המחזמר "שיקגו" - שוב על במות ישראל

מחזמר על רוצחת המעוניינת בפרסום ותהילה ועורך דינה שהאמת לא חשובה לו. מערכת המשפט והעיתונות מוצגות באור שלילי. התוכן לא חשוב. העיקר השירים, הריקודים. מחזמר עשוי טוב. מומלץ ביותר

ליאון אלי כתבות תגובות
קם תיאטרון מחזמר נוסף חדש בבתי הספר למשחק בארץ. הכוונה לסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין לאחר שהעלה בהצלחה את המחזמר "סיגל" שתיאטרון הבימה צירפה להצגותיה ברפרטואר שלה מציג הסטודיו את המחזמר "שיקגו" מאת פרד אב ובוב פוסי ומוזיקה של ג'ון קנדר. לאחר ההצלחה הגדולה של "סיגל" אין לי ספק שגם "שיקגו" יזכה לאותה הצלחה.

בשיקגו משתתפים כ-20 שחקנים שהם גם רקדנים וגם זמרים נהדרים. ההפקה היא בשיתוף עם הד-המכללה למוזיקה וסאונד תא ותלמידי המסלול לתיאטרון מחול של סמינר הקיבוצים. למרות המימדים הצנועים של ההפקה, המקום והאפשרויות של הסטודיו, ההפקה נראית עשירה ביותר.

כל זאת בזכות הבימוי הסוחב של צביה הוברמן, הניהול המוסיקלי והעיבודים שעשה אמיר לקנר, הכוריאוגרפיה הקיצבית והיפה של קורין מנדלסון, התפאורה והתלבושות היפות והנוצצות של ארז מעין והתאורה הנכונה והיפה של אורי מורג.

אולם הסטודיו שינה את צורתו לצורך העלאת המחזמר.לא כל הקהל יושב בצורה פרונטלית מול הבמה וחלק מהעלילה מתרחשת במעבר שבין שני האגפים בהם יושב חלק מהקהל.

האם שינוי זה הוא לטובה, זאת שאלה אחרת ואם אשפוט מהמקום בו אני ישבתי אז התשובה שלילית. נראה לי שזו ההערה היחידה הלא מחמיאה שאוכל לומר על ההפקה.

המוזיקה טובה מאוד, בבימוי הכל זורם בקצב מסחרר. השירה והמשחק של כל השחקנים מצויינים. ראויות לציון מיוחד שני קליין בתפקיד מאמא ורונה-לי שמעון בתפקיד ולמה קלי.
דנה מיינרט כרוקסי סקסית, צבעה את שערה לבלונד במיוחד עבור הפקה זו, משחקה כרקדנית זמרת כאשת הבוהמה טוב מאוד. רונה -לי כולמה קלי הכוכבת מתנהגת בהתאם, קולה ערב לאוזן ומשחקה נהדר. יש הוד והדר בהופעתה.

איימוס - ליאור שיקווה משחק את האדם הפשוט הנבוך האוהב את אשתו בצורה משכנעת. כל צוות הרקדנים זמרים הרב נהדר.הרקדנים טובים לא רק בריקוד אלא גם באקרובטיקה.

שיקגו הנו מחזמר שמבוסס על מחזה שנכתב לפני כ-85 שנה. העיבוד שלו נעשה בברודווי לפני כ-40 שנה בערך והפך להיות מצליח ביותר בכל העולם. לאחר שהתפרסם הפך גם לסרט מצליח שזכה לכמה אוסקרים. בארץ הוצג בין השאר בתיאטרון בית ליסין בשיתוף עם האופרה הישראלית ב-2004 בו הופיעה ריטה בתפקיד רוקסי.

תוכן המחזה פשוט וללא סיבוכים. רוקסי הארט נשואה לאיימוס איש אפור והיא מנהלת רומן עם פרד קייסלי שהבטיח להפכה לכוכבת. רוקסי רוצחת את קייסלי כאשר רצתה להיות נאמנה לבעלה ולאחר שאמר לה שממנה לא יצא כלום. בבית הסהר היא פוגשת את ולמה קלי- הנאשמת גם ברצח.

רוקסי מעונינת בפרסום, בתהילה.עורך הדין המגן על שתיהן - עידן ממן שחצן,ערמומי רודף כסף.האמת לא חשובה לו ואומר שבית המשפט הוא בסך-הכל קרקס -קרקס גדול.משחקו טוב מאוד. הן מערכת המשפט והן העתונאים מוצגים באור שלילי ביותר. העיתונאים נראים כבובות רודפי הסנזציות.

בזמן המשפט כל העיתונות עסקה ברוקסי. היא קיבלה את הפרסום בו רצתה ומשתפת פעולה עם עורך דינה ותחבולותיו אך ביום פרסום הזיכוי מתרחשת בבית המשפט סנזציה אחרת ורוקסי עצובה כי העיתונאים אפילו לא רצו לצלם אותה כי יש מקרה סנזציוני אחר.
לסיכום זהו מחזמר עשוי טוב, מהנה ומבדר.

לראות או לא לראות: מומלץ ביותר.
מחזמר עשוי טוב [צילום: ליאון אלי]
מומלץ לראות [צילום: ליאון אלי]
תאריך: 20/02/2011 | עודכן: 20/02/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דבר השר, אביגדור ליברמן:

בתקשורת פורסם השבוע כי דוח ועדת הבדיקה קובע "כי הכישלון איננו רק של תחנת נהריה, אלא שותפים לו גם מרחב הגליל, היחידה המרכזית (ימ"ר) גליל והמחוז הצפוני עצמו. זאת משום שהחקירות נגד מור ואנשיו התנהלו בכל הרמות".

טוני בלייר לא מתייאש. לא כשמדובר בישראל ובפלשתינים, ודאי לא כשמדובר בפיתוח שדה הגז הפלשתיני לחופי עזה. התמדתו מעוררת השתאות. הוא עבר את שרון, דילג מעל אולמרט, וכעת כשליח הקוורטט למזרח התיכון, הוא שב ומנהל רומן עם נתניהו. ביום שישי שעבר נפגשו השניים בירושלים, ובסיומה של הפגישה התבשר עם ישראל על שורה ארוכה של מחוות לפלשתינים ובראשן חידוש השיחות על פיתוח שדה הגז הפלשתיני לחופי עזה, המכונה "גזה מרין".

"מעולם בתולדות מדינת ישראל לא קרה שראש ממשלה מתערב באופן כזה במינוי שגריר לאו"ם או קונסול לניו-יורק". את הקביעה הנחרצת הזו הטיח אביגדור ליברמן ביום שני השבוע, בעקבות החלטתו של נתניהו למנות את עוזי ארד לשגריר בלונדון ואת רון פרושאור לשגריר באו"ם. הטענה של שר החוץ לא ממש מדויקת; נכון שעל-פי המסורת, לראש הממשלה נתונה הפררוגטיבה רק לגבי מינוי השגריר הישראלי בוושינגטון. בפועל, במסגרת הפנקסנות סביב מינויי דיפלומטים, קיבלו ראשי הממשלות מאז ומתמיד נתח או שניים.

כלל ידוע הוא שאקדח שתלוי על הקיר בתחילת ההצגה יורה לקראת סופה. עקרונית, הוא יכול לירות גם באמצע.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il