נשים שאוכלות דגים במהלך ההריון עשויות לסייע בהעלאת היכולת הקוגנטיבית של תינוקן, כך עולה ממחקר של בית הספר הרווארד לרפואה.
ממצאי המחקר, שפורסמו ב-"Environmental Health Perspectives", מראים כי הקווים המנחים האחרונים שפרסם ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA), המייעצים לנשים הרות להגביל את כמות הדגים המכילים כספית, מונעים מהעוברים, שלא במכוון, חומרים מזינים חיוניים הנמצאים בדגים.
החוקרים ציינו כי בעוד עודף צריכת כספית במהלך ההריון עלול להזיק להתפתחות הנוירולוגית של העוברים, הרי שחומצות שומן בלתי רוויות N-3 וחומרים מזינים אחרים בדגים משחקים תפקיד קריטי בהתפתחות הנוירוקוגנטיבית של העוברים.
במחקר, צוות החוקרים בדק את היכולת הקוגנטיבית של תינוקות בני 6 חודשים, והשווה את התוצאות לכמות הדגים שאכלו האמהות במהלך ההריון ולכמות הכספית בשיער הנשים.
בעוד רמות גבוהות של כספית אצל האמהות נמצאו קשורות לחוסר קוגנטיבי אצל התינוקות, המחקר גילה גם כי צריכה גבוהה יותר של דגים היתה קשורה ליכולת קוגנטיבית גבוהה יותר של התינוקות, במיוחד לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון את רמות הכספית.
תינוקות שהשיגו את הניקוד הגבוה ביותר בבדיקות הקוגנטיביות היו תינוקות לאמהות שאכלו יותר דגים במהלך ההריון והיו בעלות רמות נמוכות של כספית בשיער.
עורכי המחקר כתבו כי ההסבר ההגיוני ביותר לתוצאות המחקר הוא כי היתרון מתקבל מצריכה של סוגי דגים עם שילוב של מעט כספית וכמות גדולה של חומרים מזינים כמו סלמון, טונה משומרת וסרדינים.