תזונה ים תיכונית עשוייה למנוע את מחלת האלצהיימר.
מחקר חדש מראה, כי אמריקנים שאכלו תפריט עשיר בפירות ירקות, קטניות דגנים, דגים ואלכוהול ומעט מוצרי חלב ובשר היו בסיכון נמוך לאלצהיימר כשהזדקנו.
חוקרים מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה שבניו-יורק, חקרו 2,258 תושבי ניו-יורק שלא סבלו מדימנציה. המשתתפים נבדקו בכל 18 חודשים לתקופה ממוצעת של ארבע שנים. ניקוד לתזונה ים תיכונית (0-9) נקבע כדי לנתח את השפעת התזונה על מחלת האלצהיימר.
דבקות גבוהה יותר בתזונה ים תיכונית נמצאה קשורה לסיכון נמוך במידה ניכרת להתפתחות מחלת האלצהיימר, כתבו החוקרים.
במהלך המחקר, 262 משתתפים אובחנו עם מחלת אלצהיימר. עבור כל נקודה נוספת בניקוד של תזונה ים תיכונית - שהצביע על דבקות בתזונה - הסיכון לאלצהיימר ירד ב- 9%-10%. משתתפים שדורגו באמצע היו בסיכון נמוך ב- 15%-21% לפתח את המחלה. אלו עם הניקוד הגבוה ביותר היו בסיכון נמוך ב- 39%-40%.
לדברי החוקרים, מחקרים קודמים בתחום הראו כבר יתרונות בריאותיים אחרים לתזונה הים תיכונית. ניסוי חדש זה אפשר לחקור את השפעות התזונה על מחלות נוירולוגיות, בקהילה רבת מוצאים כמו בארצות הברית.