|
השף אבי קונפורטי
|
|
|
|
המסעדה בלילה
|
|
|
|
|
למטבח האסייתי המסורתי יש מעריצים רבים בארץ ובשנים האחרונות הוא זוכה להצלחה קולינרית מרשימה. אחת מנציגותיו הוותיקות והנאמנות היא מסעדת "זוזוברה", שבהרצליה פיתוח (רחוב שנקר 7), שבבעלות המסעדן הוותיק יורם ירזין ושמטבחה הוא שילוב של מעדנים פיקנטיים מיפן, מסין ומתאילנד. את מטבחו מבסס שף המסעדה, אבי קונפורטי, על אטריות טריות בעבודת-יד וכאלה המיובאות היישר מן המזרח הרחוק. צוות הבשלנים המועסק במטבחה הבוהק של המסעדה, מציע לסועדים מבחר ענק של מאכלי ווק; מיצים אקזוטיים טבעיים, הנסחטים, מנוערים ומעורבים במקום; וקינוחים מיוחדים ומפתים, מעוררי תיאבון.
להיט קולינרי
ב"זוזוברה" ישובים הסועדים אל מול שולחנות ארוכים לאכילה בצוותא. במרוצת השבוע מרביתם הם אנשי הייטק המאכלסים את הרחוב. אנחנו, שהיינו בשניים, ישבנו למולם ומן התפריט העשיר והמגוון שהוגש לנו בחרנו למנת הפתיחה בגיוזה: שלושה כיסוני-בצק מבושלים, נוסח דים-סאם, ממולאים בעוף, בקר וג'ינג'ר טרי. המנה ערבה מאוד לחיכנו וכמוה גם המנות העיקריות שבאו בעקבותיה: צלחת גדושה באטריות צ'או-מיין, מעורבות בבשר-סקר ובמלפפונים מאודים. המנה הנוספת, בנקוק-היט, הייתה ממש להיט קולינרי, חריף בטעמו, והורכבה מגודש-אטריות מקמח מלא, בתערובת בשר וירקות. כדי להקהות מעט את החריפות נעזרנו בפצצת השתייה של "זוזוברה": סמוי קוקונט, שהוא מקפא מרענן ומרווה של קוקוס טחון.
בשל בטן מלאה ויתרנו על קינוח מפתה שהוצע בתפריט. עבור הארוחה הפיקנטית לשניים שילמנו 141 שקל והוספנו תשר של 15 אחוז לשירות מהיר ואדיב. בסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "זוזוברה" ב-9 נקודות.