עוגות קצפת והמבורגרים בריאים? חלום שיכול להתגשם עבור רבים מאיתנו, כך לפחות אם מסתמכים על חוקרים מבריטניה שטוענים כי הדבר אפשרי, לפחות חלקית, במידה ומוסיפים תמצית אצות, העשירה בסיבים, למזונות עתירי שומן ודלים בערכים תזונתיים.
מחקרים קודמים בתחום הראו כי מזונות עשירים בסיבים מפחיתים את הופעתן של מחלות מסויימות כמו סרטן המעי. על-פי החוקרים, מהמוסד למדעי החיים של אוניברסיטת ניוקאסל שבבריטניה, אנו פשוט לא אוכלים מספיק סיבים, ועלינו לעשות זאת כדי לשמור על בריאותינו. הבעייה נובעת, לדבריהם, מכך שאנשים רבים אינם נהנים ממזונות שעשירים בסיבים, כמו פירות וירקות.
אנשים צריכים לאכול כמות גדולה של מזונות אלו כדי להגיע לרמה היומית הנדרשת של סיבים. במקום זאת, הם בוחרים ב'ג'אנק פוד' (מזון שערכו התזונתי נמוך), הרגל שקשה לשנות. הפתרון? שיפור המזונות מהם נהנים האנשים לאכול.
במקרה של הבורגר, לדוגמא, פשוט יש להסיר חלק מהשומן ולהחליף אותו עם תמצית אצות, שהיא מוצר שכולו טבעי וזמין. התוצאה תהיה בורגר בריא הרבה יותר ולמעשה בעל אותו טעם.
תמצית אצות ניתן להוסיף לקרמים, יוגורטים ומספר מזונות אחרים. החוקרים טוענים כי הוספה של תמצית אצות ללחם תהיה בעלת היתרון המשמעותי ביותר מאחר והיא תכפיל פי ארבעה את כמות הסיבים בלחם - אותו אוכלים רוב האנשים.