|
השף ארז קומרובסקי. עושה שימוש בחומרי גלם טבעיים
|
|
|
|
|
ראשיתה כחנות לממכר לחם אורגני, תוצרת הבית, בהרצליה פיתוח, לפני קרוב לשלושה עשורים. בינתיים זרמו להם מים רבים בים ו"לחם ארז" הפכה לבית היוצר של מעדנים קולינריים-אורגניים, פרי-מרקחתו האמונה של יוצרם, ארז קומרובסקי, שף עתיר-תהילה, שהנחיל את תרבות האוכל שלו, על טהרת חומרי הגלם מן הטבע.
ממסעדת האם בהרצליה פיתוח צמחו במרוצת הזמן עשרות מסעדות ברחבי הארץ. כולן פועלות בשיטת הזיכיון ונושאות בגאווה רבה את שמו של מייסדן, בעוד ארז קומרובסקי עצמו יושב כיום בגליל ומקיים שם סדנאות-בישול ואפייה.
בינתיים כבר הספיקו מתכוניו של השף להפוך לשם דבר ולמופת קולינרי הראוי לחיקוי. בימים אלה פקדנו את אחד מסניפי הרשת ברחוב הנדיב 71 בהרצליה ופגשנו שם את חובבי האוכל הטוב.
אדומה ולבנה
היינו בשניים והחלטנו ללכת הפעם על פסטות: אחת אדומה ושנייה לבנה. האדומה היא פסטת-צורות, הטובלת ברוטב-עגבניות, ואילו הלבנה היא פסטת-צורות ברוטב-שמנת ופטריות טריות. שתיהן היו מעדן לחיך והותירו בנו טעם של עוד.
עם הקינוח התיישב לידינו פרופסור רפי קרסו, שהוא בין היתר האורים ותומים של קולינריה לשמה. אף הוא לא חסך את שבחיו מן האוכל שהוגש לפניו וכמוהו הזמנו טארטאטן-תפוחים, שהוגש בתוספת גלידת-וניל. קנקן חליטות של תה לואיזה מרגיע היה האקורד האחרון בסיפור. על כל הכבודה שילמנו 102 שקל ואת "לחם ארז" זיכינו ב-9 מתוך 10 נקודות הסולם הקולינרי.