה ביותר

כך אמר שר המשפטים לשעבר יוסף (טומי) לפיד בכנס לשכת עורכי הדין הנערך בימים אלה באילת; מלבד לפיד השתתפו במושב שכותרתו "דמוקרטיה במבחן - בחירות, משאל עם פריימריז", פוליטיקאים, עיתונאים ואנשי אקדמיה
מיכאל דבורין חדשות תגובות
"חתימה על שיק אין פירושה חברות במפלגה", כך אמר שר המשפטים לשעבר, חה"כ יוסף (טומי) לפיד, במושב הפתיחה של כנס לשכת עורכי הדין באילת בהשתתפות כ-2,500 עו"ד ובני משפחותיהם.

חלקו הארי של המושב התייחס לסוגיית "השחיתות" במרכזי המפלגות שהפכה לסוגייה בוערת בשבועות האחרונים. את המושב בנושא "דמוקרטיה במבחן - בחירות, משאל עם פריימריז", הנחה עו"ד רונן ברגמן מידיעות אחרונות. יו"ר שינוי ח"כ יוסף (טומי) אמר בין היתר כי יש "לנקות את האורוות הפוליטיות" במקום להחליף את שיטת הבחירות. לדבריו, "חתימה על שיק אין פירושה חברות במפלגה".

"מה יכול להיות יותר מושחת ממצב שבו כל עובדי חברת חשמל מתפקדים כאיש אחד עבור בנימין (פואד) בן אליעזר בהיותו השר הממונה", שאל לפיד שהוסיף כי על הציבור להעניש את המפלגות המושחתות באמצעות הקלפי.

ח"כ עו"ד רוני בר-און שהשתתף אף הוא בכנס נשאל לגבי התנגדותו למשאל העם והסביר שהוא תומך בדמוקרטיה ייצוגית לעומת דמוקרטיה ישירה. "עיקר כוחו של הפרלמנט הוא לקבל הכרעות. משאל עם מבטל כוח זה", אמר. עו"ד נדב העצני תקף ארבעה ראשי ממשלות, שהתבטאו לפני בחירתם באופן נחרץ לגבי נושאים מהותיים כגון מו"מ עם אש"ף והקמת מדינה פלשתינית - ושינו לחלוטין את עמדתם לאחר מכן. לדבריו, לא יתכן שראש הממשלה יפר בשיטתיות החלטות של מרכז מפלגתו.

במהלך המושב הושמעו חילופי דברים קשים בין ח"כ בראון לח"כ לפיד. לפיד תקף את דבריו של בראון, לפיהם הניסיון להציג את מרכז הליכוד כגוף מושחת אינו דומה לאמת. לפיד תהה, האם לא נותרה לבראון בושה, ובראון לא נשאר חייב, והשיב, שלאור העובדה שלפיד העביר 2 מיליון ש"ח לאיגוד השחמט הוא מנוע מלהביע דעה בענין.

ראש הלשכה, ד"ר שלמה כהן שהשתתף אף הוא במושב בחר לכוון את דבריו דווקא לכיוון חרם השופטים בעקבות המשוב. לדבריו, השופט בדימוס דויד בר-אופיר שהתכוון להגיע לכנס, אמר שהופעל עליו לחץ כבד לא להשתתף. "קולקטיביות רעיונית שכזו איננה סממן בריא לאנשים הממלאים תפקיד חשוב, ובמיוחד שמדובר בתפקיד אינדיבידואליסטי כל כך".
מד
עו"ד | דבורין ושות' משרד עורכי דין ונוטריון | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 30/05/2005 | עודכן: 30/05/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
לא פחות מ-12 אלף מאוהדי מכבי תל אביב חתמו על עצומה להשארתו של שרונאס יאסיקביצ'יוס במכבי תל אביב. ביום שישי בבוקר העלה אתר "הלב הצהוב" את העצומה לרשת וכ-72 שעות מאוחר יותר ישנן יותר מעשרת אלפים חתימות.

בתום טיסה בת חמש שעות הגיעו שחקני נבחרות ישראל הבוגרת והצעירה ללונדון. שחקני הנבחרת הבוגרת עושים את דרכם ברגעים אלה למרכז העיר לסיור שיימשך עד שעות הערב, ולאחר מכן יצאו השחקנים לעיירה קולצ'סטר שם ייערך מחנה אימונים החל ממחר בבוקר ועד יום חמישי, אז יצאו השחקנים לדבלין לקראת המשחק מול אירלנד במוצאי שבת.
30/05/2005 | עדי גלסקה | חדשות



השתלת עדשות תוך עיניות, טיפול בעזרת גלי רדיו וחידושים נוספים המיועדים להסרת משקפי קריאה, הוצגו בסוף השבוע האחרון בכנס הבינלאומי שנערך על-ידי רשת 'עיניים' להסרת משקפיים בלייזר.
30/05/2005 | גלית יצחק | חדשות

"ההתנערות הצפוייה של המנהלים הבכירים בארץ בפרשת הסוס הטרויאני, תביא לנקיטת צעדים דומים לאלו שננקטו בארה"ב בפרשת אנרון", כך אומר דיוויד דונין, מנכ"ל בייקוניקס. לדבריו, מעורבותן של חברות בורסאיות רבות בפרשה "תביא לשינוי היערכותן לקראת כניסת חוק סרבנס אוקסלי לתוקפו בשנת 2006".
30/05/2005 | הדר פרבר | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il